Sve veći broj đece RAI poulacije u školskim klupama

0
Faton Ahmeti

Faton Ahmeti

Faton Ahmeti

U Udruženju Roma, Aškalija i Egipćana opštine Kotor, ovih dana aktivnosti su usmjerene na najmlađe za koje je gradonačelnica Kotora Marija Ćatović tradicionalno obezbijedila novogodišnje paketiće, kazao je za Skala radio Faton Ahmeti, predsjednik ovog Udruženja.

On je posebno potencirao napore Udruženja koje ulažu u školovanje i obrazovanje djece RAI populacije uz podatak da dvije Osnovne škole u kotorskoj opštini “Njegoš” i “Narodni heroj Savo Ilić” pohađa 36 mališana koji pokazuju interesovanje za učenje.

Aktivisti ovog udruženja objašnjavaju roditeljima djece RAI polupacije koliko je važna škola i obavezno osnovno obrazovanje, kazao je Ahmeti.

Takođe su aktivnosti ovog Udruženja u godini koja je na izmaku bile usmjerene na dobijanju isprava, državljanstva i lične karte uz pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova i Javne uprave.

U saradnji sa lokalnom samoupravom i kotorskim Komunalnim preduzećem obezbijeđen je smještaj za 8 porodica RAI populacije, a ostalo je još da se za 6 porodica obezbijedi krov nad glavom, kazao je Ahmeti, vjerujući u dalju podršku, posebno gradonačelnice Ćatović koja pokazuje sluh za njih.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].