Slegla se prašina oko kamenoloma JKP Kotor

0

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Kamenolom kotorskog Komunalnog preduzeća u Nalježićima, čija prašina smeta tamošnjem stanovništvu, ipak nije zatvoren, već je samo obustavljena proizvodnja do pribavljanja potrebnih papira, prvenstveno elaborata o zaštiti životne sredine.

Ovo je kao i svake godine vrijeme za generalni remont u kamenolomu na drobiličnom postrojenju i kompletnoj tehnici.

U međuvremenu obavlja se rekultivacija dijela kamenoloma, kazao je za Skala radio Zoran Mrdak, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća.

Eksploatacija u kamenolomu se još ne radi do pribavljanja potrebnih elaborata o zaštiti životne sredine i revizije dopunskog rudarskog projekta, kaže on.

Na naše pitanje kada će proraditi proizvodnja u kamenolomu, Mrdak je odgovorio da to zavisi od dužine trajanja remonta, uz napomenu da je drobilišno postrojenje dosta staro, a razmišlja se i o varijanti izmiještanja pogona za eksploataciju na lokaciju koja će biti dalje od puta, a bliže majdanu.

U kamenolomu ima dovoljno rezerve za tržište na kome Komunalno preduzeće plasira pijesak sa ovog majdana, zaključio je Mrdak.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].