Skuteri i gliseri do glava kupača

0
kotorski zaliv

Nikola Drakulović

Nikola Drakulović

Inspektori za bezbijednost na moru imaju dosta posla, ali ne i dovoljno goriva za kontrole patrolnim čamcima s obzirom na mjere štednje i kvote goriva za ove namjene.

Do 1. jula obavljeno je 262 pregleda na moru, izdato je 15 mandatnih kazni, u dva slučaja su pokrenuti prekršajni postupci, kazao je za Skala radio Nikola Drakulović, šef Lučke kapetanije u Kotoru.

I ovoga ljeta skuteri i gliseri ne poštuju pravila o bezbijednosti plovidbe i približavaju se kupalištima na nepropisnoj udaljenosti, ali uz pomoć plovne policije lučki inspektori sprovode kontrole uz nastojanje da sve te prekršioce što rigoroznije kažnjavaju, kazao je Drakulović.

Takođe je učestalo preplivavanje zaliva od pojedinih kupača, a po propisima nije dozvoljeno udaljavenje od obale  više od 100 metara za neograđene plaže.

Budući da je povećanje plovila ovoga ljeta u Bokokotorskom zalivu za 10 do 15 odsto, za sada je ipak  zadovoljavajuća bezbijednosna situacija na moru, zaključio je Drakulović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].