Sudija Radulović predmet proslijedio Privrednom sudu u Podgorici

23
Osnovni sud u Kotoru

Suđenje po tužbi Opštine Kotor protiv Poslovnog centra Riviera, u cilju razrješavanja desetogodišnjih neraščišćenih imovinsko-pravnih odnosa, danas nije održano jer se  kotorsk Osnovni sud proglasio nenadležnim.

Sudija u Osnovnog suda u Kotoru Darko Radulović donio je odluku da predmet  za poništenje ugovora o privatizaciji kompanija Riviera indastri /Industry/ i Riviera promet predmet proslijedi Privrednom sudu u Podgorici

Opština Kotor tužbom traži da se poništi ugovor o kupovini akcija kompanija Riviera indastri i Riviera promet, iz 2001. godine.

Ugovor o prodaji Henkel Riviera indastri i Henkel riviera promet, kompaniji Yu Fax iz Beograda, potpisan je 25. juna 2001. godine.

Predmet spora je zemljište u katastarskim opštinama Privredna zona i Škaljari.

Opština Kotor je pokrenula tužbu za utvrđivanje ništavnosti ugovora o prodaji Henkel Riviera indastri, jer je u tom dokumentu navedeno da preduzeće ima pravo trajnog korišćenja zemljišta u Privrednoj zoni.

U lokalnoj upravi kažu da je u momentu potpisivanja ugovora o prodaji isključivo pravo korišćenja zemlje imala samo Opština Kotor.

U lokalnoj upravi tvrde da dokumentacija jasno upućuje na Opštinu Kotor kao vlasnika, odnosno list nepokretnosti i dokaz o vlasništvu koji imaju iz tog i kasnijeg perioda, glase na korišćenje Opštine Kotor, pa smatraju da je neko raspolagao opštinskom imovinom.

U svakom slučaju suđenje se nastavlja.

Ovoga puta u Privrednom sudu u Podgorici od koga se očekuje da konačno riješi desetogodišnji spor.

Iz lokalne uprave su kategorični da je pravo na njihovoj strani i da neće odustati od zaštite opštinske imovine, jer, kako su kazali za Skala radio, to predstavlja njihovu obavezu koje se ne mogu odreći.

23 KOMENTARI

 1. Pozdrav i sućut na veliki dan “našega” rođenoga”kotoranina”-po ličnom priznanju-prisutni u Kotoru više od 200 godina-za mojega “iskrenog”prijatelja Bjeladina-zvanog H U M A C!!!
  Moj “iskreni prika” preko tuđih imena-obraća mi se s vremena na vrijeme-dopunjujući moju biografiju “istinama” svojstvenim njemu i njegovim”biografima”-vlasnicima njegove glave,koji me prate-analiziraju-i na žalost poslije 7.decenija još nijesu ukabulili ko je Jole Drinjak i kojih je korjena!Ta njihova saznanja-neznanja o meni ih vodi iz krajnosti u krajnost:”Te jest Crnogorac-te nije crnogorac-te jest Njeguš te nije Njeguš-te jest Prčanjanin te nije Prčanjanin! Zašto i kome služe ove njihove “analitike”???Što reći nego hvala i nastavite-đe pogriješiste-ja sam tu da vas dopunjavam-pa kome dosadi!
  No da ,opet,krenemo redom koji je utvrdio H U M A C:
  -H U M A C kaže za Crnu Goru:”To je moja država,sa njom se ponosim kao i sa Hrvatskom,a što ima u njoj svakakvoga svijeta,pogotovo nekih sa Prčanja.”
  Komentar: Nejasno napisa ,u kojoj od ove dvije države ima svakakvoga svijeta pogotovo nekih sa Prčanja?Čemu mu služi priča “da voli Hrvatsku-kada ovu državu niko ne pomenu-pomenuh ja za đavola velikoga donda mu Anta-a on trkom “na vrat na nos” poveza donda sa Hrvatskom-pod istim uslovima kao da pominješ Jola Drinjaka-a povezuješ sa Islandom,zar ne H U M A C? Što se tu može-kada okrivljenoga fata manija gonjenja za učinjeno djelo?! Vjerovat ću ti da je tvoja država i da je voliš Crna Gora kada čitaocima Skla radia Kotor objašniš predhodno blejanje od mržnje prema onima što su šljegli-do puškarnica okrenutih prema brdu-ne prema moru odnosno civilizaciji?!
  -!Spominje Njegoša i Njeguše,a svi znamo da je njego pradjed/Jola Drinjaka/ kao katolik došao iz Hercegovine kod rođaka Raičevića/po mami/ i primio pravoslavlje.Htjede se udružiti sa Banom Jelačićem ali ga je ovaj odbio jer nije htio da napadane sa Mađarima Austrijance.Nego to je istorija prije 1945 pa da se onaj od 70 ljeta ne zbuni”.
  Komentar: H U M A C,sve ti je tačno kao ovo što si do sada napisao,što pišeš i što ćeš napisati-nabrčkati-blejati i izblejati,no idemo dalje u nove pobjede?! Spominjem Njeguše i Njegoša-pa majka mi je korjena Njeguškije iz Veljih Zalaza od bratstva Đurovića-od oca Blaža Jovova-koji je bio prvopozivac u Balkanskim ratovima i I svjetskom ratu protiv”tvojii” koji su mu oca likvidirali u austro ugarskim konc.logorima 1916-nezna mu se groba ni mramora! Dakle đed mi se borio za odbranu 27.evrposke priznate države Crne Gore protiv ološa i njihovih podanika-tvojih predaka koji oskrnaviše grob Njegošev,moj H U N A C!!!Majka moje majke bila je takođe iz Njeguša-bratstva Vulovića iz Žanjeva Dola-čiji je otac dobrovoljac bio učesnik svih ratova od 1912 do 1918 godine-opet protiv istih okupatora,moj H U N A C! Toliko o Hrecegovini,Raičevićima,katolicizmu-katolicima i o Banu Jelačiću-po kome da su se kazivali i išli njegovim istorijskim i ljudskim stopama manje bi bruke bilo na Hrvatsku i na Hrvatski narod u jedan vakat moj H U N A C!!!
  O Drinjacima-čiji su preci Kaluđerovići iz Ćeklića pravi Crnogorci Katunjani,zbog krvene osvete iselili iz Crne Gore 1615 godine u Sljivlje u Trebinje-gdje su se prezvali u Drinjake,biću kratak!Ja sam naslednik tih Kaluđerovića,čiji je otac pok.Radovan Savin stigao 1928 godine u Đenovićima u vojnu mašinsku školu i bio pitomac i vojnik-starešina Kravljevske mornarice kraljevine nenarodne Jugoslavije sve do 1941 godine!Moj otac pravi “grešku”1941 godine,umjesto da bježi za kraljem i da mu brani gu.. on se sa mlađom braćom opredjeljuje i odlazi u borbu za slobodu otadžbine moj H U N A C!Uspio je da stigne i do Mamule odakle je pušten na slobodu 1.oktobra1943 godine i nastavlja borbu do smrti-kada umire januara 1946 godine u bolnici u Dubrovniku! Dakle, H U N A C kao što vidiš postoji jedna istina-moja i višeslojne laži tvoje i tvojih mentora-na vašu žalost -bezvredno je vaše promicanje i vaša promidžba,zar ne???Molim te.dopuni te tu moju biografiju sa ovim podatcima-možda da vam u tabuli razi bude lakše-sa manje promaje-mržnje?!
  -“Bio sam nešto malo napisao o svemu ovome/O JOLU I VOJNOME ODSJEKU/,ali cenzura nije objavila-nije htjela.”
  Komentar:Ja Jole,molim Skala radio Kotor,da objavi istinu H U M C A o meni-ne bojte se ona je u rangu i vrednosti-isto kao i sve što je do sada napisao!Molim.vas učinite mi uslugu!”
  -” Vidim da se ovdje javlja njegov kolega prcanjot Dragan Jovanović čestititi crnogorac/ti opet mala slova”?/
  Komentar:Od kad postoji Prčanj u njemu nikad nije živio neko ko se zvao Dragan Jovanović i od kada postoji odbrana-organi ,u njoj nije nikada radio neko sa ovim imenom-da je bio prčanjanin! Bože koliko si privržen “tvojoj” Crnoj Gori i njenim narodima-ne bastati naučiti utuliti-nema ti đe stati ta ljubav-da Crnogorac napišeš sa velikim slovom.O jeziku-jezičino što činiš od moga “zemljaka” H U M C A!!!
  -” Ja sam čuo drugu priču/ o razrešenju Jola……/”?
  Komentar:H U M A C,molim te iznesi tvoju istinu pa da je uporedimo sa mojim rešenjem o razrešenjem od funkcije sekretara NO od 1.novembra 1991 godine!Biće ti od pomoći i pomoći će ti da neke stvari bolje shvatiš i da se od te proklete mržnje oslobodiš -koju njiviš prema onima koji su druge nacije?!
  – “…žao mi je što je Don Branko otišao na bolji svijet….!”
  Komentar: ne žali,jer da je imao što reći o meni ne bi sakrio jer on nije bio čovjek tvojih nadzora-on bi kazao kao i za mnoge druge-kako sam priznade!Ostavi se molim te umrlih-ne vrijeđaj njihovo dostojanstvo-nije su oni krivi što su imali baron Minhauzena za “vjernika”! Budi bar čovjek-kada su u pitanju umrli ljudi! U vezi sa ovim porazgovaraj sa DON Tonćom Belanom,kanonikom Kotorske Biskupije on će ti sve kazati što te interesuje za mene!Ne moraš se javljati-ali začepi poslije razgovora sa DON Tonćom!

  -” Slava Bogu na visini,na zemlji mir,među ljudima dobre volje!”

  Dragi H U M A C,mene nešto drugo zanima,kako si došao na ideju ,poslije 200 i više godina vašeg bitisanja u Kotor ,da sebe “krstiš” na ime H U M A C? Polazeći od činjenica da su moje spasonosne “inekcije”,predostrožnost-oprez i asocijacije,ja sam i pošao u pretragu što označava-karakteriše riječ H U M A C?? Iskren da budem nisam se premnogo mučio i putevima nekadašnje željeznice Zelenika-Trebinje i dalje i Zelenika Hum-Dubrovnik i Čapljina i dalje ja sam stigao u Hercegovinu i tamo nađem:

  1.U Zapadnoj Hercegovini u opštini Ljubuški -Federacija BiH-Zapadnohercegovački kanton,postoji selo H U M A C!
  2.U Statističkom biltenu Dražavnog Zavoda za statistiku BiH broj 234 od juna 1991 godine ima podataka o broju stanovnika i nacionalnoj strukturi ovoga “ubavoga” sela:
  – 1971 1981 1991
  -Hrvata 98,39% 98,12% 97,51%
  -Muslimana 12,00% 0,00% 0,00%
  -Srba 0,00% 0,00% 0,12%
  -Jugoslovena 0,00% 1,48% 0,31%
  -Ostalih 0,00% 0,39% 1,56%

  Za ove podatke,/poslije tvog izliva”ljubavi”-kako reče” Bogu hvala,što mi kotorani nismo bili na popisu u Knjaževinu Kralja Nikole1 905 kada je SRBA bilo u Crnoj Gori 95%/nećeš reći:”Bogu hvala što nismo bili na ovom popisau”-već predpostavljam-“Vrag ponio što mi nismo u ove “visoke” procente upisani?”E moj H U N A C-neće jezik nego pravo-mimo te tvoje žbatule!!!

  Poznate osobe iz sela H U M A C:

  Vjekoslav”Maks”Luburić,rođen /na današnji dan/ 06.ožujka 1914 godine iz porodice siromšnih seljaka koje mu je otac umro još dok je bio dijete-od tada se u specijalnim izvještjima Policije iz Zagreba vodio dugo kao obični kriminalac! Prema podatcim “Maks” je ubijen u Španiji u gradu Karkahente 20.aprila 1969 godine-ubili su ga agenti UDBE Jugoslavije-SFRJ zbog počinjenih nedjela tokom II svejtskog rata i poslije rata sve do pogibije!! “Maks” Luburić je ustaški general i zapovijednik sistema koncent.logora u ustaškoj NDH među kojima je bio najveći logor Jasenovac-u kojem je stradalo-poklano hiljade Hrvata Komunista,Jevreja,Srba i Roma i drugih naroda naklonjenih Antifašističkoj borbi naroda i narodnosti Jugoslavije!!!
  Postoje arhivska dokumenta/Njemačka,Italijanska,iz Jasenovca i dr/ koja govore o brojnim krvavim nedjelima ovog genocidnog neposrednog izvršioce mnogih klanja! Tako u dokumentu koji je datiran na 09.oktobra 1942 godine-prilikom dodjele zlatnih i srebrnih medalja svojim podčinjenim koljačima-ponosno se pohvali: ” ….i tako smo vam mi u ovoj godini ovdje u Jasenovcu poklali i više ljudi nego osmajlijsko carstvo za cijelo vrijeme boravka Turaka u Europu!! Poslije rata 1945-ne mogavši se dogovoriti sa svojim zaštitnicima Englezima-koji ga čuvahu sve do pogibije-on napušta narod i vojsku kod Blajburga i bježi u Vatikan kod pape!

  Dakale ,podatci o selu H U M A C-Zapadna Hercegovina -gdje je Pravoslavcima, u neki vakat,zalazilo sunce za navijek-govori da je to ime stiglo u Kotor i da se pod njim vodi-krije Bjeladin-kojemu je oko 40 godina-i nije mogao fizički pripadati “Maksu”-ali vrijeme iliti zov predaka čini svoje-pa je mogao zato prihvatiti njegove ideje -koje sije po ovom portalu-misleći da ima posla sa pavijanima! Da li sam ja u pravu-pokazaće analize moje i njegove-moja i njegova priča-vrijem je svemu mjera!

  Moje pisanje nema za cilj ono što imaju ciljevi H U M C A-naprotiv oni su usmjereni za razbijanje ilizuja onih koji misle da je mrža vrlina i spas vrste”rijetke” poput H U M C A-a istina pogibija-da da pogibija za sve H U N Č E V E – J U N Č E V E profila ovog vrlog “rođenog kototranina”! Polazeći od njegovog imena i divne izražene ljubavi prema drugima-drugoj vjeri itd reklo bi se -možda je rođen u Kotoru-ali nije kotoranin-a još manje da su u Kotoru više od 200 godina?!

  Znam,da se krivac-goljo ima pravo braniti i sijući laži-a li isto tako mora znati-ako nezna treba da nauči,da se čuva jezika svoga iliti jezičine,za koju reče jedan umni čovjek :”JEZIK JE NE PRESUŠNA RIJEKA,A NEKADA MUKA KOJOJ NEMA LIJEKA”

  Na kraju,dragi H U M A C-koliko se ja razumije u geografiju ja i ti vučemo isto porijeklo-,ti iz Zapadne Hrecegovine đe nam je -u jedan vakat-sunce zalazilo za na vijek-a ja iz isotične Hercegovine đe sunce i dalje izlazi i grije sve ljude dobre volje!!Zar ne dragi”zemljače” po imenu H U M A C!

 2. Postovana Ana,
  Ponovo se vama obracam, jer sam od vas ocekivao kao ociglednoj intelektulaki da mi objasnite ono sto vas pitah (glede “idiota”?)sto bruntula onaj prcanjot sto bi htio da bude Njegus. Da mi se liberat tog omatufatog starca.
  ZLO NE MOZE DOBRO DONIJETI, NITI SE DOBRO MOZE ZLOM POBIJEDITI bih odgovorio ”LJUBITELJU” VLASTODRZACA, ali nije moj nivo.
  Vrlo je tesko biti normalan kotoranin, koji voli svoj grad, i koji nikoga ne dira u ovom konfuznom vremenu danasnje Crne Gore, dominacije novca, prljave politike,promjene identiteta, moci CG mafije, korupcije na visokom a i na niskom nivou, i najgore; tesko se odbraniti od ostataka komunisticke svijesti sinova onih “lijevih skretanja”.
  Mene i moje pretke bez i najmanje osnova(osim “buba” u njegovoj glavi) proglasava zlocincima i krvnicima. Blazen Isus i Marija!!!
  Ja bih samo nesto o tim “njegovim” precima kojima se “ponosi” al me starh da ce me kastrigat a Slavko diletirat.hehehehe..
  Ovo prepisah iz jedne poslanice Vladike i Sveca Crnogorsko/srpskog Svetog Petra Cetinjskog:
  … nista vise ne zalim,nego
  sramni glas koji po svijetu
  ide da Crnogorci pomagaju
  Turcima KLATI I DAVITI
  HRISTIJANE u vrijeme kada je
  Bog sjedinio ……… narod….
  Ali se nadam, da ostali Crnogorci
  nece to ime i sramotu na sebe
  nositi, nego da ce biti sto i
  ostali posteni junaci ……..,
  koji su sebe oslobodili, pak idu da
  druge ….. pomognu osloboditi…
  Poslanica Bjelicama 20.12.1807.godine
  Nemam vremena uciti neobrazovanog cinovnika vojnog,.sto su ga razrijesili duznosti zbog “povjerenja” u njega(kako sam kaze).

  Sto se tice starog popisa iz 1905. kad rekoh da nijesu kotorani hvala Bogu bili popisani (jer tada Kotor nije bio u CG), mislio sam da bi se prosjek njegovih SRBA u tom popisu se pojacao na 97% jer su po njemu kotorani svi bili SRBI, Hehehehe

  -VELIKI RODOLJUB DON NIKO LUKOVIĆ je bio KATOLIK.
  – Đuroviće sa Prcanja znam,a i da su oni svi katolici (prof..Dr.Danilo Djurovic to jasno objasnjava, ali ocigledno da ga prcanjot ne cita, niti kontaktira.
  – “dondo” Dr.Ante Pavelić je bio ustasa, i fasista,i dobio je po zasluzi, a i on se pozdravljao sa TRI Prsta?
  (znaveni ljudi tako zbore, a “vidjuh” i jednu njegovu sliku sa 3 prsta i fasistickim pozdravom).
  – Moji preci su se preselili pred Napoleonom iz Hercegovine(kao katolici) i uspjeli smo to i ostati do danas(unatoc pokusajima posrbljavanja i pritiska komunista).
  -Tadasnji stanovnici Kotora kao i moji preci su govorili da ih je Austrougarska oslobodila od Rusa,Engleza,Napoleona(+CG) a ne okupirala.
  – Penzioneru smeta ISTINA.Ja tu ne mogu pomoci(svako zna zašto su puškarnice na starim kapetanskim palacima bile/SU okrenute prma brdima).
  – 1916 godine je bilo RATNO Vrijeme bjega Kralja Nikole i predaje.
  – Austrougarske jedinice su na zalost I sramotu oskrnavile SVETI GROB NJEGOŠA, ali je kapelu obnovio NJEGOV KRALJ ALEKSANDAR 1929.
  sa svim tadasnjim Njegusima koji su se tim dicili naustrb ovih ka’on danas..Toliko o postojanosti Njegusa.
  – Ja sam cuo da je penzioner htio da bude “General” pa su ga ondasnji shefovi odstranili ” na licni zahtjev” Hehehehehe
  (da “SLUZIM” gorega od sebe.. dobro receno)!
  – Mnogi vjernici Rimokatoličke vjere su otisli kod svojih, radi takvih koji danas tvrde da nikome nisu nanijeli bol, uvredu, izazvali pogibiju u porodici opakih i sramnih 90.godina pasanoga vijeka! Morinj je pokazao da niko nije nista lose uradio, onim sto su ih pokupili iz kuca, a ne sa bojisnice.
  -Da se skače sa 4.sprata,odmah iz Njegusa, to nisam ja izmislio.Ispricali mi prcanjoti.
  – Ana, ima li Alen jace veze I uticaja od Maje(gradonacelnice, Poslanika, Clana Glavnog odbora DPSa) kako u kotorskom tako i u podgorickom sudu?
  Milo mi je da je ostavio telefon Borotu.Mozda nazovem da mu se predstavim jer sam uvjek bio bastadur a i volio bih se deliberat ove grinje .

 3. “NE PADA SNIJEG DA POKRIJE SVIJET,NEGO DA SVAKA ZVJERKA POKAŽE SVOJE TRAGOVE POPUT TEBE BJELADINE HUMAC”-“LJUBITELJU” PRAVOSLAVLJA I NJIHOVE KRVCA!!
  NJEGOŠ-PA JOŠ NJEGUŠ-OVOM NARODU I SVIM NARODIMA SVIJETA OSTAVI U AMANET: “NE PITA SE KO SE KAKO KRSTI NO ČIJA MU KRVCA GRIJE PRSI”!!!!!
  Na veliku žalost Bjeladina Humca,POTOMKA DOGONA -DOGNATIH PO DIREKTIVI AUSTRO UGARSKIH OKUPATORA U BOKU PRIJE 200 godina,NJEGOŠ BIJAŠE NJEGUŠ iz Pemena državotvornog EVROPOPSKE CRNE GORE-27.PRIZNATE DRŽAVE /Na Berlinskom Kongresu 13.jula 1878 godine/!!!!!!!!!! Dakle,današnja samostalna i međunarodno priznata država Crna Gora-članica Organizacije Ujedinjanih Naroda- je sledbenik one Crne Gore-za koju DOGON Bjeladin Humac-kaže kada govori o popisu stanovništva u Kneževini Crnoj Gori 1905 godine-đe je bilo 95% SRBA: “NAS KOTORANA,BOGU HVALA,NIJE BILO NA TOM POPISU…..”?! Pošteno i iskreno-fali mu samo kama i spisak da bi “čimbenik” mogao promicati svoje želje i idije predaka,zar ne?????????

  Ovaj zaljubljenik-esejista “domoljubivih pjesmica” poput “UBI,ZAKOLJI DA … NE POSTOJI”,u svojim istupima,između ostaloga,u proteklim danima započe i “otvori” svoju ispraznu i “napaćenu” dogonsku dušu :

  1. “E da ti pravo kažem,da ne volim ove iz Srbije što šljegoše u BOKU.”
  Komentar: Bjeladine,da ti neko iz obitelji,slučajno, nije bio u onu “ekipu” u crkvi u Stolivu-Trojstvo-kada su pravljeni spiskove za likvidaciju pravoslavaca,za slučaj da ustaše uđu u Boku iz pravca Konavala-Dubrovnika ljeta gospodnjega1943 godine ?Notari bijahu dijelom i iz mog rodnog Prčanja kojima je poslije rata suđeno-spasio ih VELIKI RODOLJUB DON NIKO LUKOVIĆ!Bjeladine na tom spisku bio je na rednom broju 11.porodice moga đeda Blaža Jovova Đurovića-opet korjena Njeguškijeh-pisac ovih redova sa svega 10 mjeseci života/čujem te kako ti “duša” riče:vrag odino uru što ga ne ponese-zakla ?/!!!! Tvoja veoma precizna-ciljna neofašistička rečenica je nešto ,što bi zapanjilo i prijatno iznenadilo tvog “donda” Dr.Anta Pavelića,da se digne iz jame-fose i potom bi se “sretan” vratio u fosu-jer njegove ideje promiču i dalje žive-ali ne dalje od FOSE DOGONA DOGNATIH OKUPACIJOM BOKE PRIJE 200 godina!!!!!

  2. “Moja porodica je u Kotoru preko 200 godina.”
  Komentar: Odakle ste šljegli-dognati dogoni Austro Ugarske carevine okupatora Boke i kasnije Crne Gore u dva različita vrmenska perioda? Čime ste se bavili,osim “disciplinovanjem”domicilnog stanovništa u okupiranoj Boki Kotorskoj?

  3. “Svi znamo zašto su puškarnice na starim kapetanskim palacima bile okrenute prma brdima a ne prema moru-prema civilizaciji” /”civiizovana okupacija”ili asimilacija ?/ !!!!!
  Komentar: Tvoja je ljubav,Bjeladine, prema CG i pravoslavlju je na nivou tvojih dognatih predaka-ka volovi u jarmu-koji su vjerno i odano služili sve OKUPATORE u pasnih 200 godina zaključno sa 1945 godinom-tom tragičnom godinom za tvoju “obitelj”! “Uvaženi”Bjeladine,da ti nisu iz “obitelji” kazali-pofali se ko je bio i kako se zvao jedan od vaših -učesnik na sramnom putu na Lovćenu 1916 godine kada je austro ugraska jedinica iz Boke popunjena sa DOGONIMA skranavila SVETINJU-SVETI GROB SVETOGA NJEGOŠA-kako bi ste vi koji baštinite “boga” i “božije kršćanske zapovijesti-želje” rekli “hvala bogu”-“hvala ti bože”???!!!!

  4. “Znaveni čovjek….nisam čuo da se po tome baš dokazao za života/još sam živ za tvoju nesreću!!!!/-penziner iz Prčanja.Raspitah se i doznah da je taj penzioner cio svoj vijek proveo u “Vojni odsjek” na regrutaciji……”
  Komentar: U Opštinskom štabu TO i Sekretarijatu za NO opštine Kotor sam radio od 01.maja 1973 do 01,novembra 1991 godine-kada sam na lični zahtjev na SO Kotor razriješen od dužnosti-razlog jer nisam pristao da služim gorega od sebe!Kao nepouzdan kadar ja sam sa ostalim kolegama 21.avgusta 1991 godine predao ljude i dokumentaciju-poslove vojne obaveze i regrutacije novoformiranoj Komandi Vojnog Odsjeka u Tivtu koja je bila nadležna za “tvoje”CRNOGORSKO PRIMORJE OD “Debelog brda” do Bojane-moj “krasni” potomće DOGONA Austro Ugarske okupacione sile u našoj Crnogorskoj Boki Kotorskoj!!!!!!! Pitaj kotorsko sveštenstvo-oni znaju a i ti-no te mržnja razdrije kao praseći mijeh na drače,da li sam ih ilegalno pomagao u vrijeme “lova” na njih??? Bjeladine kada već blejiš-zableji pa reci bar jedno ime i prezime čovjeka-građnina Kotora, posebno,Rimokatoličke vjere kojemu sam nanio bol,uvredu,izazvao pogibiju u porodici opakih i sramnih 90.godina pasanoga vijeka!Kaži ili ne bleji!!!

  5. “Svaka čast.Po tome su još neki Njeguši poznati što vode već dvije decenije Kotor u propast,ali ostavimo njih po strani.”
  Komentar: Ako su rođeni kotorani-ali ipak svoji na svome-za razliku od tebe i tvojih predaka dogona-OVI NJEGUŠI: Andrija Perišić.Baćo Ivanović,Nikola Konjević,Nikola Samardžić,Maja Dabinoviatović i ini,onda si ti u pravu?! Nažalost sve ti je tačno i pošteno kao što si ti čovjek!Nažalost tvoju nisi nego merda od merde-vrsta slična ljudskoj-nažalost nisi jer pripadaš rijetkoj vrsti-pravi izdanak DOGONA-okupatorskih mulina!!!!

  6. “Da li je penzioner bio dio te mašinerije koja je razarala kuće komšija,do jučeranjih prijatelja ili ja? Žele svi takvi da se te godine zaborave. Srećom i kućnim vaspitanjem nisam iz te branše.”
  Komentar: Đe penzioner bio u pasnim sramnim vremenima -ne više sramnih nego ona takođe zla vremena iz 1916 godine kada su ti đedovi orgijali-kao “kršćani”po Svetome NJEGOŠEVOM GROBU,neka ocijene i izvagaju uvaženi čitaoci na ovom Portalu! Blejiš o nekavom tvom domaćem (ne)vaspitanju-kao “kršćanin” i vjernik u “boga” vašega-a zaboravljaš osnovno ljudsko da kada sa nekim kontaktiraš da se prestaviš punim imenom!Na žalost tebi je prestavljanje “zabranjeno” jer bi time otkrio krvave tragova tvojih predaka-dogona okupatora na prostoru Boke i Crne Gore!

  7. “Pokušaj vrijeđanja “čovjeka” kojega ne znaš i koji je skoro duplo mlađi ,nije bila svojstvenost ne samo nas kotorana nego ni movih iz brda.” Probleji već jednom i kaži.bar,jedno ime i prezime koga sam to uvrijedio na ovom ili nekom drugom portalu!Kako se može uvrijediti neko ko ne postoji-a vonja poput fose-kao ti “neznani jun/a/če”??

  8. “Neko znate li,kada……..poreklom sa Njeguša da skače sa 4.sprata,odmah skočite za njim.”
  Komentar: Tvoja “ljubav”-mržnja prema Njegušima ne jenjava-mora biti da su ti ilegalno uskakali u “obitelj”-nedaj bože-napravili vam maloga Njeguša-ne priznali ga jer je bila pijana kao guda!

  9. “…Lijepo se osjećam kada napišem tu svoju pripadnost jednom izuzetnom gradu”.
  Komentar:Što misliš Bjeladine idiotu,kako se osjećaju pravi KOTORANI kada čitaju tvoje bljuvotine namjienjene-kome???

  Tvoj finiš bezčašća: “Učenju nikada kraja…” mene asocira na tvoje đedove koji su isto mislili kao imti-bili žeći od tebe po nedjelima-moglo im se-i ti bi da puštimo,zar ne? Zato,prihvatam-odavno sam shvatio i prihvatio prije tvog rođenja-tvoje poslednje riječi….”PAMETNOGA ČOVJEKA TJERA DA UČI!!!”Zato sam opstao-opstali i spasili se-spasio se od vaše podmukle pogibije koju eto,nažalost, ispoljavaš u 21 vijeku !! Neću ni da promislim kakvi su ti tek bili preci u jedan vakat?!!! Uzgred koristim priliku da ti-vam uputim iskreno saučešće za vašim “UZVIŠENIM OBRAZIMA”koje i poslije 200 godine držite “balsamovane”u tuđim g…,kao zalog vaših “vrhunskih” ciljeva-bar vidjeti po tvojim izlivima “ljubavi-“UBI-ZAKOLJI-DA …..NE POSTOJI!” Probleji “junačino” KOGA?

  Polazeći od činjenica da si sve rekao-izlio-prelio-dozvoli da te ,kao upućenog u sve “tajne arhive” o nama Pravoslavcima,priupitam kao glavnog NOJA Alena Kovačevića kojega opisa kao srbina sa malim “s”-možda ti se omaklo-,što je na britanskoj jahti radio sudija Osnovnog suda Kotor izvjesni ŠR-rođen juna 1959 godine i u kom je svojstvu bio “ukrcan” na galiji pod Britanskom zastavom?????

  Javi ako ti gazda Alen odobri-u protivnom biću prinuđen ta pronađem ko se krije iza špic nameta Bjeladin Hunac!Čuvaj se-te se nema vam spasa-budite sigurni-ćeraćemo se još-ja ti jemac dok se ne otkrijemo-sretnemo i popričamo o svemu što te SRBI-zar ne????????

 4. Beladin Humac i grancigula su izgleda jednojajčano blizanci ideološke profilacije, nacional socijalističke provinijencije. Ono su navodni kotorani koji se odvajaju kvalitetom i nacionom od Crne Gore a za Crnogorce imaju samo ružne riječi koje sakriju iza navodne demokratske oblande. Krijući se iza sopstvene anonimnosti poručuju sami sebi i čestitaju na uspješnosti u napadu na sve i svakoga. Nema odgovora kako bi nešto trebalo uraditi. Ništa ne valja osim njih, a u stvari baš to ne valja mnogo. Nema tu svijesti ni trunke. Samo cakulanja, bruntulanje i ostala lapdanja.

  • Postovana Ana,
   Slazem se da svim sto kazes, ali ipak nije mi jasno gdje si u mom pisanju nasla jednu rijec protiv Crne Gore?
   To je moja drzava, sa njom se ponosim kao i sa Hrvatskom, a sto ima u njoj svakakvoga svijeta, pogotovo nekih sa Prcanja.Uvjek je u zitu bilo kukolja.
   Ja sam dao odgovor na problem parkiranja. To nam je Maja obecala a nije do sada ispunila. Mozda i hoce? ne znam. Promijenila se puno…. nazalost.
   Izvini, sta to znaci “idiotu” sto ovaj sa Prcanja stalno ponavlja…mozda mu je to neko rekao, pa ponavlja na glas da ne zaboravi?
   Vidim penzioner nema pametna posla pa se bas na mene nameracio.
   Koliko mu je trebalo vremena da sve ono sto je napisao. Sigurno nije bio ni na karnevao?
   Spominje Njegosa i Njeguse, a svi znamo da je njegov pradjed kao katolik dosao iz Hercegovine kod rodjaka Raicevica (po mami) i primio pravoslavlje.
   Htjede se udruzit sa Banom Jelacicem ali ga je ovaj odbio jer nije htio da napadne sa Madjarima Austrijance. Nego to je istorija prije 1945 pa da se onaj od 70ljeta ne zbuni.
   Bio sam nesto malo napisao o svemu tome ali vidim da su mi udarili cenzuru inace bi vojni odsjek cio bio na ovom portalu.
   Vidim da se ovde javlja i nekadasnji kolega prcanjota Dragan Jovanovic cestiti Ceklic i cisti crnogorac. On ce garantovati da igram dobro briskulu i tersetu.
   Volio bi da nam on kaze po koju o tom vremenu, a pogotovo kako je razrijesen njegov kolega?
   Ja sam cuo neku drugu pricu ali ne bih o tome.
   Zao mi je samo sto je Don Branko otisao na bolji svijet, jer bi mi on reka sve o ovome sa Prcanja ka sta mi je prica za neke slicne njemu a strah zivotu kalja obraz cesto…..!!!
   Slava Bogu na visini, na zemlji mir,medju ljudima dobra volja!

 5. Gospar Bjeladin Humac,nije problem u tome da li si zao ili ne-problem je u tome što ličiš na čovjeka-samo dok mučiš-čim progovoriš progovara nečovjek!Tvoja pjesma me razgalila!Znaš li zašto?Prvi put je čujem-jer ja sam rođen đe i onaj što me rodio u Prčanju na pjeni od mora-zamisli i to Njegušica iz Plemena Njeguša bez kojih bi Crna Gora bila što i majka bez jedinca sina?Toliko o porijeklu i tvojim pjesmica! To što si ti izgleda crnogorac-nije ni važno više no da si Eskim ili Islanđanin-bolje bi ti bilo da se prestavljaš čovjekom nego balegom!Možda malo statistike neće ti škoditi-liječi 100% i otvara oči onima kao tebi koji vijek provode u tuđoj bliznici iliti vlasnika tvoje glave:Po podatcima Republičkog Zavoda za statistiku broj 42.od 25.o6 1991 godine u Crnoj Gori je BILO NAS SRBA: 1948 1,78%;1953 3,30%;1961 2,99%;1971 7,46%;1981 3,32%;1991 9,29%;2003 vas i NAS 43% i 2011 vas i NAS 28,73%!!! Dakle,kao što vidiš povećanje broja SRBA u Crnoj Gori nije zavisio od NAS nego od vas “crnogoraca” prepisivača-dopisivača-ispisivača od popisa do popisa moj NOJU predvodniku brez čaktara i očiju i nogicama koje ti vire iz Alenove bliznice?! Nađi se u ovim procentima-ne javlja se jer zakasnio si-da ti ne dadoh malo soli-ti bi jado podivljao ka bravi bez soli s jeseni?!!Pjevaj i pjevuši pjesme stare za neka nova vremena do pojave novih idola poput tvoga kasapina sa Dedinja zbog kojega izgorio i ti mnogi crnogorci -kolege ti “pjesnici dugih kosa a pameti kratke-ka Vladika za Lesndrom!!

 6. Da nije smijesno bilo bi zalosno,moj gosp.Mandicu.Mislite li vi stvarno da vam neko vjeruje u ovu vasu pisaniju.Nemojte molim vas vise braniti Kotor kao do sada,svi vidimo kako ste ga odbranili.Razumijem da branite braca,seku i kumu,vi najbolje znate zasto.Pa mislite li vi stvarno da smo svi slijepi i ne vidimo ovu katastrofu koja je zadesila Kotor, i evo traje godinama.Veoma je vazno gosp.Mandicu ko je kome advokat u CG.Pa svi osim vas znamo da seka jos nije izgubila spor,vjerovatno zato sto je najsposobnija ne samo u CGnego i dalje.Sigurno ce odje i Strazburg imati posla, jer ja za razliku od Kovacevica, nista ne vjerujem pravnom sistemu,pogotovo ako seka tu umijesa svoje prste.Pa to je poznato 99.9% gradjana Crne Gore.Ne mogu vjerovati da vi kao pametan covjek spadate u onih 0.1%. Niko normalan i dobronamjeran,a pogotovo neko ko je rodjen odje ne zeli da opstina nesto izgubi,da se Kotor urusi,da bude sto gore.Ali sve to su postigli ovi koji vole Kotor iznad svega.Mozemo zamisliti nasto bi Kotor licio da ga ne vole toliko.Razumijem da vi izvjestavate tako kako izvjestavate,po diktatu,mozda cak i mislite tako.To je svakako vase pravo,ali ne i pravo da ostalima pokusavate nametnuti svoje misljenje koje je daleko od istine.Vi ste za vase komentare placeni,ali mi nijesmo placeni da ih slusamo a jos manje da ih prihvatamo.Pa citavi svijet zna sto i kako se radi u CG,pod ovom vlascu,samo vi izgleda zivite u iluziji da je sve u redu izuzev nekolicine jadova,kako ih vi cesto cascavate,koji ne vide svo blagostanje i procvat Kotora.Nemojte to raditi gosp.Mandicu.Vi biste trebali biti glasilo svih gradjana Kotora,a ne samo 10%,ali da biste to bili morate biti i finansijski nezavisni.Ovako vam ostaje samo da se koprcate i bezuspjesno pokusavate da odbranite nesto sto je neodbranjivo.Finansijska nezavisnost znaci i svaku drugu nezavisnost,moj gosp.Mandicu.A vi to nemate.Sad ocekujem dezurne zastitnike lika i djela velikog vodje da me obaspu svakakvim epitetima i nazivima,ali ja sam nezavisan po svakom pitanju,pa mogu napisati sto god zelim,pa se jos i potpisati ispod svake rijeci.

  • Postovana Grancigul/a, Vidim da si/te rodjen/a kotoranka/kotoranin jer kao i meni cim nam neko dirne Kotor reagujemo koliko mozemo.
   Citajuci ove komentare primijetio sam da pojedinci ne znaju nista osim da upotrebljavaju rijeci koje dokazuju njihovo vaspitanje, a cudi me da cenzura Skale dozvoljava takve rijeci da se upucuju neistomisljenicima.
   E tu je razlika od nas rodjenih kotorana i njih vlaha i ovih iz pridgradskih naselja.
   Ivo Andric:covjek koji ne priznaje da je bolestan ne moze se niti izlijeciti..
   (mislim na onog sa Prcanja).
   Svi znamo zasto su puskarnice na starim kapetanskim palacama bile okrenute prema brdima a ne prema moru.
   Sa mora je dolazila civilizacija.
   Vidim da iz svake vase rijeci izvire istina,zelja za slobodom,zelja za pravdu i bolje sjutra svima, ali ne samo vama vec svima.
   Tu smo slicni, jer je vazno da kazemo sto mislimo, a ne da plujemo na ljude koje ne poznamo (Hvala Bogu) samo zato sto im smeta to sto ne mislimo kao oni.
   Evo ovaj zeli da dokaze u 70godini da je on “naj”pametniji ?
   Znaven covjek… ? Nisam cuo da se po tome bas dokazao za zivota jer bih sigurno cuo za njega da je napravio neko dobro djelo.
   Raspitah se i doznah da je taj pezioner cio svoj vijek proveo u “Vojni Odsjek” na regrutovanju (da se prvo spreme za rat , a Boga mi koliko mi javise (ne mogu 100% tvrditi jer NISAM bio u ratno doba na Dubrovnik, niti na bilo kojem teritoriju gdje nisam bio dobrodosao) da ih je regrutovao(po sluzbenoj duznosti naravno) i u vrijeme Rata za Mir. Svaka cast. Po tome su jos neki Njegusi poznati sto vode vec dvije decenije Kotor u propast,ali ostavimo njih po strani.
   Da li je penzioner bio dio te masinerije, koja je razarala kuce komsija, dojucerasnjih prijatelja ili ja ?
   Zele svi takvi da se te godine zaborave,
   Da se ubijeni i zaklani zaborave, i tadasnje njihova djela opravdaju.
   Srecom i kucnim vaspitanjem nisam iz te branse.
   Ja i dalje igram sah naustrb nekima koji su ga zamrzili zbog sahovskih polja.
   Sto se tice znanja doticnog penzionera vidi se da je “naucio” nesto samo od 1945.
   Ne volim, niti zelim da budem maliciozan , ali ta staracku bahatost, osionost sto izvire iz svake njegove rijeci je samo jalovi pokusaj junacenja, dokazivanja sebi samome da nesto predstavljas, a najbolje sam znas gdje ti je bio i ostao domet.
   Mi nikad ne upotrebljavamo te ruzne izreke.
   Nisu nas kuci tako ucili. cak naprotiv.
   Pokusaj vrijedjanja covjeka koga ne znas i koji je skoro duplo mladji, nije bila svojstvenost ne samo nas kotorana nego ni onih iz brda.
   Cast je bila da cuvas drugoga od sebe…
   Nazalost to je nepoznato ovom penzioneru, pa pljuje li pluje sam na sebe.
   Nego znate li vi , kad vidite nekoga poreklom sa Njegusa da skace sa 4 sprata , odmah skacite za njim.
   Nema sanse da pogresite.
   Citah nedje da je po podacima popisa stanovnistva Knjaza Nikole iz 1905 .u CG je bilo 95% SRBA.. (Ne znam sta je bilo prije te godine).
   Nas kotorana, Hvala Bogu nije bilo na tom popisu, ali jeste Njegusa
   (od 1945 pa i danas se velika vecina prozvase se “crnogorcima” hehehe) .
   Po tome se vide kako se leti-preleti i nikome nista.
   Mi rodjeni u Kotoru gradu, koji smo bosi osjetili njegove ploce, smo ostali isti. KOTORANI! Kako se lijepo osjecam kad napisem tu svoju pripadnost jednom izuzetnom gradu.
   Ovi drugi sto sve znaju i busaju se u prsa kad odu u penziju ….dice se s’nicim… Ovaj se jos nije odredio je li sa Prcanja ili sa njegusa?
   Dakle,logikom tog (zalosno mi je je reci “izlapelog”) penzionera da li je smanjenje i povećanje broja SRBA u Crnoj Gori od 1905-2011 zavisio od Njegusa ili kotorana … hehehehe.
   UCENJU NIKADA KRAJA… JER SPOZNANJA NEZNANJA… PAMETNOGA COVJEKA TJERA DA UCI.

 7. Samo me interesuje kako ce teci isplata usluga,u kesu ili naturi,ili je vec sve placeno unaprijed onom zgradom na kampu,i lokacijama na donem putu.

  • Ajd ne sitničari, bitno je da se nekako isplati! A što će im u Opštini toliko pravnika? Sami potvdiše kakav se potencijal i kadar koncentrisao u toj instituciji!
   A tek ostari ekonomisti, menadžeri, bečelori po stare dane, sve sami experti!

 8. Boroto-nisma te ja spakovao sa ovim idiotem-idiotu od idiota sam si se spakovao lajanjem po ovome portalu-vršeći selekciju-putem vrijeđanja-pa meni Drinjaku-Drinjacima prišivaš-između ostaloga- najvećeg krvnika Jova Kapu samozvanog Kapićića koji je kriv za smrt mojih nabližih na Golom otoku-nosioca spomenice 41! Slušaj idiotu-meni je 70 ljeta-kad ti god naupane javi mi na tel 302976 pa da ti ispunim želju da me okrpiš nosom-kao što to sdušno činiš po odavno pravo u moju matou g..?! Požuri požuri ponuda te čeka! Gori si od svih alena NOJU alenovog jata merdo od merde-čekam te održi tu cnogovnićku riječ-koliko je sjutra!!!

 9. Gopsodo braćo i sestre istog N O V Č A N I K A-T O B O L C A za Jola Drinjaka ČOVJEK je ČOVJEK,bez obzira na vjeru-naciju,jezik-korjene!!! A redni brojevi su ovi N O J E V I poput Bjeladina Humca,Borote,Mjesečine,Moma i ini-h koji izgorijevaju-izgoreše za A L E N O M ka Vladika za Lesendrom!!

  Za gospodina Bjeladina Humca jedno ili više “laganih” pitanja,polazeći od činjenica da nema “bele bubrege”-ali zato mu bog učinje da mu puče-a ne niče,koji su razlozi što se nije oglasio-replicirao na moj komentar na temu :”Patološke laži Alena Kovačevića”-no to prepusti-naredi Alenovim N O J E V I M A??? U sklopu ovog-mora se reći da Alen sa svojim N O J E V I M A pokuša koristeći se vezama -kroz razne forme saradnje-sa nadležnim organima Crne Gore i Kotora (uticajne (bez)ličn(e)ostima iz “arene” vlasti,lokalnih organa-pravosuđa?),da preokrene nelegalnu kupovinu narodnih dobara(prekrajanje katarstarskih dokumenta i dr.!),prevede u lični-privatni posjed?! Ko može biti i boriti se za pravdu i pravnu državu ,a istodobno biti branitelj lika i djela “m a l o lj e t n o g”Alena Kovačevića????.Niko normalan-niko kome je do časti-poštenja i odbarne rodne grude-otadžbine!! A N O J E V I- ka N O J E V I glavu u pijesak a gu.. na inkanat ka im preci i ovi nesretni potomci!!!

  Na kraju i drugo pitanje za Gospodina Bjeladina Humca-kao N O J A predvodnika n o j i ć a- alenića: Što ima da radi-osim da je ukrcan kao ispitani moreplovac-na brodu-galiji-u konkretnom slučaju,na stranom brodu pod zastavom Grand Britanic, S U D I J A OSNOVNOG SUDA iz jednoga grad u Boki Kotorskoj ???? Ne ulazeći u strukturu ukrcanih”maritimusa”-a znajući vlasnika galije,S U D I J I S U D A-u kojemu se “maloljetni” spori sa “Kotorskom hobotnico”-bjelobubregašom-P R I S U S T V O označava-obilježava praktičnu formu-nastavu što je to korupcija i mito na “trulim daskama” pravosudnog sistema-koje tako nazva poznati kotorski D E M O K R A T A-koji na sličan način omogući nekizima u Kotoru da na sličan način-pored živih vlasnika-šklapne dio njihove rodne kuće?!!!!!!!

  Gospodo N O J E V I “m a l o lj e t n o g” ugroženog ” s r b i n a”-neugroiženi S R B I N rođen u Prčanju prije 70 ljeta (ne)očekuje odgovor-ali očekuje da vašu prozirnost zakopate-ponesete sa sobom onamo đe provodite ostatak života-tačnije u bliznici “m a l o lj e t n i k a”-i da se više ne javljate-ne blejite na ovom P O R T A L U!!!! Pokušaj te na neki drugi-vama prilagođeni portalić-ranga kunduta za pakovanje nojeva-majmuna poput borote,humca,mome i td i ts!!

  • Jole kumim te nemoj mene stavljat sa tim Bjeladinom Humcem huskackim nojem, BLIZNICAROM i fukarom u isti kos. Nijesam ti ja na njegovu bandu. Ipak tebe vise volim od njega, On je gad a ti si sitan covjek koji nmema niti smisla niti sluha kad je basta. Preopsiran si brate mnogo. Dat cemo na glasanje da narod se pita ko je gori ja ilio taj Bjeladin Humac. Nije to ono kao ti i Jokaso NEMO DA ME STAVLJAS SA NJIM U USTA JER CU TE okrpit. I nemo se direktoru Mandicu slihtat shlihtaro matora.

  • Cudna starca od Jola Drobnjaka!!

   Dok je Bjeladin Humac nekad kuco:
   Lijepa nasa djedovino,
   Ratnicka te ruka stvori,
   Boze, spasi hleb i vino,
   Ubavoj nam Crnoj Gori.

   Dotle je neugrozeni Srbin iz Prcanja piso:
   Srce njeno od neba je sire,
   Od ljubavi satkana je sva,
   I ponosa koji ne umire
   Zemlja moja-moja SRBIJA.

   Te mu moram dodati;
   Nek ostane ono sto je bio
   U mladosti cime se dicio;
   Nece biti ‘come state’,
   Nego srpski, zdravo brate….!!!
   POZDRAV od Bjeladina

 10. Alene,ne znam ko je u pravu niti me to zanima,ali tvoj stajling i držanje su pravi odraz jednog metroseksualca-slim fit markirano odijelo,lakovane cipelice,fensi okvir za oćale…a opet si single?Zašto?nije sve u investicijama,pušti zemlju…ima i ljepših stvari…..cmok!

 11. Evo Skala skriva vrlo vazne cinjenice da ne bi ljudi bili u potpunosti obavjesteni a samim tim i bili protiv Kovacevica kao srbina. Znaci nacionalna osnova?
  Cinjenica koju ja Radio Kotor objavio je da Opstinu/Maju brani niko drugi no SESTRA.
  Normalno, adv.Ana Kolarevic siguran sam ne brani Opstinu Kotor samo po advokatskoj tarifi jer ima posla preko glave a uzima najmanje 20% dobitka(uglavnom).
  E sad je pitanje postaje golicavo.
  Ako SESTRA ne brani opstinu radi iz prijateljstva sa Majom(onda je Kovacevic ipak u pravu, jer se ne sudi sa Opstinom nego sa mocnom Majom), pa uzima samo adv.tarifu za koju ence ni neki kotorski advokati da rade, onda se postavlja 1000 pitanja.
  Sta radi pravna sluzba Opstine? Znam da imaju nekoliko pravnika koji zastupaju opstinu u svim drugim predmetima oko opstinske zemlje i za to primaju platu. Citam u Radio Kotor da je SESTRA izjavila da i Stecajni sud moze da “pogrijesi” cime nas navodi na pomisao da se ipak sve radi o necemu drugom a ne pravdi. Najvaznije pitanje za mene je ko je Opstinu/Maju ovlastio da uzima privatnog advokata da brani njene interese?
  Ovo je pitanje za “narod” ………i tuzilastvo… po meni.
  E tu se zavrsava prica.. Zao mi je Alene ali cini mii se da ces ti malo do Strazbura posle svega ovoga….I ne ljuti se . koji te djavo dovodio u nasu Boku? Ipak kad izgubis zemlju moci ces traziti od drzave naknadu za oduzeto zemljiste po trznoj cijeni (zar ne).sto ti je ‘Stecajni sud” prodao tudje zemlju. Naravoucenje…platice ti narod, a Maja i Ana ce imati satisfakciju “pobjede”…
  Dobro zbore MIJO i MOMO samo ne znam da li se smeju sto brane pravdu ili se smeju sto “mrze srbina”.

  .

  • Vi ste Bleladine Humac zao čovjek. Vama ne odgovaram već javnosti koju uporno pokušavate da dezavuišete neistinama koje su Vam svojstvene i kojima se služite koristeći ovaj portal. Namjera Vam je jasna, da pokušate diskreditovati sve koji pokušavaju odbraniti Kotor i Crnu Goru od nasrtaja takvih kao što ste Vi.
   Patologija koju pokazujete, skrivajući se iza anonimnosti, čemu očigledno pripadate, prema Milu Đukanoviću i njegovoj sestri, samo je još jedan dokaz Vaše nemoći da Vaš stav koji “hrabno” iznosite ističući ispred sebe nekakvog Bjeladina Humca saopštite pod punim imenom i prezimenom. Takvi kao Vi, čak počinjem da vjerujem koriste ne male benefite ovoga društva. Jer, da nije tako ne bi bilo potrebe da se skrivate i s čarapom na glavi, vjerujem u tami “odvažno” krenete u fronatalni verbalni napad.
   Dakle, nije istina da je Skala prećutala da advokatska kancelarija Kolarević zastupa opštinu Kotor. To je u više navrata govoreno a govorio je i sam Kovačević gostujući na našim talasima.
   Ko je kome advokat, nije od značaja za građane Kotora.
   Iznosite laži i kad je nacionalno opredjeljenje Kovačevića u pitanju jer je sam kazao da je Crnogorac.
   Kovačević je, na Vašu žalost kazao da u potpunosti vjeruje našem pravnom sistemu, pa ćemo sačekati da vidimo odluku suda.
   Jasno je da bi Vi željeli, i nijeste jedini da Opština izgubi. Da se uruši i uništi Kotor, da bude što gore. Zašto je to tako, zapitajte se. Vrijeme Vam je više.
   Vjerovatno se pitate zašto Vam puštamo sve komentare, koji najčešće vrve od neistina i insinuacija? Kazaću Vam, koliko god goropadno djelovale Vaše riječi, Vi ste ipak samo u sukopu sami sa sobom. To je, na žalost već poodmakla faza.
   Moj Vam je savjet da to ne radite više. Koristite istinu. Vjerujte, ljepše ćete se osjećati.
   Slavko Mandić

   • E moj gospare Mandicu. Nisam ja valjda zao covjek samo sto sam vas opomenuo da ne trebate da se sudite sa Alenom?
    Ako on vas ne tuzi za sve sto ste o njemu napisali, rekao sam da ce onda on biti Patoloski lazov, a vi cete se osjecati bolje a i ovaj sa Prcanja.
    Ne trebate vi braniti Kotor od mene, rodjenog kotoranina, cija je porodica u Kotoru preko 200godina.
    Branite Kotor i pomognite da javnost sama donosi zakljucke na osnovu istine koja treba da se cuje sa vaseg radija.
    Pomognite da zavlada pravda i zakon u ovoj nasoj jedinoj drzavi koju imamo.
    Branite ga zajedno sa mnom i svima onima koji zele bolju buducniost CG , iako niste rodjeni kotoranin ali transparetnoscu i ISTINOM koliko godj ona bila teska. Prastanje Bogom dato i naredjeno.
    Vas moraju da cuju na radiju. Mene ne moraju, jer ono sto napisem zavisi samo od vas da li ce to neko citati ili ne. Anonimus totale!!!
    Kako cujem vas radio povremeno, odakle da znam da niste precutali ko koga brani, ali u ovom tekstu JESTE to precutali?
    E Boga mi, ne slazemo se da nije vazno, ko koga brani na CG sudu.
    Skrecete sa puta istine tom recenicom.
    Vazno je to u CG , najvaznije. Svi to znamo.
    Kad vec hocete da budete jedini branitelj Opstinskog / Drzavnog zemljista trknite do Opstine, pa vidite koliko su desetina hiljada m2 izgubili na sudu sa privatnim licima.
    Nije Bjeladin kriv za to, ali mu jeste krivo sto su izgubili, odnosno sto im je oteto.
    Nije to problem samo u slucaju Rivijere.
    Pitajte ih za misljenje o tim sudijama koji su donosili takve presude.
    Zasto i kako ne odgovoriste sta radi sluzba pravne zastite u opstini?
    Zasto primaju plate ako privatne kancelarije rade njihov posao?
    Kako je doslo do toga da Opstinu brani privatna adv Kancelarija(nema veze cija)?
    Ko je tu odluku donio, i da li je ta odluka prekoracenje ovlascenja.
    To su gospodine Slavko pitanja za vas i vase novinare.
    Siguran sam da bi bili interesantni slusaocima.
    Na ta pitanja se treba odgovoriti a ne se namjeriste na Bjeladina,
    Nije vam on prava adresa vjerujte.
    Najlakse je po Bjeladinu drvlje i kamenje..a njega neki 70g.penzioner naziva NOJEM kao da on zabivam glavu u zemlju.
    Sta se ima njemu odgovarati koji je poceo sa 70g.da trazi pravdu?
    Razumijem ga, da daje sebi neku laznu vaznost.
    To mu je jedino ostalo kad se sa tim opterecuje. Neka pusti mladje da nose njegovo breme oko Rivijere, a on neka uziva u penziji.
    Cudni smo mi ljudi postali.
    Kako vidim kod dostinje postoji samo njihova istina.
    Ne zele da cuju drugacije misljenje.
    Kad drugi postavi neko pitanje, iznese tvrdju, da misljenje koje im se ne dopada, onda su ti drzavni neprijatelji, maliciozni, lazovi, nojevi, jadi,zli ljidi, i ko zna koje rijeci se ne upotrebljavaju da bi ih uvredili.
    Cak im se imputiraju nevjerovatne insinuacije kao vi Slavko Bjeladinu, da bi zeleo da Opstina (MI<NAROD) izgubi spor protiv nekog privatnog lica.
    Daleko je to od istine moj Slavko Mandicu.
    Ako niste odustali (po mom predlogu) da tuzite Alena sudu preporucujem vam da pokusate da vas zastupa adv Kancelariju Kolarevic($$$$$).
    Vjerovat cu u tu presudu …………hehehe!
    I vjerujte da se lijepo osjecam, jer pisem samo ono sto znam i mislim da treba da napisem kao reakciju na raznorazne "istine"koje ovde procitam.
    Uvjek me mozete eliminisati kad vam se ne svidja sto pisem. To je vase pravo.

  • Aha Jole pročitah iz arhive, rat i mir
   Tebe i Bjeladina Humca.
   Ala ste se dovatili, koliko ćete se još ćeratu ?
   U svakom slučaju dobro se držiš,
   stara kosti .
   Znači Humac se naslanja na Humske
   pretke, sa Luburićevim svjetonazorima,
   a baba mu je iz Bogdašića, isto jedne zabiti u prošlosti.
   Sve si tačno opisá, većeg cukana izgleda nema , nadaleko, dobro si ga raščlanio.
   Znaš već ko će se javiti da ga brani,
   a navidavali su gedore śvabama….

 12. Maja ćete stući ne nadaje se u Privredni sud jer i iznad popa ima pop , Koloko je goć duga pravda je dostižna i stiže.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].