Sunce godinama pali crveno svijetlo na semaforu u Škaljarima

3
Sunce godinama pali crveno svijetlo na semaforu u Škaljarima

Saobraćajni kolaps u toku ljeta problem je s kojim se vozači u Kotoru godinama susrijeću.

Problem je trebao da bude riješen izgradnjom zaobilaznice koju koči Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture Kotor i Ministarstvo kulture Crne Gore.

Dok kočničari ćute saobraćaj dodatno otežava i semafor na raskrsnici u Škaljarima koji više godina ne radi.

Međutim, u ljetnjim mjesecima sunce u poslijepodnevnim satima baca svoje zrake pravo na semafor pa se vozačima čini da je upaljeno crveno svijetlo.

Oni se prirodno zaustave čekajući zeleno koje nikako da se upali.

Potom nastaje haos.

Domaći vozači nervozno trube.

Kolona skoro do tunela, a nerijetko i od same raskrsnice Kotor-Budva-Tivat pa do starog grada putovanje tih dva – tri kilometra nerijetko i uru traje.

Pitali smo Direkciju za uređenje i izgradnju Kotora mogu li nešto da urade.

Pitali smo i policiju.

Rečeno nam je da opštinski parlament donosi odluku o semaforima.

Nije moguće da toliko godina nikoga nema da makar zatamni crveno svijetlo i tako koliko toliko ublaži saobraćajnu gužvu koja je postala ozbiljan problem u razvoju turizma Kotora.

Pitaćemo opet.

Možda nekome iz pete do svijesti dođe?

3 KOMENTARI

  1. Čuli smo sa više strana o tome da je za sada stopirana izrada planova za zaobilaznicu. Razumije se treba čekati da se UNESCO udobrovolji i da nam ipak dozvoli da to uradimo. Međutim da li to znači da treba čekati da do toga dođe, a i kada dođe da se čeka još dvije tri godine da se to izgradi. Ima li iko pametan da predloži neko alternativno rješenje odnosno da se u međuvremenu poboljša protok vozila pored starog grada. Saobraćajni stručnjaci, na vama je red da nešto uradite, ako ste dobro riješili raskrsnicu Kotor, Prčanj, Trojica, onda nešto slično predložite i za raskrsnicu kod otvorenog bazena, odnosno za škaljarsku raskrsnicu. Predložite i da se nekoliko policajaca ili još bolje komunalnih policajaca obuči da rukovodi saobraćajem, jer ovi što se vide samo mašu rukama a nemaju pojma o tome kako se saobraćaj treba regulisati i ubrzati. Zar niko nije vidio kako se to radi u inostranstvu? I zaboga, obucite saobraćajce u neku laganu uniformu, sa kratkih hlačama, najbolje u bijelo, a ne ih isturate po ovoj vrućini obučene kao da se sprema zima. Pa ko bi takav i izdržao po ovim paklenim vrućinama cijeli dan na suncu. Ali znam, nadležni će o ovome da komentarišu po običaju i ništa neće preduzeti, a u Kotor dogodine neće više niko pametan doći ko je vidio ovu gužvu.
    Nego da ne zaboravim, sigurno su naši vrli karnevalisti predvidjeli da zatvore saobraćaj na dan maškarade kada povorka bude prolazila pored starog grada. Mogu zamisliti one jadnike koji se u to vrijeme nađu na putu u kolima po žaropeku da čekaju satima da kolona prođe. E kojeg li primitivizma! Ne znamo izmisliti neko drugo rješenje, nego da se zatvara magistrala dva sata ili više; nema što, turistička poslastica.

  2. Gospodo iz Skala radija, uposlenici Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, vrlo slabo čuju a i ono što čuju i obećaju nisu striktni u izvršavanju obećanog.tako da Vas molim da budete uporni sa pitanjima, dok nešto ne poduzmu.A nije samo semafor u pitanju ima toga dosta barem što se tiče Škaljara a i na drugim lokacijama u Kotoru.Jedan primjer, građani su dali zahtjev za postavljanje saobraćajnog znaka zabrane zaustavljanja i parkiranja kod starog Škaljarskog groblja, gdje je nikla nova zgrada sa vrlo malo parking prostora tako da se često auti parkiraju na samu saobraćajnicu.Ništa neobično za naše građane, ali problem je što je tu nepregledna”S” krivina i ne vidi se auto iz suprotnog smjera, tuda djeca idu u školu, voze bicikle…G-dja.Berberović je lično obećala na jednom sastanku mjesne zajednice Škaljari da je sve odobreno, samo da se znak postavi…koliko tada toliko i danas.Pitam se da li treba da neko bude povrijeđen ili da neko dijete pogine da bi se sjetili uraditi tako “veliki” posao…Druga stvar , parkiranje kamiona kod ELA marketa ujutro kod istovara robe je katastrofa, ima li policije da kazni vozače da malo povedu računa kod parkiranja, bukvalno zauzmu cijeli put…Ima toga dosta u našem lijepom gradu što bi trebalo popraviti ali nemamo kome da se obratimo osim naše Skale, jedini ljudi koji čuju glas iz naroda i hoće da pomognu.Hvala Vam i budite još bolji.Lijep pozdrav za sve u Radio Skali.

  3. Pozdrav svima u Skali,ali ovaj put iz Los Angelesa,California,USA.
    Kotorske cakule i dalje se cuju sirom svijeta.
    ADIO!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].