Slobodna radna mjesta za sezonski posao u ugostiteljstvu, hotelijerstvu i trgovini

0

Violeta Petrović

Violeta Petrović

Na evidenciji kotorske kancelerije za zapošljavanje nezaposlenih lica u našoj opštini je 915  na osnovu februarskog izvještaja, od čega su 459 žene, a 456 teže zapošljive kategorije, saopštila je za Skala radio referentica Violeta Petrović.

U kategoriji teže zapošljivih su lica koja imaju  preko 50 godina života, korisnici novčane nadoknade do zaposlenja, invalidi rada, kategorisana omladina i nekvalifikovana radna snaga.

Aktivnosti kancelarije za zapošljavanje u Kotoru u ovom periodu usmjerene su na formiranje novih  grupa za pohađanje kurseva engleskog jezika i informatike, kao i za obuku za ugostiteljska zanimanaja u gastro klubu “Mitrović” u Miločeru.

Još nema podataka da li će se i kada organizovati ostali kursevi predviđeni programom za ovu godinu, kao što su knjigovodstvo, turistički vodiči i skiperi, kazala je Petrovićeva.

Od januara je primijećeno da je broj slobodnih radnih mjesta za sezonska zapošljavanja u značajnom porastu, što uliva nadu da će se taj trend i nastaviti i da će nezaposleni pronaći zaposlenje u skladu sa njihovim znanjima, vještinama i afinitetima.

Do sada su slobodna radna mjesta uglavnom bila iz oblasti ugostiteljstva i hotelijerstva, manje trgovine, kao i za pripravnike različitih profila sa visokom stručnom spremom, rekla je Petrovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].