Struje u Kotoru malo ima, malo nema

2
U Kotoru često nema struje

Dubravka Jovanović

Kotor bez struje od zore, do 9 sati jutros kada je stari grad dobio struju nešto prije i Škaljari, pa onda nauzmjenično po reonima ima, nema, došla, prošla, ostala.

Od 7 sati jutros pa nadalje na naš poziv u Trafo stanici na dežurni broj 322-911 odgovor telefonske sekretarice je “pretplatnička linija je u kvaru”.

Sljedeća naša aktivnost je mobilni telefon direktora kotorske distribucije Predraga Bogetića koji nam je ljubazno saopštio da je na putu za Kotor iz Podgorice đe stanuje, da je riječ o velikom kvaru na trafou u Škaljarima, da su trafoi  izgorjeli i da će potrajati, ali će struja doći tokom dana.

Dakle, vanredno stanje, nedostatk električne energije, štednja, sve je potpuno razumljivo, a Kotor se opoštenio u ovoj situaciji opšte nevolje, koja za sreću jenjava, i ugasio javnu rasvjetu 99 odsto, osim starog grada zbog bezjednosnih razloga.

Juče saopštenje iz Elektroprivrede Crne Gore da neće biti najavljene restikcije, jer se stanje polako normalizuje, ali da je i dalje štednja imperativ.

Do kad, malo, malo, kvarovi, a svjedoci smo da su u minulom periodu najavljivani i obavljani servisi trafo stanica, zamjena djelova opreme, zbog čega smo ostajali po pola sata ili sat bez struje sa objašnjenjem da se sve radi u interesu poboljšanja kvaliteta elektro napajanja.

Oni bez najave po običaju i po više sati.

Desetak godina već Kotor je Elektroprivredi Crne Gore u vrhu prioriteta.

Radi se na izgradnji nove Trafo stanici u Škaljarima i dalekovodu iz Tivta 5 ili 6 godina.

Kada smo god pitali menadžment do kad će trajati radovi odgovarali su nam da još nijesu završeni, a kad će ne znamo.

2 KOMENTARI

  1. lijepo su rasprckali onu trafostanicu u lovorike,ma napravit ce je oni, a jadni nebili evo citavi vijek nose sa primorija a ne donose nista osim jad…………………………

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].