Simović: Počinjemo bitku za Tuzi i za cijelu Crnu Goru

17

 

Građani Tuzi od večeras svi u kuće bezuslovno. Počinjemo bitku za Tuzi i bitku za cijelu Crnu Goru, moramo pobijediti, poručio je predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti Milutin Simović.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je večeras na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Simović, odluku da sa ciljem zaštite životâ i zdravlja građana da stanovništvo Gradske opštne Tuzi od večeras bude u kućama sa ciljem sprečavanja daljeg širenja koronavirusa koji je otkriven u tom mjestu i većoj razmjeri.

“Večeras smo donijeli jasnu o odlučnu odluku. Imamo potrebnu i to hitnu, neodložnu da pomognemo građanima Tuzi. I to sa važnim ciljem da spriječimo ubrzano širenje virusa koji su naše epidemiološke službe su u toku dana zabilježile i alarmirale na potrebu noćašnjeg sastanka i na potrebu noćašnjih brzih oduka”,  rekao je predsjednik NKT.

Simović je rekao da će biti preduzete sve mjere koje propisuje struka. Pozvao je na striktno poštovanje svih mjera rekavši da je Opština Tuzi naš partner u realizaciji i kontroli poštovanja svih mjera koje će se preduzeti.

“Građani Tuzi, kao i građani širom Crne Gore, uvijek su bili umni i kadri da istrpe i prežive, a posebno kad je najteže. Ovo je borba za Tuzi i borba za Crnu Goru u kojoj moramo zajedno da pobijedimo”, kazao je Simović.

Direktor Kliničkog centra Jevto Eraković pozvao je građane Tuzi da slušaju preporuke.

“Mislite na svoju porodicu, na svoje potomstvo, komšije, prijatelje i rođake. Možemo se izboriti ako bude discipline”, jasan je Eraković.

Direktor Instituta za Javno zdravlje Boban Mugoša zamolio je da zavlada razum.

“Ja molim da se čuje ovaj da se čuje ovaj glas, da zavlada razum, da stanovništvo Tuzi ostane kući”, poručio je Mugoša.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Gjeloshaj: Od danas uz besu svi u svoje kuće i izolaciju!

CdM

17 KOMENTARI

 1. …SVE VAM “JE TAČNO” -ŠTO STE NAPISALI O MENI..JEDINO ŠTO ĆE TE MORATI ISPAVITI- OVE “LOKACIJE”-ĐE SAM SUŠIO MESO-“A LA MACA-ZARAD SLANJA U AUTOJEDINICE-KOJE SU BILE U NADLEŽNOSTI MINISTRASTVA NO SRCG..” NA MIRAC I NJEGUŠE..” JER VI VJEROVATI JE(OMAŠKOM SLUŽBE KOJOJ I DANAS PRIPADATE-A TREBA U OVIM “VIRUS NEMAŠTINAMA”- OD NEČEGA ŽIVJETI)-NEZNATE DA JE MOJA MATI BILA IZ VELJIJE PARTIZANSKIJE ZALAZA-PA SAM “MESO SUŠIO U UJČEVINU-“A LA MACA”-U VELJE ZALAZE-A NE U MIRAC I NJEGUŠE)-UZ JEDNU INFORMACIJU..KOLIKO SE SJEĆAM VELJEZALAŽNI- JEDAN ĐAOLJI NIJE BIO U AUTO JEDINICE-NEGO U INTEDANTE-PEKARE JOŠ OD DOBA ČUVENOG VELJEZALŽANINA VLASNIKA PEKARSKIH RADNJI U KOTORU-POK.STEVA KRSTOVA ĐUROVIĆA-OCA DOKTORA KRSTA STEVOVA ĐUROVUČA-ČIJA JE KUĆA DVOSPRATNA-SA VANJSKIM SKALINIMA DO PRVOG SPRATA NA PJACU OD MUZEJA..PREKO PUTA”DOMA POMORACA”-ODNOSNO OFICIE HRVACKE DRŽAVE…
  I NA ULTIMU-IMAM STRPLJENJA..PA JEDVA ČEKAM DA PROČITAM VAŠU “KRITIKU ISTINE OD SRCA-O OVIM LITANJIMA.U CRKVI I PO KOTORU-O KOJIMA NISTE JOŠ ZALAJALI-KAO ŠTO LAJETE NA SPOREDNE TEME-NEPOVEZANO…IJETKI NA SVE SRBE LITIJ..JARE-KOJIMA JE STRIKO DUŠKO SASTAVIO GLAVU I DUPENCADA O JEDNOM TROŠKU-DA LIŽETE ONU GLIBAVU OŽICU-PRIMJERENU VAŠEMU-STALEŽU-PDRIJEKLU I OBITELSKOM OBRAZU..GOSPON Moj gade.”BRANITELJU SRBPSTVA I KOSOVA PO KONAVLIMA I STRADUNU I DILJEM “SRBPSKE DRŽAVE”-DANAS,IPAK,LIŠI MONTENEGRA-OD 1991..-1992-1999 GODINE!!!!

  P.S..ZAHVALAN SAM VAM NA POTONJIM SAVJETIMA…”O POŠTOVANJU NAREDBI”-UZ ISRIKU VAMA IZRAVNO POLUČENU…GARANTUJEM VAM JEDNO-DA ĆE TE VI I OSTALI OSOBENO- PRIJE ZAMIJNEITI MILA I DUŠKA-NEGO DOČEKATI DA JOLE JORDAN DRINJAK-SLUŽI I IZVRŠAVA NAREĐENJA GORIJEH OD SEBE!!! ZAŠTO IMAM SVEDODŽBU O MOJIM “KVALIFIJACIJAMA~~~/JEDINA-UNIKATNA U TA VAŠA SRAMOTNA I KRVAVA VREMENA-NA TERITORIJI 27 OKRUGA “velja srbija.EXS VIVA VERO MONTEEGRO/~~~”-ZAVEDENA U SO KOTOR.POD BROJEM ;O1.4375..DANA 19,STUDENOG.1991.godine-U KOJOJ PIŠE…: RAZRJEŠAVA E DUŽNOSTI SEKRETARA EKRETARIJTA ZA NARODNU ODBRANU OPŠTINE KOTOR JORDAN DRINJAK,NA LIČNI ZAHTJEV,,,U POTPISU RJEŠEJA.SVJEDOŽBE REŠEDNIK SO KOTOR ANDRIJA PERIŠIĆ…!!!

  • Stari klipane, ne diži frku oko suvoga mesa. Jedna kubasica manje više, ne igra ulogu. Ispade sada da si Vegeterijanac i da jedeš samo Žućenicu i Sparoge. Pusti Jordane to foliranje i jeđi. Zaista si zaslužio, koliko si “ušnih” rabota odradio. Već sam ti napisao: Što više one tvoje(genske)Goveđe supe i skidaj masnoću sa vrha.
   Dovatila su te surova i teska vremena. Peri obavezno ruke i obavezno ih posle istrljaj Ostikom.
   Sjedi doma!

 2. treba bit veliko g…. kao što je ovaj Bećir Vuković poturica i izdajnik svoga roda koji se liže sa Srbima ne bi li što zakučio. Ništa nam iz “bratske” Srbije nije došlo džabe nego smo žestoko sve platili kao i ovo brašno koje Srbi prodaju papreno. Plaćamo to baš po svjetskim cijenama i jaže pogan smrdljiva da nam je išta džabe. Izješće te litijaške gube korona.

 3. U Tuzima svi zive na gomilu. Dolaze iz dijaspore i da nas sj….do kraja. Aloooo ostaniteeee u dijaspori! Oni tamo krua ne jedu, da bi siljali pare za njihovu stvar! Otvorite okice!

 4. Jesu li virus u Tuzi donijeli “litijaši koji jedoše iz iste kašike” ili vjerni glasači iz dijaspore?

 5. Zašto se izdvajaju Tuzi? Da li je u pitanju najava širenja epidemije sa toga područja ili nešto drugo. Pomalo zbunjujuća vijest i neprijatna za svih nas koji pratimo razvoj događaja na prostorima naše Crne Gore.
  Ovo pitam posle prve najave Ministra Simovića tako da ni ja ni svi mi nismo u toku o čemu se zapravo radi…

  • ..BRINE I ZBUNJUJE NAJAVA MINISTRA SIMOVIĆA? A NE BRINETE-NITI TE BRINULAO ONO ..LITA NJE..PO CRKVAMA I PRIČEŠĆE VAS-TEBE VERNIKA..RILJANJE IZ ONE JEDNE JEDINE SPORKE OZICE..KOJOM STE/SI PRIČEŠĆIVALI VARIVOM(ZOB-ŠENICA)-UZIMANA IZ JEDNOG ISTOG NEHIGJENSKOG VAGANA-KORITA…?! U VRIJEME KAD JE BILO/I DALJE JE/ KAŽNJIVO-ZATVOROM… VOZAČA KOJI JE VOZIO U OSOBENOM VOZILU VIŠE OD JEDNOG LICA…A TI/VI NI SLOVA DA BEKNETE/ZALAJETE!

   • Mene brine moja Crna Gora i svi dobri ljudi, bez obzira na vijeru i nacionalnost.
    Pomanitali starče, zalud se trudiš da mene uvališ u isti koš sa takvima kojima isti ti pripadaš. Litijanje je tvoja specijalnost, jer pripadaš toj “BRATIJI koja ruši ovaj sistem, čak i ovim teškim i opasnim vremenima.
    U ime svih zdravih ljudi, Jordane postoji jedinstvena poruka: U ime svih dobrih i normalnih ljudi, MANITOVE OSTANI KUĆI!

    • ..GOSPODINE Moj grad-KOJE GORE NAPISASTE:”Mene brine moja Crna Gora i svi dobri ljudi…”?! Priznaće te-gramatički nepismeno(CETINJSKIM KOČIJAŠKIM JEZIKOM-KAKO GA NAZVA ONAJ VAŠ CIMER-ISTOPUNOGLAVAC-NA OVAJ PORTAL šjor Emilfratelomerda di merda))-jer sepostavja pitanje..a “zašto vas brine Crna Gora? Što to ona radi da ne valja-što vas brine…? I drugo,kako to da Vas ne brine ono što je uradio komandant RATNE MORNARCE CRNE GORE-gos.Tomanović-koji jeKOJI JE KRŠIO I PODAŠTAVAO NAREĐENJE VRHOVNE KOMANDE ILITI VRHA DRŽAVE-A PO RUKAVIMA MU ČINOVI-ŠIRLTIA..VIŠE NO CRNA GORA IMA B O O J N I J E-B R O D O V A ..?
     DA NE OGRIJEŠIM DUŠU-MOŽDA SU I TO RAZLOZI VAŠI -KAD KAŽETE-ŠTO STE NAPISALI-U ODGOVRU MENI….:” Mene brine moja Crna Gora…”?

     • Ne brini brigu Jole, svi smo na svojim mjestima!
      I bez komandanta mi branimo Crnu Goru, nema malodušnosti!
      Slobodni smo od svih ala i zala i tako će da bude !
      Brinemo Mi i o tvom mirnom snu, iako izgleda imaš noćne more!
      Znaš ti zašto, a to se zove nečista savjest!

     • A muči fukaro stara! Kao ti si nekoga poštovao u ona pasala vremena, dok si masnom guzicom grijao onu Brozovu fotelju na Peluzici. Sušio meso po Njegušima i Mircu, ne znajući što ćeš sa njime, od silnih poklona za vozačke dozvole u Auto jedinicama. Ti si potencijalni krivac za današnje saobraćajne kolapse u Kotoru, jer si njihov tvorac, pa te slobodno mozemo proglasiti Pionirom saobraćajnih gužvi.
      Imalo bi još dosta toga da ti se doda, ali ova opasna vremena nalažu svima nama koji pišemo, da te ne “uzrujavamo” i sačuvamo kao jedinstveni primjerak.
      Zato manje “cupkaj” po tastaturi i obnovi školsko gradivo, jer bi bilo greota, da u tim godinama postaneš ponavljač.
      Jedi što više one tvoje (genske) Goveđe vruće supe i poštuj Milove i Duškove naredbe.
      OSTANI DOMA!!!

   • Što si se razkrištao Jordane
    poprugasti?
    Evo te doma ko u Vrapče, ako znaš đe je !
    Pišeš li memoare, nemoj koje slovo faliti, piši kako Ti Buđoni veli!
    Crnogorski lišo Prčanjotskog i
    nemo se prčit, jerbo nemaš čime!
    Da si pametan bio, a ne debele
    glave kao što jesi, sad bi paradirao kao načelnik generalštaba!
    Nisi kako veli Buđoni , kalio čelik i
    pirio kovačke vatre!

    • …OD ZADNJEGA KRAJA(KLAPA-NA KRSTI PREKRŠTENIH RUČICA )…Moj gad-Pero GUDIN-girdić…i Grujo…BUĐONI BUZDOV AN-CAMARAD…POJU LI POJU-SANJAJU-ŽELE..”BIĆE JOPET CIPAN CELA.SASTAVLJENA IZ TRI DELA “-KAD I JALOVICE KRAVE KONAVJSKE…-OSLIJE INTERVENCIJA-TRETMANA… BRANITELJA SRBPSTVA I KOSOVA-OD BANDE OVEGA… TERCETA..FRATLI LA MERDA-TUTI CVANTI-PO MATERI KOJA im se zna i po PAPI…DO DALJNJEGA na CRVENOJ poternicI…?!

    • Koji načelnik generalštaba, kada je prvi pobjegao kada se zapucalo. Tobože se fali penzionim rješenjem iz 91god, kako on navodno nije željeo biti ucesnik sukoba na ovim prostorima. To je jedan folirant i Šupak od čovjeka. Da je sreće bilo, trebala mu se dodjeliti glavna rola u kultnom filmu “Balkanski špinun” umjesto Bate Stojkovića, jer je svojim pregalaštvom i napornim radom to zaslužio i zadužio K.O.S.
     Uporedbe radi, ni Rusi do dana današnjega, nisu stvorili takvoga Špijuna kao što je Jordan!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].