Superluksuzni kruzer Costa Mediterranea u Kotoru

1
Costa Mediterranea

Superluksuzni kruzer Costa Mediterranea je jutros upolovio u kotorsku luku.

Brod italijanske kompanije Costa Crosiere izgrađen je 2003. Godine u brodogradilištu Kvaerner Masa – Yards u Finskoj a prvo putovanje je imao 16. juna iste godine. Troškovi izgradnje su iznosili oko 335 miliona dolara.

Kapacitet mu je 2680 putnika i 879 članova posade.

Na brodu je 1057 kabina, od kojih je 660 sa privatnim balkonima i 58 luksuzna apartmana sa sopstvenim balkonima.
Posjeduje 11 paluba.

Brod posjeduje valnes centre na dva nivoa, saunu, tursko kupatilo, solarijum.

Tu su i 4 džakuzija, 4 bazena, raznovrsni sportski sadržaji, kazino, disko klub, internet centar, biblioteka, šoping centar, pozorište na tri nivoa, restoran ispod teatra.

Costa Mediterranea plovi pod italijasnkom zastavom, dužine je 292,50 m, a širina 32.2 m, bruto registarske tonaže 85700 t, dok gaz broda iznosi 7,80 m.

Postiže brzinu od 24 čvora, dok mu je krstareća brzina 22 čvora.

Javni prostori na brodu kao što je sprat Maschera d’Argento atrijum, su inspirisani italijanskim palacima iz XVI i XVII vijeka i dekorisani su da odraze moto broda “Mai visto niente di simile” (Nikada niste vidjeli ništa slično). Palube su nazvane po mitološkim i istorijskim ličnostima: Circe, Tersicore, Bacco, Teseo, Orfeo, Narciso, Prometeo, Pegaso, Armonia, Cleopatra, Pandora and Medea.

Kosta Mediterranea pruža dobru količinu aktivnosti i pogodnosti koje će držati zauzetim goste tokom celog krstarenja. Deca se mogu družiti u Klubu Kosta Kid, plivati u jednom od tri bazena , ili čak spuštati se 3 sprata visok toboganom. Jedan od tih bazena je čak u stanju da pokrije sa krovom koji se uvlači u slučaju nevremena , koje je uvek lijepo imati samo u slučaju lošeg vremena

1 KOMENTAR

  1. Kad bi zamolili sa ovega cruisera da nasega maloga J. D. pustu na po ure da se igra u virtuelnom svjetu, u djecjim basenima, vrticima i igraonicama. Kupatilo mu ne treba jer se kupa samo u mjesecu julu ka je bio ustanak.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].