Sve više kruzera, sve duža nautička sezona, a granični prijelaz u kotorskoj luci na niskom nivou

0
Mladen Lučić

Mladen Lučić

Mladen Lučić

U kotorskoj Luci svakodnevno se veliki kruzeri smjenjuju, a sa njih rijeke turista ulaze u grad.

Koji su benefiti lukama koje su novim Zakonom nedavno proglašene za luke od nacionalnog značaja, pitali smo Mladena Lučića, direktora Lučke uprave Crne Gore.

Benefiti su veliki, jer će ove luke ići u proces privatizacije, a za budućeg investitora veoma će biti veoma važan status luka od nacionalnog značaja, kakva je Luka Kotor.

U Kotoru je  sve više kruzera i nautičara, a prihvat turista na vrlo niskom nivou.

Kotor i Crna Gora ne zaslužuju ovakav granični prijelaz već se mora uraditi savremeni prelaz, preko kojeg je prošle godine prešlo više od 150 hiljada turista.

Budući da Kotor zauzima dominantno mjesto što se tiče dolazaka kruzera kojima se produžava sezona (počnu već u martu, a završavaju u novembru) uspostaviće se linijski saobraćaj.

S obzirom da na kotorskom graničnom prijelazu rade državni organi, carina, policija i lučka kapetanija, mora se učiniti sve da Kotor dobije savremen granični prijelaz kakav statusom Luke zaslužuje, zaključio je Lučić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].