Spajić: Plate u zdravstvu će se povećavati bez diskriminacije

0
Milojko Spajić

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja analizira sve mogućnosti i traži rješenja za unapređenje životnog standarda i uvećanje zarada.

Nagomilani višedecenijski problemi ne dozvoljavaju da preko noći do toga dođe. Naš cilj je da se povećaju zarade ne samo ljekarima, već svim zaposlenima u zdravstvu, imajući u vidu da medicinski tehničari podnose veliki teret i nećemo dozvoliti da budu diskriminisani, rekao je ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, na sastanku sa predsjednicom Sindikata doktora medicine, Milenom Popović Samardžić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, predsjednica Sindikata upoznala je Spajića sa predlogom Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, koji je pripremio Sindikat.

“Mi želimo da damo ovoj Vladi šansu, ali istovremeno imamo i velika očekivanja od vas. Vrijeme je da ovo društvo prepozna i vrati se pravim vrijednostima”, naglasila je ona.

Spajić je sagovornicu informisao da će na narednoj sjednici Vlade biti odobrene varijabile u iznosu od 250 eura za sve zdravstvene radnike koji rade na prvoj liniji odbrane od COVID-19.

“Struka je dala i daje sve od sebe da sačuva što više života. Još jednom zahvaljujem zdravstvenim radnicima koji podnose najveći teret, a država će znati da im se oduži”, istakao je.

U Ministarstvu finansija i socijalnog staranja podsjećaju da je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i najavio u ekspozeu da je ovo godina socijalne pravde.

“Ova Vlada je, za razliku od svih prethodnih, usmjerena na građane Crne Gore i, u skladu sa promovisanim ciljevima socijalne pravde, predano radi na unapređenju njihovog životnog standarda. Dogovoreno je da se iduće sedmice održi još jedan sastanak, kako bi se pronašlo finansijski održivo rješenje”, poručuju iz tog resora.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].