Strip je multimedijalna umjetnost

3
Karikaturisti Simović i Miždalo

Strip je multimedijana umjetnost

Izložba stripova Udruženja strip autora iz Crne Gore biće otvorena u četvrtak 11. avgusta u Tržnom centru “Kamelija”u Kotoru sa početkom u 20 sati.

Posjetiocima će se obratiti autori stripa, a muzičari Dragan Ivanović i Ivan Marović prirediće mini koncert.

Svi autori su različiti i ova izložba je prilično autorski pristup počev od novinskog stripa do standardno, komercijalnog koji radi Tihomir Čelanović za francusko tržište i nekog pomalo alternativnog izraza, kazao je Simon Vukčević, koji je i selektor ove izložbe.

Na izložbi se osjeća povezanost autora koji imaju svoju biografiju i po tome su probrani, rekao je on.

Strip je medij koji sažima mnogo toga što se ne vidi na prvi pogleed i onaj ko pravi strip u glavi mora biti režiser jer mora da bira scene i da priču prikaže na najbolji način, zatim scenograf i u zavisnosti od teme ide u istraživanje.

Takođe morate biti i scenarista da napiše priču i da je prezentuje na pravi način.

Strip zahtijeva i vizuelno i tekstualno i lako se transforimiše kao medij primjećuje, Ozren Miždalo jedna od autora izložbe.

3 KOMENTARI

  1. Strip je umetnost. Simonu ekipi treba čestitati jer održavaju stri u životu. Prve geografske pojmove i pojam patriotiyma i ljubavi prema domovini, prirodi i životinjama nisam upoznao u školi nego u gomilama stripova…Bravo momci!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].