Svaki put pred ročište Kovačević bi medijski spektakl

0

Kolegijum predsjednika Opštine, povodom tekstova objavljenih u dnevnim listovima “Dan” i “Vijesti” i pojedinim elektronskim medijima želi da ukaže da je izvršni direktor PC “Riviera” Kotor Alen Kovačević zahtjev istovjetne sadržine već ranije podnio Osnovnom tužilaštvu u Kotoru koji ga je, nakon sprovedenog razmatranja, odbacio kao neosnovan.

Naravno, tužilaštvo je pri tome uzelo u obzir sve činjenice, podatke i dokumentaciju koju je dostavila Opština Kotor.

Zato nije jasno zbog čega g-din Kovačević ponovo potencira istovjetni zahtjev, već odbačen od strane Osnovnog tužilaštva, i sada ga upućuje na adresu istražnog sudije.

Građanima je dobro poznato da gradonačelnica Ćatović nije bila na funkciji predsjednika Opštine u vrijeme kada je Opština u Industrijskoj zoni obezbijedila prostor za tri kotorske fabrike, pa nije ni mogla na bilo koji način da učestvuje u pomenutoj razmjeni.

Sve što je bilo moguće uradili su prethodni predsjednici Opštine tokom svojih mandata, a u svijetlu činjenice da je postojao faktički problem, odnosno nesuglasice između “Riviere” i Opštine.

Tek je 2006. godine, po dolasku na funkciju, predsjednica Ćatović zajedno sa svojim timom saradnika pokrenula postupak razmjene, kako bi se kroz Urbanistički plan, na pravi način omogućilo konačno uređenje naselja Škaljari.

S obzirom da druge strane u postupku nijesu željele da prihvate prijedlog Opštine (Riviera je već bila podijeljena na dva segmenta: Riviera Industry i AD Riviera), Opština je bila prinuđena da pokrene sudski spor kako bi sačuvala imovinu koja je 1/1 vlasništvo Opštine.

Relevantne dokaze Opština je priložila uz tužbu, a sudski proces još traje.

Napominjemo da je vrijednost te imovine skoro 9 miliona eura i ne može se tek tako prepustiti privatnom licu, pogotovo ako se ima u vidu da je kupljena novcem naših građana, po tržišnim cijenama.

Uvažena gospoda novinari mogli bi, u cilju objektivnog informisanja, da postave i druga pitanja.

Na koji način je privatizovana “Riviera”?

Da li je u istoj fabrici pokrenuta proizvodnja, kako je to ugovorom bilo predviđeno?

Što se dogodilo sa osnovnim sredstvima “Riviere”?

Na koji način su obeštećeni radnici te fabrike?

Da li troje zaposlenih u “Rivieri” može da bude dobar primjer privatizacionog programa ili neko, zarađujući preko 70.000 eura mjesečno, smatra da se tako realizuje javni interes bivših radnika “Riviere” i građana kotorske opštine?

Indikativna je činjenica da se upravo pred svako ročište u sporu Opštine i “Riviere”, pokreće medijska kampanja protiv Opštine koja pokušava da zaštiti državnu imovinu, i na taj način pokušava uticati na ishod sudskog procesa.

S pravom se pitamo, prepuštajući građanima da sami procijene, ko u konkretnom slučaju štiti državni i javni, a ko isključivo privatni interes.

S obzirom da je sljedeće ročište pred nadležnim sudom zakazano za 19. septembar ove godine, uvjereni smo da je g-din Kovačević, nažalost ponovo nastavio sa nedozvoljenim pritiscima na državne organe.

Plaćeni termini, učestala klevetanja, neistine, manipulacije, podmetanja – dio su već viđenog scenarija, a služe g-dinu Kovačeviću u pokušajima da naruši ugled gradonačelnice i Opštine Kotor.

Radi zaštite sopstvene i državne imovine, Opština će i dalje preduzimati sve potrebne mjere pred nadležnim organima i institucijama.

Ukoliko bude potrebno, a nadamo se da neće, zaštitu svojih prava Opština će potražiti i pred sudom u Strazburu.

Takođe, u narednom periodu najvjerovatnije će biti iskorišćena i mogućnost podnošenja tužbe protiv g-dina Kovačevića  radi javne prezentacije neistina i krnjenja ugleda gradonačelnice Ćatović i Opštine Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].