Solidarnost Kotorana na djelu, osim starog grada, kotorska opština zbog uštede u mraku

4
Marija Ćatović

Marija Ćatović

Marija Ćatović

U Kriznom štabu Opštine Kotor sve aktivnosti teku redovno i bez problema.

Radi se u svim segmentima pomoći ugroženima, a akcenat u kotorskoj opštini je raščišćavanje puteva seoskog područja i dopremanja hrane udaljenim kućama, kao i čišćenje snijega sa krovova, štala i sijena na Dragalju, Gornjim i Donjim Krivošijama, koje svakodnevno obavljaju pripadnici opštinske Slušbe zaštite i spašavanja, kazala je za Skala  radio Marija Ćatović, gradonačelnica Kotora i predsjednica Kriznog štaba u našoj opštini.

Ona je istakla solidarsnost građana Kotora, kao i preduzeća i pravnih subjekata koji su se odazvali akcijama prikupljanja hrane, obuće i odjeće za ugrožene na sjeveru u saradnji sa Crvenim krstom.

Krizni štab dobija redovne informacije sa nivoa države, a dežurni telefoni su otvoreni od jutra do noćnih sati.

Kada je riječ o isključenju javne rasvjete u Kotoru za opštu uštedu, gradonačelnica Ćatović je kazala da je Kotor prema njenim riječima, ali i viđenju u obilasku ostalih opština u susjedstvu, u najvećoj mjeri isključen.

Osim jezgra starog grada, koji je iz bezbjednosnih razloga osvijetljen, najveći dio kotorske opštine je u mraku, kazala je Ćatovićeva.

4 KOMENTARI

  1. Jedno je to da su ulice u mraku a drugo da zbog mraka upadneš u rupu na trotoaru. Preko puta studentskog doma i preko puta duševne bolnice su na trotoarima od strane kotorskog vodovoda iskopane velike rupe, koje nisu ničim ograđene, osim sa zemljom koja je bačena pored rupa. Pošto je zbog restrikcija ovaj dio magistrale noću u mraku, možete zamisliti ono dijete koje, iduči noću iz škole kući, upadne u ovu klopku. Zaludu sam kazao to vodovodu, obečali su ali niko ništa ne preduzima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].