Slavimo sa redom i načinom poštujući Zakon

0
Kotor

Hitne službe

hitne službe

Za Novogodišnje i Božićne praznike opštinska Komunalna policija radiće u pojačanim dežurstvima, a radno vrijeme ugostiteljskih objekata za praznike je produženo, i to u novogodišnjoj noći do 3 sata, a 1, 2, 6. i 7. januara radiće se do 2 sata.

Ovo je za Skala radio kazao Zoran Vučinović, načelnik Komunalne policije.

Posebna pažnja biće usmjerena na sprovođenje komunalnog reda gradske tržnice i kontrolu gabarita terasa ugostiteljskih objekata, posebno onih koji već duže vrijeme nijesu koristili terase i nijesu ih plaćali.

Takođe će se strogo primjenjivati odredbe Zakona o zaštiti od buke, uz posebnu kontrolu žive muzike u kafićima, o čemu su blagovremeno informisani svi vlasnici ugostiteljskih objekata.

Neće biti nikakvog obzira za one koji u danima praznika budu kršili komunalni red, kazao je Vučinović za Skala radio.

Za vrijeme predstojećih praznika vatrogasci Opštinske službe zaštite i spašavanja će raditi u pojačanom sastavu, kazao je za Skala radio komandir Maksim Mandić.

On je podsjetio na povećanu potrošnju struje i opterećenje na elektro mreži zbog čega su u ovim danima moguće intervencije vatrogasaca.

Stoga, pažnja a ako se dogodi i najmanja pojava dima u objektima, treba odmah obavijestiti vatrogasnu službu.

Mandić je uputio apel roditeljima i djeci da se uzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava koja nijesu bezazlena.

Takođe je zamolio, posebno mlade ljude, da kao vid zabave ne pale kontejnere, jer se može slaviti i na mnogo lješi način, kazao je Mandić.

Iz kotorske ispostave policije apeluju na učesnike u saobraćaju da se ovih prazničnih dana pridržavaju svih propisa o bezbijednosti saobraćaja, posebno ograničenja brzine, kao i da vozači ne konzumiraju alkohol.

Tokom Novogodišnjih i Božičnih praznika prisustvo policije biće prisutno na svim pravcima u našoj opštini, kazao je za Skala radio Aleksa Praščević, pomoćnik rukovodioca kotorske ispostave policije za saobraćaj.

Posebno će biti pojačana kontrola regulisanja saobraćaja na kritičnim mjestima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].