Sportska dvorana u Škaljarima poput Doma revolucije u Nikšiću

32
gradilište na kome odavno nema radnika

Zbog pisanja o nevjerovatnoj nebrizi i neradu, probijanju svih rokova kada je u pitanju Sportska dvorana u Škaljarima, Skala radio je odavno postao neprijatelj dijela vrha rukovodstva DPS-a u Kotoru, koji se u svojoj osionosti ne ustručavaju da to i javno kažu. Kao da je Sportska dvorana, kojoj se svi radujemo njihovo, a ne vlasništvo građana od čijeg se novca gradi. Naravno da nas to ne brine, poučeni davno maksimom da je profesionalizam naš obraz i da nam moraju biti važni građani, a ne navodne političke elite koje su to samo zbog grama vlasti koje su dočepali i za koju vjeruju da će biti doživotna.

U ime investitora, prošle godine neđe u ovo vrijeme Borislav Kašćelan nam je kazao da će do Nove godine biti postavljen krov. Istina, nije kazao koje Nove godine, pa kako nam se čini, neće se to dogoditi ni do ove. A kada će, ne znamo.

Ono što pouzdano znamo je činjenica da je izvđač radova, cetinjska Lipa u stečaju i da se zbog toga više na objektu ništa ne radi. Sada je, opet po našem saznanju potrebno raspisati novi tender, izabrati novog izvođača i nastaviti radove. Od toga za sada ništa. Investitor valjda misli da to može uraditi nekom partijskom ekvilibristikom, bez tendera, bez obzira na zakonske obaveze, jer brate moj naši smo pa nam se može.

Teško ovoga puta, ali, kako narod veli ko zna?

Provjerili smo i priču pojedinaca za kafanskim stolom iz redova lokalne vladajuće partije, koji pričaju  da lokalna uprava nije izmirila svoje finansijske obaveze  i da se zbog toga čeka.

Svaka dostavljena situacija plaćena je u cent a u papire koji to potvrđuju mogu svi da se uvjere. Radi se o iznosu od preko 2 miliona eura.

Ponovićemo, ovoga puta  samo jedno pitanje za investitora:

Kada će se i hoće li raspisati tender za nastavak radova na Sportskoj dvorani u Škaljarima?

Zamolićemo investitora da nečim prekrije rashladni uređaj koji je istovaren pored dvorane da ga nečim prekriju da ne propada na kiši i suncu, koliko god da je otporan na vremenske neprilike.

fotografija delegacije preuzeta sa okalnog avnog servisa prije nekoliko godina

32 KOMENTARI

 1. Sretan Vam 11.rođendan,dragi moji iz Skala radija..iz Staroga grada!
  Polazeći od toga,da sam od vas stariji cijela 2.dana plus žonta od punih 60.godina, dozvolite da i ja vama poručim: “Kod mene cenzure nema i neće je biti dok je mene”!
  Ponadah se da će i vaša zakletva :”Kod nas cenzure nema i neće je biti dok je nas”-izdražati provjeru vremena,do narednog rođendana?Na moju malu malecnu…žalost..kako je vrijeme svemu sudija,pa i zakletvama-sjetih se Iva Vrane,koji na pitanje Gospodara :”Ko laže? Ivo ka Ivo i do dana današnjega ostade prorok,odgovori “šteo neto”:..: ” Gospodaru,kad me pitaš pravo ću ti reći..laže onaj kojemu se ne smije reći”?
  Kad oće đao s’rogovima-da se pita,a da se ne postidi..Skala objavi dana 14.09.2013 -tačno dva minuta prije potonjih večernjih vijesti na TV “Vijesti”..-u 22:58 sati jedan “esej-komentar izvjesno neizvješenog Prčanjanina,koji glasi: “A što Jole,ali ti je neistinu napisao dotični što ga prozivaš…da nisi bio šofer Vojina Lazarevića,znamo mi Prčanjani od lanterne pa pud centra,da si bio…”
  Nije problem u “eseju” nego je problem u onome:ko zaobilazi istinu-a ko ne zaobilazi-a zaobilazi ja mu jemac- kad se kune u svoje principe?
  Prvo,kad pročitah “esej”..Prčanjanina,pomislih :ko je-zna za Prčanj od lanterne do centra-a niko mu nije -kad je šljegao u Prčanj,da li pješke ili barkom,objasnio da je Prčanj podugačak-puna 4.kilometra,i da se proteže od kuće pok.Pava Latkovića(oburdali je dugovi kupca),pa sve do Markov trt-đe se izgubi nečija zakletva-…o cenzuri?
  Ja ti tader,okročim ovu škatulu i napisah odgovro na “esej”(danas vidim da nije bio Prčanjanin?)-i brez uvrede.Od prilike,pitao sam ga,ali je nepošteno biti šofer ministru u Vladi Crne Gore….? A da je pošteno biti šofer u službi obitelji onoga Šavničanina-pa gi vozati(po škuribadi?) istočnim podancima poluotoka Vrmac?Usput ga pitah,što zbore Prčanjani mimo lanterne i centra?Očigledno da se gospodin Moderator našao “uvrijeđen” da sam na njega ili ga posujmao,.jerbo nezna ništa oko toga ko živi i postoji levo od lanterne i desno od centra Prčnja?
  I tader,ti moj gospodin Moderator uz pomoć gospođe Delete izbriše moj kontrakomentar-valda zaboravljajući-od muka proslve rođendana-maligani pusti-na je data “zakletva..da je ponovimo: “Kod nas cenzure nema i neće je biti dok je nas?”
  Hvala vama gospodine Moderatore i vašoj uvaženoj sradnici gospođi Delete,što ste izbrisali istinu zarad “skrene zakletve”: ..Jole neće pisati protivu …nas(pojedinaca) koji slave mimo norme-budeći se u stanju ..nisam ja iz Prčnja-tu sam privremeno..?
  Iskrene pozdarve od “kalimera”…cenzure više nema?

 2. Ka u tvoju obitelj mnogo vrućije pa skaču-su skakali ,ne u more po buri, nego po istočnom podanku poluptoka Vrmca na……..cu-a pone…i na izletima po ševernom i zapadnom podanku poluotoka Balkana?!?Na kraju,kada se javljaš-poslije pisanja pod mojim imenom- o bivšem šoferu,sjeti se bivših šovera koji su vozak..liiiii tvoje…..a,i imali volane senca kola-vola…n štange(auta… automatik-stres) dragorano i dragoslatko prihvaćani-do ludila-u ciloj obitelji…šavnićanina koji traži “ušno očnu rabotu” po pontama od Radulovića do Račete-nagledajući sva dešavanja,uključujući i trotoatore koji se na tom potezu instaliraju?

  • A što Jole, ali ti je neistinu napisao dotični što ga prozivaš… da nisi bio šofer Vojina Lazarevića,znamo mi Prčanjani od lanterne pa pud centra, da si bio ……

 3. Немоте ми љутит ове Прчњане, јер ће ми га море понијет колко мозга има. Онако врућ ако ускочи у боду може му свакакве мисли доћ у врући мозак па да крене да плива за неким крузером. Добро, гладан неће остат, бачат ће му путници крофне, а и кока коле, али што ако нам онакви мозак грицне нека велика риба???

 4. Hvala moderatoru,na usluzi!Hvala vam !!!
  Jedino mi nije jasno,bi ste li vi objavili moj komentar pod imenom onih koji su se četničilili,ustašoidno ponašali,zelenašili i td i ts,od 1988 pa na dalje-reklo bi se javno prestali poslije 2006-a u duši i dalje pevuše li pevuše-pevaju li pevaju-pod imenom Jola Drinjaka,bivšeg šofera Vojina lazarevića-koji je mnozima po Kotoru i dilje Crne Gore nabijao gu…?? A takvije ima još”živije” u Kotoru-koji misle ,da su se izbrisali:”Pred konavojska kola-i parade ponosa-sa slikama onoga koji vas je nate..i živ i mrtav sve do maja 2006?” Konavli,Dubrovnik,i vremena kad se tražilo “formiranje dobrovoljačkih jedinica” za pojačanje fronta na one krave u Konvale i dalje? Na žalost vašu ,kotor jedini nije formirao dobrovoljačke jedinice-zahvaleći ondašnjem prešedniku opštine gospodinu Andriji Perišiću!!!!
  Ne smeta meni što pišu pod mojim imenom!Pa sve da je i istina! Zar nije ovo zadiranje u privatnost-ne manje nego kad ja napišem samo ime i prezime mojih oponenata-a DELETE deluje li deluje-brez pardona! Zato pitam moderatora-da neko nije “zaspao” kad je u Sklau stigao komentar?Možda i jest-ali izgleda uvijek isti “spava”-kad oće Jola da potežu za …?Izvolte “junaci” bez imena-ali sa imenom onih koje je vozio Italijan u “Karetu”/sjećaju se stariji Kotorani “Karete” kroz kotorske uluce i pjace-odakle je odvozila pretke i potomke-moje oponente)!Znamo se dobrano-potvrđeno i onomad kad je u Kotor akoštao onaj vapor sa dvije iljade duša -“nastrojenih i naučenih na pozadinski rad -kao ovi moj oponenti!-zbog kojih i čijom je zaslugom/ -“parada ponosa s’nosom i berz nosa/-autora ovog komentara prošla pjacetama bez problema!a-na kulturan način kako i priliči pripadnicima “ljepšeg”-pisanja pod tuđim imenima!!! !Ovakvim “istinama” protiv Jola Drinjaka-se ne mere!Pozadinski rad vam je jedina šansa-ali zato operite se-i obezbedite očajlije!!!
  Zato molim Skala radio da otvori stranicu pa izvolte sve što znate o meni! Na vašu žalost do sada,i pored mnogih pokušaja, niste uspjeli!Nadam se, i očekujem vaše potpise na vaše komentare!Ne morate-ali zbog javnosti-da se definitvno utvrdi ko je u Kotoru pozadinac i kako ga zovu!?
  Uz pozdrav,predlažem vam ,da odgovrne- za puštanje vaših komentara u javnost -pozovete na jednu papaladu u Grčki restoran? Čime će te spriječiti,na vrijeme,da se ne desi depresija u glavama vaših “saradnika ” sa Skala radija-pa da i meni ne pušte-pod punim imenom ,uz moj potpis -moje komenatre o vama…vašim precima -i to samo iz moje malene “arhive” koja nije pothranjena u ničije arhive-a zadrži poučna “štiva” o vama i vašoj užoj i široj obitelji?

 5. Vetrić piri,
  LIPA miri
  K’o i pre.
  Vrelo žubri
  Po lisnoj gori
  K’o i pre.
  Ja sam mlada
  Ovde sada
  K’o i pre.
  Sunce bega
  A’l nema njega
  Kao pre.
  Nema Sunca milenog
  Nema mog.
  Oj, večeri, oj, slatko čekanje,
  Oj, vi noći, moji beli dani,
  Oj, vi dani, a sa dva sunašca,
  De ste jako, de ste zlato moje?

  Plači travo, zapevaj slavuju,
  Zlato moje zemljica pokriva.
  Mili Bože, podigni oluju
  Sred me srca gromom udri živa!
  Raka njega krije sad i tama –
  Šta ću ovde ja na svetu sama!
  B.Radičević – JADNA DRAGA

  Jadni mi, (poveri noi)
  Ovdje se izgleda liju brižne suze što je LIPA bankrotirala.
  Niko ne postavlja pitanje koliko je stotina hiljada evrića
  mirisna LIPA “zapalila” investitora! Postavi li neko,
  makar i stidljivo pitanje koliko se neko iz tog lanca investitor,
  izvođač, nadzorni organ – eventualno lično okoristio!
  Šta je na tom objektu plaćeno a nije urađeno?
  O tome treba informisati građane Kotora.
  Ili će biti da je sirota LIPA tu skalameriju skarabučila o svom
  trošku, pa je to dovelo u bankrupt.

 6. hvala skali na ispravci malo sam pregrub,ma te za-obilaznica kroz selo treba rusit kuce, a imaju prostora na ono sto je 50-tih odneseno, pa sada ta dvorana usred rakita a u rakite kao u jamu nemas se gdje parkirat,a iza tunela prostora da bude prava dvorana sa parkingom i svim sto ide uz nju, stvarno dali cemo u skorije vrijeme dobiti vladare koji ce poceti opšte-društveno razmišljati.

 7. E Borota,Borota ka svaki s’tim prezimenom-psetoudonimom-od neko po nešto uzima-zakuči!A što ti uze od prdaka-mržnju prem drugima….? Ili,možda, kulturu dijaloga-govora-istine?Ili ljubav i poštovanje prema onima koji nisu tvoje vjere-nacije?E moj Ilijaz Bijelićuku,iskren da budem ..najmiliji si mi kada govoriš o meni i mom “češanju?Jer onda si najiskreniji, pa sve najljepše o sebi i tvojima-za bruku Bijelićukova,moj Ilijazu?!

  • E za koga sam ja radio…….koga sam vozio………
   Godinama nedodirljivi srpski tajkuni Vuk Hamović i Vojin Lazarević mogli bi uskoro da se nađu na optuženičkoj klupi, jer su protiv njih podignute krivične prijave zbog zloupotreba u energetskom sektoru.
   Zarađeni novac dvojica tajkuna ulagala su u firme i nekretnine. Lazarević je 2006. i 2007. kupio Rudnap, Minel kotlogradnju za 184 miliona dinara, Zavod za fotogrametriju za 140 i Energosoft za 91 milion. Hamović je na beogradskim Terazijama u “pametnu zgradu” uložio 30 miliona evra!
   Vuk Hamović i Vojin Lazarević mogli bi da budu ispitani i zbog afere Nacionalna štedionica na koju je još 2004. ukazivao Savet za borbu protiv korupcije tvrdeći da je nekoliko državnih funkcionera učestvovalo u osnivanju Štedionice i kreiranju predstave da se radi o državnoj banci. Savet je obelodanio da je Mlađan Dinkić kao guverner Narodne banke SRJ omogućio Štedionici, kao privatnoj banci koju su kontrolisali Hamović i Lazarević, da besplatno koristi opremu i poslovni prostor bivšeg ZOP-a i dodelio joj je bez konkursa isplatu velikog dela stare devizne štednje. Kasnije se u javnosti tvrdilo i da je Štedionica prodata Eurobanci EFG po višestruko većoj ceni u odnosu na kapital, a EFG je 59 odsto akcija Hamoviću i Lazareviću platila skoro 90 miliona evra, dok je država prema gruboj proceni oštećena za desetine miliona evra. Prodaja akcija je išla je preko brokerske kuće Sinerdži kapital, čiji je jedan od suvlasnika bio Nikola Živanović koji je bio Dinkićev specijalni savetnik u vreme dok je bio guverner. Mediji su nedavno “pronašli” Mlađana Dinkića u razgovoru sa Hamovićem i Lazarevićem na jednoj jahti u Budvi.

   • E Jordana a kako to da si uvijek bio na pogresnu stranu. Vjerovatno je da si bio9 mali da si ispao iz koljevke na glavu pa su ostale posljedice. Sada ti je kriv Vojin a nijesi mu izlazio iz bliznice. E a da yvacemo te Prcanjot kameleon Jole sto vozi avion !!! Nijesi jadan znao …

 8. Mandiću najbolje si ih majstorski naslikao u onoj priči barbun. To su i kraj. samo još i kraj vlasti da im dođe.

 9. fali im Mrdak na sliku 😀 sto je poenta ove price da DPS treba da padne s vlasti ili nesto drugo???minum

 10. Stariji građani će se sjetiti jednog iz niza katastrofalnih privrednih promašaja
  komunističkih vlasti iz doba “planske privrede” u ranim
  osamdesetim.
  Davne 1979. god. u Obrovcu su izgradili fabriku glinice “Jadral”,
  u koju su uložena ogromna sredstva. Ubrzo nakon što je Fabrika pompezno
  puštena u rad, ispostavilo se da u lokalnim nalazištu rude boksita
  nema (?!) dovoljan procenat aluminijuma za rentabilnu proizvodnju.
  Uvoz morskim ili kopnenim putem je bio isključen, zbog još većih
  neprihvatljivih troškova.
  Tako je “Jadral” neslavno okončao, kao kilavo nedonošče
  Bevcovih SOUR-a i OOUR-a.
  Ne bih da zloslutim, ali, ako se ikad i završi to megalomansko ruglo
  jednog čovjeka i jedne političke partije, građani će zaključiti da tom
  tumoru na zdravoj koži Kotora tu nije bilo mjesto.
  Inače, bilo bi dobro kad bi Skalaradio na svom sajtu češće objavljivala ovu
  fotografiju sa ovim pretencioznim likovima.

 11. Pa zar je moguce da su na vlasti ostali jos uvijek oni dpsovi gubitnici! Ja sam vec neko vrijeme van Boke i nesto nijesam u toku ali sad vidju o cemu se radi. Skala svaka cast bar dignete glas!

 12. Ajde Borot/ša/bliz/v/ničaninu,tako ti gospoda boga ,reci što si mislio i što si napisao u potonjoj tvojoj rečenici? Prevedi ruralac-vlaju?

  • A što ću ti
   Jokašu prevest kad ne zboris vlaški no Češki sa Ercegovačkim naglaskom. Ćešao si se ćitav život dje si stiga. dobri moj komšija sa Prcanja.

  • Da su Vas Jole zyeli da gradite Vi bi to završili još 45-te odmah poslije rata, Drugoga svjetskoga sa omladinskim brigadama i Golim otocima doradu 48. godine prošloga vijeka. Ovi su recept od vas uzeli pa sve po njemu parićavaju

 13. O ovome ce se prepricavat jos dosta godina i vjekova kao Andersenove bajke. Vjerujte mi na rjec. A mali od palube na fotografiju je licnost dekade. Smijeh me fata uvijek kada objavite ovu fotografiju koja ce uc u istoriju. E a da !!! Para kao da ce ga Beni Hil pokojni sada tćc šakom po glavi onako pljeskat po temenu a on para kao da će mala navijena igračka da mili tamo amo bez da se osvrce na nas slusaoce Skala raija većčito u istu pozu iz profila a ne an face !!!

 14. Doći će na red bez brige. Moraće pokazati račune mnogi . Vjerujem! a vi samo svoj posao . Slušaju vas i van granica Crne Gore znam provjereno i to mnogi.

 15. Sram nas bilo kad niko glas ne diže nego radio Skala i svaka im čast. Zato ih slušamo i jedino njima vjerujemo u ovi grad.

  • Pridružujem se pohvali ya Skalu. Najbolji su a što bi mi bez Skale ??? To nam je jedini prozor u svijet. Čuje se svašta što je iz života i ono od čega se živi i što nas tišti i što su životni problemi svijeh nas. Bravo Skala !!!

 16. našli ste sada u ovu krizu o dvorani a što je sa ostalim razvojem. Broj jedan Voda , voda koliko znam dovela je Maj iz regionalnog a sada opet nema za sve.

  • To za vodu vam je davorike dajke j … nam majke Bez vode u 21 vijek samo u nas to može a svi da muče i niko da izadje pred optinu i gradsku vlast.

   • Pred opštinu nemamo što izlazit nego pred slamni Vodovod. Općina je obezbijedila vodu iz regionalnog a što je sa distribucijom što godinama NE čini Vodovod i kanalizacija baš su ovo drugo zista.

    • Nijesam mislila da pravimo gužvu nego da protiv Vodovoda i rukovodstva toga komunalnog srama dignemo glas da se čuje. Hvala ti Niko.

 17. E moj Sjata…sad će te Rumeni napasti,iz svijeg oruđa…naj…. si….
  Svaka čast na građanskoj hrabrosti i profesionalnoj radoznalosti za opštu korist.
  Prijeti on svima koji mu ne rabotaju po njegovijem potrebama,no proći će to,moj Sjata…proći—
  dako izaberu nekog gradonačelnika da zaduži opštinu za “spas” Dvorane,…Vodovoda,…Komunalnog…toooo
  to i da po mogućnosti Dule Njoka preuzme ulogu savjetnika za medije,zavede prinudnu upravu u Skala radio…zatvori portun od Perpera da Ranko ne može doć doma…i preduzme sve energične korake da dovede komunitadu ured…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].