Sve veći broj mladih se opija posebno na velikim feštama

5

Snežana Stevović

Snežana Stevović

Opštinska kancelarija za prevenciju narkomanije se priprema za nastavak realizacije svog redovnog programa primarne prevencije u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji kotorske opštine.

Ljetna pauza je iskorišćena za dopunu postojećih priručnika i programa novim temama u dijelu rizičnih ponašanja.

Takođe su omasovljeni programi vezani za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih, jačanje socijalnih vještina, na koji način reći NE izazovima sa kojima se mladi mogu sresti posebno u noćnim izlascima, koji nijesu bez rizika.

Veći akcenat u radu sa mladima biće dat i prevenciji alkoholizma, jer se na žalost opija sve veći broj mladih, sve niže starosne dobi.

To su pokazale i ovogodišnje ljetne kotorske fešte sa ružnim slikama alkoholiziranih mladih ljudi po gradu, kazala je za Skala radio Snežana Stevović, sociološkinja u Opštinskoj kancelariji za prevencciju narkomanije i bolesti zavisnosti.

5 KOMENTARI

 1. “Bolje biti pijan nego star
  bolje biti pijan nego star
  vino ne zna da smo nekad
  bili sretni par
  bolje biti pijan nego star”

 2. Strašno,nema porodice, rodtelji u grabež za parama, zapostavljaju djecu, vaspitanje.
  Posebna je tuga gledati mlade cure koje ronče više od momaka.
  Imaju li majke, očeve, braću. Treba mlade oslušnuti što pričaju , koje su im teme u kafani.

 3. Sve pohvale Kancelariji. Veliki problem je i što po kafićima ne poštuju zabranu točenja alkohola maloljetnicima. Mislim da bi bilo nama roditeljima mnogo lakše kada bi bili sigurni da u niti jednom kafiću neće služiti alkohol. Moraš pustiti dijete da izađe, društvo ga povači, svakako da smo mi roditelji prvi koji moraju pričati i steći povjerenje svoga djeteta, ali izazovi su svakako veliki a sve im je na dohvat ruke, niko ništa ne sankcioniše, ili nije do sada. MIslim da nema nigdje obavještenja da je neko platio kaznu zato što je maloljetniku sipao alkohol. Izvinjavam se ako nije tačno. Svakako da treba po školama nastaviti i čak proširiti akciju prevencije. Možda čak i više po srednjim školama nego u osnovnoj. Treba im pričati, ukazivati i davati im puno povjerenje i kontrolisati ih svakako. Teško je u današnje vrijeme biti roditelj. Pozdrav Skali.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].