Smanjiti gubitak preskupe vode u mreži

10
voda može biti skuplja

Dragan Roganović

Dragan Roganović

“Zajedno za vodu” naziv je kampanje koju kotorski Vodovod sprovodi u saradnji sa Opštinom Kotor i preduzećem Vodacom, radi smanjenje gubitaka vode u mreži.

Dragan Roganović, direktor JP Vodovod i kanalizacija Kotor rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da će kampanja trajati do 22. marta naredne godine i da će se sprovoditi udruženim snagama institucija i građana.

U okviru akcije se svakog radnog dana na broj telefona 032/323-071 mogu prijaviti vidljivi nedostaci u vodovodnom sistemu poput neispravnih cjevovoda, nekontrolisanog oticanja vode i ilegalnih priključaka.

“Sve navedene nedostatke JP Vodovod i kanalizacija će riješiti u kratkom roku”, kazao je Roganović.

Kampanja uključuje i javni poziv građanima da redovno izmiruju svoje finansijske obaveze prema Vodovodu.

Roganović je podsjetio i na realizaciju Projekta izgradnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Kotoru i pripremu Projekta postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat.

Roganović je apelovao na građane da svoje objekte što prije priključe na novi kanalizacioni sistem.

Pored rekonstrukcije postojeće i izgradnje novih dijelova vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Kotoru, stabilizovano je vodosnabdijevanje priključivanjem vodovodnog sistema na regionalni sistem, iz kojeg Kotor u zimskom periodu dobija 30 litara vode u sekundi, a ljeti 100 litara.

Na pitanje Skala radija koliki su gibici vode, Roganović nije mogao da saopšti precizan podatak, budući da se gibici u hodu otklanjaju i ponovo javljaju novi.

Na naše pitanje do kad ćemo plaćati najskuplju vodu u regionu, Roganović je odgovorio da u cijenu vode ulazi i cijena kanalizacije kao i da Budvani plaćaju vodu skuplje.

U ovom trenutku Roganović nije mogao da kaže kako će se u buduće kreirati cjenovna politika, ali je kazao da cijena vode zavisi od više faktora, a jedan od njih je izgradnja zajedničkog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Kotora i Tivta.

Budući da je ovo skup sistem moguće da će cijena ostati na ovom nivo, ali i da će biti veća, kazao je Roganović.

Skala radio pitao je direktora Roganovića kolika je njegova plata našto je odgovorio da je 1600 eura.

10 KOMENTARI

 1. Đe da se raspravlja o nečemu,kad u firmi koja ima 3 miliona duga direktor ima platu veću od gradonačelnice..i duplo veću od doktora…pa sad viđite,o čemu pričati…
  Možda o onome Vujoviću koji još sjedi u uprvani odbor…treblo bi…ka u Budvu…u zoru HAPŠENJE…za sve prosute šolde,,,koje će mo mi vraćati…skupo…

 2. Novi inkasant pita mog komsiju : “gdje je vodomjer”?
  komsija:” nemam pojma to su ugradjivali ovi iz Vodovoda”
  Idu oko kuce, traze svuda …. a vodomjera nidje………
  Mislim da mu ni poslije ovog a nisu ugradili vodomjer…. hahahahahah
  jer on je MUDONJIN SIN …………………
  “………..Imena i adrese poznate redakciji”……..hahahahah

 3. DODITE NA GLAVATE da vidite koliko pojedina domacinstva trose vode,koliko imaju prikljucaka i koliki su im racuni.Vile dvospratne tro,sa dosta kvadrata placa po 10-12e a normalna domacinstva po 30-40e.Vide to i oni sto pisu i oni sto traze da se plati samo sto nece da reaguju!!!!

 4. Ma smucilo mi se od ove price.Mi koji smo redovni platise placamo i za druge koji imaju po 2-3 prikljucka a nisu to sami napravili.strucnjaci iz vodovoda to znaju al nece da reaguju jer to odraduju njihovi radnici honoralno.SRAMOTA

 5. dok je ovaca bice i makaza,a tek ovih “strucnjaka” sto primaju 1600 eura za nestrucan rad njih nikad ne manjka!

 6. Cena vode je visoka ali koliko znam to je zbog regionalnog vodovoda koji uslovljava da se placa visoka cena njihove vode. Znam takodje da je dosta tesko odrzavati staru vodovodnu mrezu narocito ako vodu ne placaju svi.

  Ova situacija je kao i svuda, ako se nesto placa redivno onda mora da se pojavi kvalitet, sve dok ne placamo ne mozemo da ocekujemo kvalitet na visem nivou koji je svima potreban.

  Primjera radi, mobilni telefon skoro svako ima (kao i prikljucak za vodu) ali nema toga koji telefon ne plaća… odmah ga isključe i tuže, što je i normalno. Zato mislim da je i vodovod fer jer ne primenjuje još uvijek ove rigorozne mjere i zato i mi trebamo fer da se ponašamo kao potrošači.

  Vjerujem da ako vodovod počne da isključuje sa mreže neredovne platiše ili one koji uopšte ne plaćaju niko neće ni pitati koliko košta da se ponovo priključi na vodovodnu mrežu i da još bude srećan ako ne bude tužen, zašta vodovod ima puno pravo.

 7. Nećete naprijed nikad dok korumpirane osobe sjede u vodovodu!
  Uzmite zadnje popise stanovnistva, domacinstava i stanova. Tamo pisu sve adrese i popisani su svi objekti! Inkasanti znaju djesu neplatise no su im to “prijatelji” a mozda rade i na “proviziju” kao oni u Srbiji.
  Treba sviima ugradit vodomjere ” na daljinski” kao ove nove električne , pa cak…. i gotovo. nema vode ko ne plaća! Pa neka nosi sićeve kao prije što su.

 8. tacno sam znao da ce se neko uvatit direktorove plate, a Skala je kao slucajno to navela na kraju teksta. Lukavo, lukavo!

 9. Kako se ne zna koliko vode furla a toči na sve strane.Dobro treba prijaviti kaže direktor a što ćemo sa cijenom koja će i dalje biti ista ili još viša kako ga čujemo?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].