Štab za vanredne situacije Opštine Kotor u stalnom zasijedanju

10
opštinski štab u stalnom zasijedanju

Nakon proglašenja vanrednog stanja zbog vremenskih nepogoda u Crnoj Gori, Štab za vanredne situacije Opštine Kotor, kojim rukovodi gradonačelnica Marija Maja Ćatović, preduzeo je niz aktivnosti.

Sjevernim crnogorskim opštinama uplaćena je novčana pomoć: Šavniku i Andrijevici po 2.500 eura,  Mojkovcu 3.000 i Plavu 2.000 eura za nabavku dizel goriva za rad mehanizacije za čišćenje snijega.

Mašine kotorskog Javnog komunalnog preduzeća poslate su na Cetinje, gdje pomažu u raščišćavanju snijega.

Za pomoć opštinama na sjeveru angažovane su i mašine kotorskih privatnih preduzetnika, a Opština Kotor kontaktirala je sa predsjednicima svih opština koje su pogođene nevremenom i ponudila pomoć, u skladu sa svojim mogućnostima.

Predsjednica Kriznog štaba, gradonačelnica Ćatović je naglasila da su na području naše opštine vremenske neprilike izazvale probleme na Dragalju, Gornjim i Donjim Krivošijama, Gornjem Morinju i Bunovićima.

U ovim dijelovima opštine snijeg se intenzivno čisti već nekoliko dana, a pripadnici Službe zaštite i spasavanja od juče pomažu mještanima u čišćenju krovova od snijega.

U saradnji Kriznog štaba i ekipe kotorske Elektrodistribucije, uklonjeni su kvarovi na dalekovodu na Dragalju i u Gornjem Morinju.

Stanovnicima Dragalja, gdje je bio evidentan problem u snabdijevanju hljebom, upućene su određene količine brašna.

Predsjednica je naglasila da je, u skladu sa odlukom o štednji električne energije, javna rasvjeta u Kotoru već reducirana za 85%, odnosno uključeno je svega 15% kapaciteta javne rasvjete.

Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta, u saradnji sa mladima iz Kotora, organizovali su akciju prikupljanja tople odjeće za stanovnike ugroženih podrućja.

Svim firmama koje imaju raspoloživa sredstva Krizni štab je uputio apel da pomognu u prevazilaženju problema uzrokovanih sniježnim nevremenom u Crnoj Gori.

U Štabu za vanredne situacije Opštine Kotor su i predstavnici: Ispostave policije Kotor, Doma zdravlja, Opšte bolnice, Službe zaštite i spasavanja, Elektrodistribucije, Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, Javnog komunalnog preduzeća, Lučke kapetanije i preduzeća Napredak.

Brojevi telefona Kriznog štaba su 032/325-480, 032/325-862 i 032/322-940 Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora fax: 032/304-736, navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednice Ćatović.

10 KOMENTARI

 1. Bjeladin Humac i vuk sa malo v sve znaju. Napadaju sve i svakoga bez argumenata. To su ipak velike neznalice i zloće male.

 2. E Boga mi Maja na celo kriznog staba ce ucinjeti puno.Ima iskustva u vanrednom polaganju fakulteta j organizaciji skupljanja glasova za izbore.
  Dje sad ovi iz SDP/DPS ne dijele ugrozenima ka’ sta im daju za izbore.
  Dobro je da su pomogli ove na sjever sa par hiljada eura, jer se nema vise, a DPS cuva pare za izbore..Nema vise Sarica, Dudica i drugih izdasnjih sponzora koji su davali iz humanosti DPS/SDP koaliciji. Narod je vazda ispastao i ispastaqtce.Ovi siromasi po selima jedni drugima pomazu jer se odavno ne uzadju u vlast…jos od Tita niko im nije nista dobro ucinio…a i nece, kakav smo sebican narod postali..

  • Nemoj tako protiv nase Maje, ona je uzela ovaj drugi mandat da zavrsi projekte koje je zapocela. KAo npr. lift iliti uspinjacu, sportski centar , projekte jadranse itd.
   Cim zavrsi popece se na Dragalj, a tamo ionako nema mnogo stalnih stanovnika..

   • Jadni li ste ZABOGA ali i provaljeni u Vuci i lisice, i altairi i bjeladinci humci i ljubiše i ista fela, pa vam se smijemo u oči . Društvo iz ćoška.

 3. A đe su gospoda potpredsjednici i sekretari sa administratorom da se popnu na Dragalj. Oni nijesu nizašto. samo da podmeću drugima i uzimaju dobru apanažu. Njih treba išćeras s rabote.

 4. A đe su sinovi političara što su ih lijepo zaposlili da pomognu i da se malo oni smrznu . teško je napuštiti luksuzne gejbe i džipove?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].