Slab dosadašnji odziv građana u kampanji “Zajedno za vodu”

2
Dragan Roganović

Dragan Roganović

Dragan Roganović

Kampanja pod nazivom “Zajedno za vodu” koju kotorski Vodovod sprovodi u saradnji sa Opštinom Kotor i preduzećem Vodacom, radi smanjenje gubitaka vode u mreži, počela je krajem decembra prošle godine i trajaće do 22. marta.

Dosadašnji odziv građana nije na očekivanom nivou i pored medijske kampanje, kazao je za Skala radio Dragan Roganović, direktor kotorskog Vodovoda.

Neaktivnosti građanstva po ovom pitanju doprinijeli su i dugi praznici, mišljenja je Roganović.

Do danas je zabilježeno nekoliko poziva građana i izlaska tehničke ekipe Vodovoda na teren.

Uglavnom su prijavljivali kvarove na mreži i curenje vode na pojedinim mjestima duž kotorske opštine, kaže on.

“Gubici vode  su i tehničke prirode, kvarovi na ventilima, pucanje cijevi, curenje vode na vodomjerima. Ne može se govoriti o užoj lokaciji na kojoj su prisutni veći gubici vode, već do propuštanja vode dolazi na brojnim mjestima duž čitave mreže na više lokacija, a nekada su i pod zemljom i na nepristupačnim terenima”, rekao je Roganović.

On poziva građane da primjetne gubitke vode prijave Vodovodu kako bi ekipe mogle blagovremeno reagovati.

U okviru akcije se svakog radnog dana na broj telefona 032/323-071 mogu prijaviti vidljivi nedostaci u vodovodnom sistemu poput neispravnih cjevovoda, nekontrolisanog oticanja vode i ilegalnih priključaka.

“Sve navedene nedostatke JP Vodovod i kanalizacija će riješiti u kratkom roku”, kazao je Roganović.

Kampanja uključuje i javni poziv građanima da redovno izmiruju svoje finansijske obaveze prema Vodovodu.

2 KOMENTARI

  1. Direktore Roganoviću,kakav je odziv tvojih predhodnika(bivših direktora-iskopnika JP Vodovod i kunduti”),oko prvoga u mjesec,kada primaju (ne)zarađene plate-zarade? Ako nije državna tajna-sve je tajna kada je u pitanju “špulj” naroda,koliko ti nemencovani, a poznati i priznati djelatnici”,primaju mjesečno?? Ne moraš reći tačnu cifru,dovoljno je reći,ne manje od 1.800 evrića,ni više od 2.500 evrića ? Moja znatiželja ,u potpunosti ,je uklopljena u tvoju konstataciju-kampanju o slabom odzivu građana u akciji”ZAJEDNO ZA VODU”,zar ne uvaženi direktore Roganoviću???

  2. Može li i vodovod da obeća da će smanjiti astronomsku cijenu vode, koja je duplo veća od cijene u bilo kojoj opštini Crne Gore, ukoliko se pronađu ti famozni kvarovi. Izgleda da oni mogu samo da garažiraju svoja kola pored kafana, a da je na građanima da nađu kvarove.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].