Skup posao, ali se mora završiti

7
iz arhive: radovi na kanalizaciji

Velimir Dragić

Velimir Dragić

I pored završetka novog kanalizacionog sistema u Dobroti, na mnogim mjestima kao da se ništa nije uradilo i dalje se izlivaju otpadne vode uz  neprijatni miris.

Crne tačke su Studentski dom u Dobroti, kao i djelovi na dobrotskoj rivi u naselju Petani, kuda prolazi potok i kanalizacija novih i starih nepriključenih objekata na novi sistem.

Osnovni razlog što veliki broj građana ne priključuje svoje objekte na novu kanalizaciju je skup posao, posebno radovi do priključka koji zavise i od konfiguracije terena.

Za sam priključak preduzeće Vodovod i kanalizacija Kotor dalo je mogućnost plaćanja u deset mjesečnih rata, prva u iznosu od 128 eura, a ostale od po 60 eura.

Inženjer Velimir Dragić iz preduzeća Vodovod i kanalizacija kaže da je i na Zlatnim njivama kuda je prošao novi kanalizacioni sistem još 2008. godine, odziv građana veoma slab, i do sada je priključena samo jedna četvrtina objekata.

On je podsjetio na zakonsku obavezu priključenja na novi kanalizacioni sistem u koji je uloženo dosta sredstava.

Ovih dana opštinska Komunalna policija izdaće naloge građanima da priključe svoje objekte na novi sistem koji znači zaštitu životne okoline.

Ukoliko se vlasnici objekata ne odazovu, izvršiće se prinudno priključenje.

7 KOMENTARI

 1. Sad se ne moze proc donjim putem od Fakultea za Pomrostvo ka starom gradu, toliko se “cuje” kanalizacija da je to nepodnosljivo!
  Jos kad vidm ljeti turiste da se na plazi, pored Malibua kupaju fino mi se smuci, oni jadni i ne znaju da na tom dijelu voda nije prvog kvaliteta!

 2. Kanalizacija naša nasušna! Neznam jeste li dobili nove račune za vodu. Voda se naplaćuje po cijeni od 1.030 eura za kubik. A kanalizaciju naplaćuju zavisno od utroška vode po cijeni od 0.520 eura po kubiku potrošene vode. E pa što je mnogo, mnogo je! Znam da su u gubitku ali zar taj gubitak trebaju da naplate na ovaj način. Voda u Baru košta koliko kubik kanalizacije kod nas. Ne mogu od strave ni komentarisati pa vama ostavljam da kažete što mislite.

 3. A u Dobroti pored velike ponte Matovića kanalizacija iz kuća iznad ponte do magistrale priključena je na jedan odvod koji otvoreno zjapi pored samog donjeg puta i dalje ide u more. Ako to niko od inspektora ne vidi trebalo bi makar da pomiriše.

 4. Cuje se da neki objekt iz prve linije uz obalu navodno iz “tehnickih” (citaj Euro) razloga ne mogu biti prikljuceni na sistem,pa ce sadrzaj njihovih klozeta i dalje izlivati u more. Neki nemaju cak ni septicku jamu.To komunalna inspekcija i policija treba da utvrdi na licu mjesta od kuce do kuce.
  Trazimo od gospodina Dragica iz JP Vododovd i kanalizacija da objasni koji su to objekti , da li su zaista tehnicki nemoguce spojiti (a mi znamo da postoje pumpe za individuallne objekte koji sadrzaj septickih jama izbacuju na kotu iznad sistema).
  Ako takvi objekti zaista postoje koje je rjesenje za te objekte?

 5. Od Plagenata prema Gradu kanalizacioni sistem postoji godinama.Pravopitanje je zasto se odmah objekti koji gravitiraju tom dijelu nisu prikljucili.
  Narocito velike stambene zgrade kao sto su “Pionir”, “Turist” ili kao se vec popularno zovu, ali mi znamo gdje su kao i oni koji treba da ih prikljuce.
  Ljudi su kupili stanove ali jedan je prikljucak za cijelu zgradu.
  Do sezone se moze prikljuciti na desetine objekata .
  Meni su to uradili za jedan dan, kao i drugima koji su se prikljucili.

  Dobro je i pohvalno za Skalu sto je pokrenula ovo pitanje i treba istrajati i prozivati odgovorne referente koji dobijaju plate a igraju igrice po kancelarijama i ne mjesaju se u svoj posao.

 6. Interesantno je kako se ove teme sjetimo uvjek prije ljeta…. naravno da se sada neće ništa radit, ide sezona, zabrana izvođenja građevinskih radova…. a onda će doć zima i sve će se zaboravit do sledećeg ljeta.

 7. u pravu ste treba malo nadlezni da prosetaju dobrotom i novim setalistem zali boze onako sredjeno a neprijatni mirisi se sire a kanalizacija izvire upravo u blizini rotora i to niko nevidi i neosjeca

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].