Stara deponija na Vrmcu traži hitnu sanaciju

0
dimi sa stare deponije na Vrmcu

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Sa Vrmca danas se ponovo podigao veliki crni dim, koji je  na žalost toksičan, zbog čega se upozoravaju građani do čijih kuća i zgrada stiže da zatvore prozore.

Riječ je o je rasplamsanoj staroj, nesaniranoj deponiji na kojoj gore gume i ostali otpad koga su, prema riječima Makisima Mandića, komandira opštinske vatrogasne jedinice rasplamsale osobe primijećene u automobilu nikšićkih registarskih tablica koje su kopale po smetlištu.

Kotorski vatrogasci sa dvoje vozila i tivćani sa jednim, saniraju ovaj problem o kome je obaviještena i Direkcija za uređenje  i izgradnju Kotora i Javno komunalno preduzeće Kotor, kako bi sanirali deponiju, prekrili je pijeskom, šutom, zemljom i ostalim materijalom i učinili je neaktivnom, koliko je god to moguće makar privremeno, kazao je Mandić za Skala radio.

Svakako da bivša deponija zahtijeva posebnu pažnji i da se ozbiljnoj sanaciji mora pod hitno pristupiti jer se smeće, gume bivše Fabrike gumeno tehničke robe Bokeljka, medicinskog i drugog otpada decenijama odlagalo na mjestu koje predstavlja pluća grada.

To najbolje govori kakav nam je bio odnos prema prirodi i jedinstvenoj ljepoti koju predstavlja brdo Vrmac.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].