Stranci u CPC

1

Piše: Sreten Vujović

U zadnje vrijeme  je sve impresivniji medijski „paprikaš“, u kome je prednjačio srpski tabloid „Vesti“! Sada su tu ulogu preuzeli „slobodni strijelci“, koji niti su slobodni, niti su strijelci, jer uvijek naprave „rupu u vodi“, koja fascinira usporene mentalne sklopove, do mjere da ono što neki vide u „treptaju oka“ kod njih traje „cijelu vječnost“!

Da smo prilikom obnove Crnogorske Pravoslavne Crkve znali da raspolažemo sa toliko  poznavalaca  Kanona, komotno bi  mogli do sada postati nova „Vaseljenska patrijaršija“, umiroviti Vaseljenskog Patrijarha, Njegovu Svesvetost, Gosodina, Gospodina Vartoomeja,  pa neka svi „svesrbi“ od nas traže Tomose!

Ako je najveći grijeh što su episkop Gorazd i Arhiepiskop  Symeon stranci, onda se moramo zapitati, da li po istoj logici po kojoj je episkop Gorazd stranac, stranci nijesu takođe i  njihova „blaženstva“ M. Perović i B. Sredanović!? Prvi zato što je rođen u „bratskoj“ Srbiji, a drugi, što je niz decenija državljanin SAD! Kako su u medijima često prisutne izjave da neki po osnovu donacija imaju pravo da se bave crkvenim ustrojstvom, hajde da razmislimo o tome, kada bi nam prijatelj donio rođendanski ili svadbeni poklon, a onda se hvalisao time i zahtijevao da nam određuje pravila života, kako bi se ośećali i da li bi takva lličnost zavređivala bilo čiju pažnju!?

„Ljubav daje samu sebe, nikada se ne pita što dobija za uzvrat, i srećna je zbog toga!“

Kada je u pitanju  „vrhovni Žrec“, pravoslavne vasljene, koji djeluje poput nokdauniranog boksera, pa mlati u svim pravcima, a  udaljen je iz jednog, nekad crnogorskog časopisa, zbog širenja neistinitih informacija, on je samo  neka vrsta „aspiratora“ tuđih mišljenja, na koja nadogradi samo par svojih jeftinih floskula, „zaogrnutih“ u „vaseljensku visokoumnost“!

U tekstovima ovog još nerukopoploženog paganskog „sveštenika“, žreca, vrvi od netačnosti i proizvoljnosti. Valjda „neobaviješten“, tvrdi da postoji samo jedan primjerak potpisanog Sinodalnog Akta Crnogorske pravoslavne crkve, sa dva potpisa, namjerno „začeprkavajući“, nakon prvog „kukurijekanja“  drugi dokumenat na kome postoji i treći potpis! Po načinu komunikacije sa javnošću podsjeća me na jednog bivšeg  visokorangiranog srpskog političara, koji je na svaku političku svinjariju odgovarao: „Nisam bio obavešten!“

1 KOMENTAR

  1. Dragi prijatelju zdusno potpisujem sve sto si potpisao, Aferim ti ga…
    Crna Gora je stvarno zemlja cuda, neznanja, inata i …

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].