Slikarka Marina Knežević kroz “Dan Treći”

0
slika Marine Knežević

sa otvaranja izložbe

U tivatskoj galeriji ljetnikovca “Buća” otvorena je izložba slika Marine Knežević pod nazivom “Dan Treći”.

U “Dan treći” poetskom riječi brojne posjetioce izložbe je uveo mladi Tripun Grgurević, a izložbu je otvorila Jasminka Grgurević, slikarka konzervatorka.

Marina Knežević se tivatskoj publici predstavila sa 24 slike rađene tehnikom akrilik na kartonu.

“Doslutiti energiju jednog prostora u miru poslije nastanka, ispod mirnih ploha stijenskih masa, ispod glatke površine vode, doslutiti borbu sila stvaranja i sve to ispričati jednostavnim likovnim jezikom, ogoljeno, oslobođeno estetskog, svedeno na simbol”, kazala je Grgurevićeva.

Malim intermecima na harmonici u sliku, uz priču o Boki, prisutne je uveo učenik Branko Lazarević, a u ime organizatora tivatskog Centra za kulturu umjetnicu i goste pozdravio je profesor Neven Staničić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].