Skandalozno: Četnička zastava u Podgorici, četničko orgijanje u Bijelom Polju i Budvi

19

 

Dio pristalica opozicije, koje su u ponedjeljak veče više od šest sati veoma bučno slavile izbornu pobjedu, ponovo su ugrozile međuetnički sklad i građanski mir promovisanjem simbola i pjesama kvislinških pokreta u Drugom svjetskom ratu, piše Pobjeda.

Tako je u Podgorici ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u ponedjeljak veče istaknuta crna četnička zastava na kojoj piše “Sa verom u Boga za kralja i otadžbinu“.

Pod tom zastavom su se od 1941. do 1945. godine borili protiv partizana pripadnici Ravnogorskog pokreta Draže Mihailovića.

Da nema govora o “ubačenim provokatorima“, kako to tvrde lideri opozicije, svjedoči i činjenica da po fotografiji koja je objavljena na društvenim mrežama mladići koji poziraju sa tim zastavom su opušteni, nasmijani i uklopljeni u cijeli ambijent.

Neprimjereno ponašanje dijela pristalica opozicije se prenijelo i na ostale gradove pa je tako portal Sandžak objavio video na kome se vide pristalice opozicije kako u Bijelom Polju proslavljaju pobjedu uz pjesmu “Od glave Zete do grada Spuža“ i fotografije Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Slobodana Miloševića.

Tekst pjesme glasi: “Od glave Zete do grada Spuža / krvavi lanac vojske se pruža / pritisli Srbi turske livade / Turcima u Spuž zadaju jade / A serdar Vule s visoke kule / džeferdar pali, kukaju bule! Leleču Turci, kukaju bule / Oj lele lele, one ga Vule / a serdar Janko sa sabljom maše / Udrite braćo, srpstvo je naše!“

Promocija četničke ideologije vidljiva je bila i u Budvi gdje je u ponedjeljak veče sa razglasa ispred zgrade opštine puštena četnička pjesma “Đedova kokarda“.

“Moj stari đedo, sila je izgled’o, i danas je ljuta zmija, kokarda mu sija. Na njemu je, na njemu je deset ljutih rana, stari četnik, stari četnik željan je megdana”, glasi tekst pjesme koji je odjekivao Budvom.

Nove provokacije u Tuzima

Pristalice opozicije i juče su provocirale građane Malesije. Tako je u mjesnoj zajednici Vranj na električnim stubovima osvanula srpska trobojka sa porukom “Vjera je vječna, vjera je slavna, naša vjera pravoslavna“, navodi se u natpisu na zastavi.

U Vranju je i oskrnavljena crnogorska zastava na način da je oborena zajedno sa stubom na koji je stajala ispred zgrade mjesne zajednice.

19 KOMENTARI

 1. Bravo, samo slavite sokolovi. Ova saka jada milogoraca ili montenegrina nece pokvariti slavlje u Srpskoj Sparti. Vjencavam te Srpsko more sa slobodom Crne Gore.

 2. Risti sotoni treba suditi za veleizdaju drzave Crne Gore. Takva peta kolona je rijetko vidjena u kompletnoj povijesti svijeta. 100% podrska samobitnosti drzave Crne Gore! E viva, e viva, e viva Montenegro! Pozdrav iz Splita. Stojim na raspolaganju. Frane.

 3. 100% sam uz Crnu Goru i njezinu samobitnost koja je ugrozena od strane svetosavskih mitomana i velikosrpske falangisticko militaristicke hunte koja je svim svojim ‘ sjajem ‘ izasla na vidjelo ogoljena u najmracnijem periodu 90′ ih godina 20’ stoljeca kada je pocinila tesko zamisliv genocid u Srebrenici na ocigled citavog svijeta, u srcu Starog kontinenta. Posebna je prica HRS koja se pojavila dva mjeseca prije izbora i uzela taman toliko glasova da Hrvati u CG ne osvoje jedan mandat koji bi izjednacio stanje i smanjio mogucnost da velikosrpska opcija formira parlamentarnu vecinu u CG. Bez obzira koliko su lose vodili HGI Vuksanovic i Dekovic, i cinjenicu da vecinski dio Hrvatske autohtone zajednice nije zadovoljan njihovim radom ( nisam ni ja iako sam stranac, ali pratim situaciju ) pitanje je tko stoji iza ekipe oko Radovana Marica i Marije Vucinovic ? Tko su njihovi sponzori koji su ocito tocno znali sta rade kada su ih angazirali u raboti koja je za cilj imala glas manje za aktualnu vecinu u parlamentu Crne Gore ? Zasto su isti pristali na to ? Kakva nagrada im je obecana ? Njih treba traziti u Beogradu i njihovoj centrali u Moskvi. Stojim na raspolaganju. E viva Montenegro!

  • Frane, zdrav mi bio, samo ne zaleći se ovamo, bar ne bez petokrake i
   potpisane pionirske zakletve sa pionirskom knjožicom.
   Ima Nas dovoljno da se branimo i ne trebaju Nam plaćenici i volonteri ka u Mariupolju, đe Tvoji rade isti “posao”!
   Za Tvoju informaciju ima Nas koji
   smo za Slobodnu Dalmaciju, bez HDZ-a, ali ne bi se nudili, a poziv bi razmotrili!
   Vidi se da križarski nastupaš i tuđu vunu predeš, jesi li to sve u isti koš stavio, kao 90-ih ?

   • Muči BUĐONI ubudjali. Ti nekome da kazeš da se ne mješa. Pi..urino jedna. Koje pionirske.zakletve i pionirske knjizice? Sto ti znaš o tome, avetinjo blentava? Ti ne trebaš da se nudiš nikome, jer si beznačajan u svakom pogledu, sa tom šupljom glavurdom.
    Ostavi se krizara, nego idi kod svoga Joksa.
    Smdo četnička!

   • BUĐONI@, u Dalmaciji Hrvatska drzava nije ugrozena. HDZ je u u bicu Dalmacije, kao DPS u CG. Ja se ne nudim za borbu kontra DPS a, vec kontra svetosavskih mitomana i srpskih stranaka u CG. Ta borba nije oruzana, ali je moralna i na druge nacine ponudjena. I to je velika razlika. Kada mi u Dalmaciji budemo imali stranke svetosavskih mitomana, koje ce raditi sve da Dalmaciju prikljuce Srbiji, onda cu te pozvati u pomoc. Samo mi smo to rijesili kada smo bili prisiljeni na to. Vi ste u problemu i to ne malom. U Crnoj Gori Crnogorska suverenisticka opcija se klima na jako nestabilnim temeljima. Treba li ti crtati nesto ? To kako ste se obranili, vidim po velikosrpskim ispadima u Lastvi pred kucama lokalnih Hrvata Bokelja od prije neku vecer. Tamo je bilo uz povike ‘ ustase, ustase ‘ 30 srpskih i jedna crnogorska zastava. To je valjda jos jedna razlika izmedju Hrvatske i Crne Gore. U Ukrajini je bilo jako malo hrvatskih placenika, to ne podrzavam ali ti su se ljudi borili na srani drzave Ukrajine a ne na pobunjenickoj strani medjunarodno priznate drzave kao srpski placenici. I to je jedna ‘ mala ‘ razlika. Pa TITO je bio Hrvat, ali ja sam mlad i nisam imao prilike za crvenu knjizicu. A moj dida i babina dva brata su oslobadjala Crnu Goru, tako da sam ja iz onakve familije kakva se tebi svidja koliko vidim. Crvena i partizanska. Babin brat je kosti ostavia na Zelengori, tu blizu Crne Gore, dida i drugi babin brat izranjavani prezivjeli Sutjesku i Neretvu + borbe sa cetnicima i Talijanima u Crnoj Gori. Rijec je o 2. Dalmatinskoj brigadi, uz svo postovanje svim brigadama NOB a, ali upravo onoj najslavnijoj, koja je citavoj vojsci skupa sa vrhovnim stabom NOB a na celu s Titom, osigurala proboj kroz vrleti i klance Sutjeske i pritom tesko stradala gdje je poginilo preko 1000 boraca i borkinja samo iz 2. dalmatinske brigade. Ukupno vise od 3000 Dalmatinaca je stradalo na Sutjesci. Tako da se ne sekiraj. Lp iz Splita.

 4. E moj Dragane olako si se predao da nekažeš prešao. Naša im se đedo ina i prađedovina neće tako lako dati. Od četnika se ni pravih naši đedovi nisu plašili a nećemo ni mi ovih imitacija ljudskih. Ovoga mi boga neće im se lako proći. Nek udare pa će viđet kako će proći. Biće svega ali naš krš nedamo. A te njihove četnike i srbijanske zastave za njih ćemo naći pravo mjesto kao i za njih same. Oni su ratoborni samo kad su u gomilu kad su sami to su prave pičke. I neboj se Dragane i da ih je više mi smo se i sa Turci a nosili dok su oni izmišlja li likove da bi bi bili veliki. Mi smo ih i na Mojkovcu branili dok su hrabro bježali.nemogu nam ništa druže mi smo CRNOGORCI

  • …OD REFRENDUMA 2OO6 GODINE…A DO TADER PONOSNI NA SRPSKO PORIJEKLO I CRNOGORSKU DRŽAVNOST,I NA LAVNU POVIEST SRBPSKOGA NARODA…”?!..KO VAM VJEROVAO TURSKU VJERU VJEROVAO-ŠTO SU ZNALI REĆI NAŠI PRECI -STARI CRNOGORCI!!!

 5. Dragan- Shepelju, ti li si..?

  Kotorski Ses(zamjenice te 1 slovo)elju, valja ki vi pobjeda sef koalicije oko tvog SNPa..?

  Ocituj se, molim ve.

 6. NA ŽALOST-CRNA GORA OD PAMTIVIJEKA…RABI “OBIČAJE I NARAVI PREDAKA”..DA SISTEM I KVALITET VLADANJA..GRADI NA PODJELAMA..KOJE “ŽIVOT ZNAČE”…PARTIJAMA NA VLASTI-U MODI-POSEBNO IZRAŽENO U ABlejalici-KONTRARREVOLUCIJI-1989-1999-2OO6 PA DO DANA DANJEGA..2.RUJNA(SEPTEMBRA).2O2O GODINE!!!

  RAD BI BIO DOČEKATI-DA ME NEKO “UBIJEDI-ARGUMENTOVAN” I KAŽE MI “LAŽEŠ JOLE DRINJAKU-LAŽEŠ…ZNAMO TE I PRIJE IPOSLIJE ABlejalice(VALDA NAROD NIJE ZABORAVIO ?)-D SE” OVA-ONA TADAŠNJA BLEJANJA” OD PLANINA PA DO MORA-I OD ULCINJA DO NOVOGA “GRADILA-DOGRAĐIVALA”..NA POSTULATIMA FAŠIZMA-NACIZMA-JUGO USTAŠKO-ČETNIČKO-BALISTIČKIM RESURSIMA-SAČUVANIH DO DANA DANJEGA…SA ĐEDOVA..PRENIJETO UNUCIMA U NADLEŽNOST…I DA “BUDU BOLJI OD ĐEDOVA-KOLIKO KONJI OD MAGARADI”?!…KOJI POSTAŠE I OSTAŠE “PRAVI SLEDBENICI SVOJIH PREDAKA”.!!! A KOLIKO SAM JA UPRAVU-NEKA KAŽU-NEZAVISNI GRAĐANI-KOJI SU BROJNI-ALI (NA ŽALOST) “NISU SPREMNI DA SE SUPROSTAVE OVOM NEODIVLJANJ”-I SREĆOM-KOJI NISU PODLEGLI “OBEĆANJIMA, LAŽIMA I PODVALAMA..BOLJEGA ŽIVOTA”-KOJE SU(ZBORA NE)-BLAGO REČENO “SRAČUNATA OBEĆANJA-LAKOIVJERNIIMA RADOVNJE”…?!

  • Jordanizovani još malo pa ti odoše popruge. Iđeš li za nove široke gaće,
   tregerice, pazi da Te ne izfiškaju krojači
   iz Glavatičića, stavi i kapu Crnogorsku,
   ako Ti basta, pa takav dođi kafenisat u Perpera, bez trbušastih popova, tvojih
   prijatelja, navod.njih !

   • …ZNALI SE ZVANIČNO KO JE U KOTOR POBEDIO?..ŽAO MI TE E TE VIŠE NEĆU SNADBIJEVATI “SIROM IZ MJEŠINE-ŠIROKIJE MOJIJE GAĆA”?…POZDRAVI Moj grad…I RECI MU DA SE PAZI…DA GA TVOJI-IZ KLAPE TABAČINSKE-NE OŠIŠAJU..?

    • Jole , nije kuštro bitno ko je pobijedio, nego oće li se štogođ narodu oglodalom dat da rabota, a ne da poteštat kupuje nove lemozine i šparta okolo kokolo!
     Ti kao boljševičko mezimče si preyrčao u u kokardnu avliju, sa korbačem i oficirskom torbicom,
     pa su te metnuli na probni rad,
     senza uranilovke, pa si i kočijaš bio. U nedostatku konja , si šibao sam sebe, jahao nisi jerbo ni ular ne znaš držat.
     Možda si na peyrovaradinu osnová jahačko društvo, ali ne bi bilo veličine śedla za Tebe široko-dupnog u širokim jahaćim hlačama na botune .
     Bolje da si sipe učio lovit, a uskoro će palamide.
     Zna se tvoj minderluk u poprugama i njuškavost …

 7. Dobro dosli u 90-te trazili ste Srpski nacionalizam evo vam ga. Za nas ovamo vise nema mjesta ni Crnogorce ni Hrvate ni Muslimane. Ovo je postala Srpska prcija na celu sa Vojvodom Mandicem i Ristom Radovicem.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].