Srećan Vaskrs – Uskrs!

0

Vaskrs – Uskrs je najveći i najvažniji hrišćanski praznik, koji u nedjelju 20. aprila slave i pravoslavci i katolici.

Njime hrišćani slave jednu od centralnih dogmi vjere, Isusovo uskrsnuće.

Simbol Uskrsa je jaje, koje predstavlja rađanje.

Svim vjernicima hrišćanske vjeroispovijesti najveći hrišćanski praznik Vaskrs odnosno Uskrs čestitala je gradonačelnica Kotora Marija Ćatović i poželjela da ovaj veliki praznik bude podsticaj za iskrenu brigu prema bližnjima, za afirmaciju temeljnih vrijednosti našeg života i zajedničkih napora da njegujemo mir i dostojanstvo ljudi, toleranciju i međusobno uvažavanje, solidarnost i razumijevanje.

Atmosfera svjetlosti, ljubavi i topline ovog velikog praznika pomoći će nam da se spremnije suočimo sa svakodnevicom, da činimo dobro jedni drugima, pridržavajući se osnovnih hrišćanskih vrijednosti koje oplemenjuju naš život.

Sa željom da praznične dane provedete u prijatnoj porodičnoj atmosferi, okruženi dragim ljudima, darujući i primajući ljubav, toleranciju i razumijevanje – još jednom vam svima od srca čestitam najveći hrišćanski praznik, navodi se u Uskršnjoj čestitki gradonačelnice Ćatović.

U ime Skupštine Opštine Kotor i svoje lično, svještenstvu i vjernicima pravoslavne i katoličke vjeroispovjesti Uskrs je čestitao Nikola Bukilica, predsjednik Skupštine opštine Kotor, izražavajući želju da dani Uskrsa sve vjernike ispune ljubavlju i zajedništvom, a da mir i radost prazničnih dana podstaknu na međusobno poštovanje, razumijevanje i povjerenje.

Uvjeren da će i ovi praznični dani proteći u zajedništvu koje generacije tradicionalno njeguju i razvijaju u našem gradu, poručio je Bukilica.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].