Specijalna bolnica za psihijatriju i Dom starih “Grabovac” ovogodišnji laureati

5
Psihijatrija i Dom starih

Ovogodišnji dobitnici tradicionalne nagrade grada Kotora “21. novembar”, kako Skala radio nezvanično saznaje, su Specijalna bolnica za psihijatriju u Dobroti i Dom starih “Grabovac” u Risnu.

5 KOMENTARI

  1. Čestitam na izboru za nagradu!!
    Ove godine je dodijeljena baš onima koji je itekako zaslužuju, čestitke nagrađenima uz želju da svoj humani rad i dalje i jš bolje obavljaju!!

  2. Ova se ustanova nije rodila Dekretom Blaža Jovanovića ili odlukom Presjednika opštine iz 19…godien, već iz duše i poslanja Časnih Sestara, a danas ih niko ne spominje. Njihov je trud i oricanje bio ogroman, a bez ikakve naknade… Danas svi radimo za pare, a humanitarnih akcijaša je vrlo malo…

  3. Ludih, napuštenih i ubogih, je uvjek bilo ovuda i bližoj okolini.
    davne 1880 godine Časne Sestre su prikupile neke od njih na mjestu današnje Duševne Bolnice i brinule se o njima i hranile ih, mada ni one nisu imale ništa. Te časne sestre su slavile prije 10 godina 100 godina osnivanja ove ustanove, ali niko od zaposlenih niti direkcije nije proslavljao s njima niti se udostojio biti prisutan. Da je sreće i poštovanja visila bi slika osnivateljice skrbničkog doma ubogih u Dobroti na zidu Direktorove sobe, da se diči datumom kad je dom osnovan. Mi se danas niti dičimo, niti spominjemo niti znamo kolika je bila njihova žrtva. Država nije pomagala. Hoće li iko napisat dvije tri riječi o historijatu ove ustanove.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].