Specijalistički kurs italijanskog jezika za licencirane turističke vodiče

0
Marija Milja Radulović

Milja Radulović

Zajednica Italijana u Crnoj Gori je veoma aktivna kako na polju edukacije tako i na revalorizaciji kulturne baštine u Boki, kazala je za Skala radio prof. dr Marija Radulović predsjednica ove Zajednice.

Ona je podsjetila na veoma značajnu aktivnost a to je restauracija reljefa venecijanskog lava u blizini kotorskih glavnih gradskih vrata, koji odmah upada u oko građanima ali i brojnim turistima.

Kada je riječ o edukaciji, Zajednica Italijana svake godine organizuje niz besplatnih kurseva italijanskog jezika i to za sve uzraste počev od najmlađih,  uzrasta od 4  do sedam godina, zatim od 7 do 14 i kurseve italijanskog za odrasle.

Najznačajnije za ovu jesen je otvaranje specijalističkog kursa za licencirane turističke vodiče za prihvat i vođenje italijanskih gostiju.

Ovaj kurs je ciljno određen za doček određene grupe turista iz Italije, i organizuje se u saradnji sa „Turmontom“ italijanskim partnerom, Ministarstvom turizma i održivog razvoja, Fakultetom za turizam i Turističkom organizacijom  Kotor,  objašnjava profesorica  Radulović.

S obzirom da će predavači biti eminentni stručnjaci, u Zajednici Italijana očekuju uspješnu realizaciju ovog kursa koji je  besplatan kao i svi ostali u njihovoj organizaciji.

Iako je već prijavljen veliki broj zainteresovanih vodiča, iz Zajednice Italijana  pozivaju i ostale da se prijave za pohađanje kursa koji počinje 15 novembra.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].