Slab odziv domaćih klapa

2
iz arhive: klapa Cambi

Milan Kovačević

Milan Kovačević

Pripreme za XI Festival klapa u Perastu su u toku, održana je Skupština i urađene neke izmjene Statuta, propozicija i koncepcije, kazao je za Skala radio Milan Kovačević, izvršni direktor ovog Festivala.

Na dva konkursa, jedan za novu klapsku kompoziciju i drugi za učešće u kategorijama muška, ženska i mješovita klapa, javilo se 19 klapa i to je rekord, obzirom da su prošle godine na Festival u Perastu nastupile 22 klape, ali sa domaćim, kazao je Kovačević.

Obavezan dio repetoara je jedna bokeljska pjesma i to je novina.

Za sada je loš odziv domaćih klapa o čemu će više biti riječi u srijedu, 11. aprila za kada je zakazan sastanak organizatora sa predstavnicima 14 klapa iz Crne Gore, kazao je Kovačević.

Ovaj Festival će se održati početkom avgusta.

Detaljnije na ovu temu u našoj subotnjoj emisiji “Skalinima kulture” od 14 sati i 30 minuta.

2 KOMENTARI

  1. Voljela bi da neki zakantaju i to soto voce lijepo i ako treba u postelju a ne da idu na kakarelu –haha, ha . Pivaj i jubi , glavu ne gubi za princezama jer kad nadalina muti jaja nema muke . Pismo pjesmo, pesmo , pljesmo hahaha

  2. Nijesu ni primać pravima pa kad čujemo glasove klapa koje zaista pjevaju i kojima je to u tradiciji i naše, razlika je od neba do zemlje. Zato neki ne mogu da se mjere i nema ih.
    Bolje bi im bilo da vježbaju, uče i podmlađuju se nego škerce i krnevale od sebe što čine pojedinitj, pojedine gospođe .

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].