Škola za trudnice u Savjetovalištu kotorskog Doma zdravlja u idućoj godini

0
Stop pušenju

dr Vesna Mačić

dr  Vesna Mačić

Savjetovalište za mlade, koje radi u okviru dječijeg dispanzera Doma zdravlja u Kotoru, svakog mjeseca organizuje radionice za populaciju od 14 do 24 godine.

Interesovanje mladih je vezano za probleme bolesti zavisnosti, u prvom redu pušenja, kao i sva moguća pitanja iz oblasti seksualnog obrazovanja.

Uz pomoć ljekara, posebno ginekologa na radionicama, učenici i studenti sa područja kotorske opštine čuju sve ono što ne mogu čuti na drugom mjestu, ili čuju pogrešno, kazala je za Skala radio doktorica Vesna Mačić, koja vodi Savjetovalište.

Ovo savjetovalište je iznjedrilo i druge oblike, kao što su susreti i rad sa mladim majkama dojiljama, gdje se prati njihova briga i posvećenost oko podizanja djece.

Uočeno je da majke imaju što reći jedna drugoj razmjenjujući iskustva i tako je neposredno stvorena jedna generacija od preko 250 majki na društvenoj mreži koja se naziva majka-majci.

Ova ideja je povukla i novu, pa se u Savjetovalištu za mlade majke od decembra okupljaju i majke trudnice sa željom, kako je kazala dr Mačić da se naredne godine otvori škola za trudnice.

U tom smislu se Savjetovalište povezalo sa cetinjskom školom, podsjetila je dr Mačić.

Radeći sa mladim majkama, Savjetovalište kotorskog Doma zdravlja je dobilo skromnu donaciju, iz koje su danas, na prigodnoj svečanost uručeni poklon paketići majkama i njihovim mališanima, sa željom da i u budućnosti rađaju još više zdrave, lijepe i pametene djece, poručila je dr Mačić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].