Studijska godina počinje 28. septembra, ispiti i kolokvijumi polagaće se na fakultetima

0

 

U skladu sa Akademskim kalendarom za 2020/21. studijsku godinu, prva nedjelja nastave na Univerzitetu Crne Gore počeće 28. septembra 2020. godine. Uvažavajući broj studenata i raspoložive prostorne kapacitete, poštujući preporuke NKT-a i Instituta za javno zdravlje, nastavni proces organizovaće se u prostorijama organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore, na svim fakultetima i akademijama. Ispiti i kolokvijumi polagaće se na fakultetima, saopšteno je CdM-u iz PR službe Univerziteta Crne Gore.

“Uvažavajući broj studenata i raspoložive prostorne kapacitete, poštujući preporuke NKT-a i Instituta za javno zdravlje, nastavni proces organizovaće se u prostorijama organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore, na svim fakultetima i akademijama. Imajući u vidu značaj interakcije i direktne komunikacije između profesora i studenata, gdje god to bude moguće radiće se na realizaciji nastave u prostorijama organizacionih jedinica u manjim grupama”, napominju iz UCG-a.

To će, kako pojašnjavaju, biti moguće na onim organizacionim jedinicama, odnosno studijskim programima, koji broje manji broj studenata, te kod onih organizacionih jedinica koje svojim prostornim kapacitetima zadovoljavaju propisane mjere.

“Na organizacionim jedinicama koje broje veći broj studenata i koje prostornim kapacitetima ne mogu obezbijediti poštovanje propisanih mjera, razmatramo mogućnost organizovanja nastavnog procesa uz pomoć online alata”, ističu u UCG.

Prema njihovim riječima o realizaciji nastave u ovim vanrednim uslovima, razmišljalo se blagovremeno.

“Rektor Univerziteta Crne Gore je uputio dopis svim organizacionim jedinicama početkom jula 2020. godine da svi profesori i saradnici pripreme cjelokupan nastavni sadržaj za studijsku 2020/21.godinu za opciju online nastave. Stoga, Univerzitet Crne Gore je spreman za odvijanje nastave redovnim i online putem”, naglašavaju na UCG-u.

Na pitanje CdM-a kako će se polagati ispiti i kolegijumi na UCG-u kažu da će se ispiti i kolokvijumi organizovati i realizovati u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, koji propisuje obavezno polaganje ispita na organizacionim jedinicama Univerziteta, te važećim propisima Univerziteta Crne Gore i uz strogo poštovanje preporuka NKT-a.

Jiš jednom napominju da jeUniverzitet Crne Gore Gore spreman za odvijanje nastave redovnim i online putem, uvažavajući sve specifičnosti određenih studijskih programa i u najboljem interesu studenata.

“Nakon završetka septembarskog ispitnog roka, kada ćemo imati precizan broj studenata koji će slušati nastavu u studijskoj 2020/21.godini, organizacioni detalji će biti precizirani i studenti će blagovremeno biti informisani o modelu održavanja nastave i vježbi za sve predmete”, zaključuju u izjavi za CdM u UCG-u.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].