Službenici Ispostave Kotor rasvijetlili još jedno krivično djelo

1
Sa lica mjesta

Službenici Ispostave Kotor su rasvijetlili krivično djelo razbojništvo i podnijeli krivičnu prijavu protiv Dejana Lazović (28) iz Kotora, zbog osnovane sumnje, da je izvršio pomenuto krivično djelo.

Dežurna služba Ispostave Kotor je, 21. juna 2012. godine, oko 21,33 čas, obaviještena telefonskim putem o razbojništvu u marketu “Roda” koji se nalazi u Dobroti, a posluje u sastavu preduzeća “Merkator CG” D.O.O. iz Podgorice.

Policija je izašla na lice mjesta i obavjestila o događaju nadležno državno tužilaštvo.

Izvršila je uviđaj, preduzela pojačanu kontrolu saobraćaja na svim putnim pravcima u opštini Kotor, prikupila obavještenja od građana i druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti, što je rezultiralo identifikovanjem i pronalaženjem Dejana Lazovića.

Naime, Dejan Lazović je, kako se sumnja, 21. juna 2012. godine, oko 21,20 časova, utrčao u unutrašnjost marketa “Roda”, koji se nalazi u Dobroti, obučen u duksericu sa kapuljačom na glavi i sa maskom preko lica.

Na rukama je imao rukavice.

Uz prijetnju od radnice za kasom D.D. uzeo je veću količinu novca, koji se nalazio u registar kasi.

Radnica D.D. je uspjela da mu istrgne dio novca, skinuvši Dejanu Lazoviću masku sa lica i kapuljaču sa glave.

U pomoć su joj pritekla još dva lica, od kojih je jedan zaposlen u market, a drugi je kupac.

Dejan Lazović je prilikom rvanja sa zaposlenima ispustio nož koji je držao u ruci i zadao udarac D.D. laktom u predjelu lica – lijeve jagodice, nanijevši joj tjelesne povrede.

Prilikom pokušaja bjekstva, Dejan  Lazović je, sumnja se, razbio nogom vrata, koja su bila zaključana i dao se u bjekstvo u nepoznatom pravcu.

U službenim prostorijama Ispostave Kotor, u prisustvu nadležnog državnog tužioca, izvršena je službena radnja prepoznavanje, kojom prilikom je oštećena D.D. prepoznala Dejana Lazović kao lice koje je nad njom izvršilo razbojništvo.

Policija je oduzela nož, koji je Dejan  Lazović, sumnja se, upotrijebio prilikom vršenja pomenutog krivičnog djela i ostale materijalne tragove, kao i uzorak biološkog materijala od Dejana Lazovića za potrebe DNK analize.

Svi izuzeti tragovi će biti poslati na vještačenje u Forenzički centar, stoji na sajtu Uprave policije Crne Gore.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].