Skulpture Bogdana Musovića u Kotoru

1
sa otvaranja izložbe

Izložba Bogdana Musovića

Izložba skulptura Bogdana Musovića iz Herceg Novog otvorena je u srijedu 21. septembra u kotorskoj galeriji “Stari grad”.

Crnogorska skulptura prošlog vijeka u svom obazrivom, postupnom hodu od moderne ka postmodernoj i dalje, ka najsavremenijim diskursima proširenog polja skulpture artikulisala je svoje biće raznorodnim formama u razuđenoj amplitudi od figuralike, animalizma i asocijacije do geometrijske apstrakcije, minimalizma, nematerijala i slično, kazala je otvarajući izložbu Anastazija Miranović, istoričarka umjetnosti.

Bogdan, Musović, istoričar umjetnosti, vajar, svakako je bliži ovom potonjem određenju skulpture, gdje se uvijek tu negdje, na ivici apstrakcije brusio njegov promišljeni umjetničko-kritičarski usud, sud.

Možda nastrožiji prema sebi i svom djelu.

Jednostavne, višeznačne forme u svojoj egzekutivnoj simplifikovanosti otvaraju bezbroj pukotina i pitanja na slojevitim zidovima, svojevrsnim stigmatima, znanja, vremena, zaborava, riječi su Miranovićeve.

Izložba će biti otvorena sljedećih desetak dana.

rad Bogdana Musovića
rad Bogdana Musovića

1 KOMENTAR

  1. ovaj umjetnik, hmm ? jednostavno ne zivi kao umjetnik, tezak na suradnji i razumjevanju. a sam je svoj kriticar. hvala svim svecima sto je napustio hercegnovsku galerriju svojim prisustvom i djelovanjem! moze se reci i dokazati da nije originalan i istinit. kopira sve sto vidi citav svoj zivot i ne podnosi druge i uvazava druge umjetnike!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].