Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Dobroti 50.000 eura

0
Psihijatrijska bolnica u Dobroti

Dragan Čabarkapa

Dragan Čabarkapa

Specijalna bolnica za psihijatriju Dobrota je na osnovu aplikacije za projekat u akciji “Budi odgovoran” dobila 50 hiljada eura.

Izražavajući zadovoljstvo što je ovaj projekat prošao doc. dr Dragan Čabarkapa, direktor Psihijatrijske bolnice je za Skala radio kazao da će pomenuta sredstva biti utrošena za adaptaciju prostora koji bi se koristio za rad dnevne bolnice kao jednog od savremenih vidova liječenja i unapređenja mentalnog zdravlja.

Ova bolnica već duže vrijeme ima problem prostora jer od 1974. godine nije izgrađen ni jedan veći objekat.

Psihijatrijska bolnica u Kotoru  obavlja velike poslove za četiri ustanove, jer pokriva poslove sudske bolnice, a ima i preko 100 pacijenata takozvanih socijalnih slučajeva koji borave u Psihijatrijskoj bolnici čija obaveza to nije, kazao je Čabarkapa.

Ukoliko se riješi problem u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja uz obećanja ministarke Zorice Kovačević, onda bi se oslobodio dio prostora i time relaksirala ostala akutna odjeljenja na kojima je veliki pritisak pacijenata.

“Problem bi do kraja bio riješen ukoliko bi se u Crnoj Gori izgradila sudska bolnica. Povećali bi se kapciteti i za odjeljenja bolesti zavisnosti, a posebno za žene zavisnice za koje u Crnoj Gori nema uslova za liječenje”, zaključio je Čabarkapa.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].