Šetalište na Prčanju pri kraju, počinje izgradnja pješačke staze Risan–Dom slijepih

0
Prčanj

Sandra Radulović

Sandra Radulović

Uređenje šetališta uz more na Prčanju, u dužini od 106 metara je u završnoj fazi.

Ugovorena vrijednost ovih radova je preko 108 hiljada eura.

S obzirom da se radi o prirodnom i kulturno istorijskom području sa liste svjetske baštine, utvrđeni su konzervatorski uslovi, podsjeća za Skala radio Sandra Radulović PR Morskog dobra.

Sadašnjim projektom uređenja, osim rekonstrukcije i popločavanja šetališta ambijentalnim kamenim pločama, predviđeno je da se umjesto postojećih betonskih klupa izrade parapetni zidovi po uzoru na sačuvane u Prčanju, sa djelovima zidova koji će biti urađeni u vidu tradicionalnih pižula.

Takođe će se kamenim pločama popločati postojeće ponte, a kada je riječ o urbanom materijalu, svjetiljkama, klupama, korpama za otpatke, projektom je postignuta usaglašenost sa ambijentalnim karakteristikama ovog lokaliteta.

Predviđeno je i da se sačuva postojeće zelenilo i da se obogati novim, takođe ambijentalnim.

Ovim, spoj tradicionalog i savremenog čini jednu lijepu i funkcionalnu cjelinu, kazala je Radulovićeva.

U posao je danas uveden i izvođač radova B Projekt iz Nikšića na izgradnji pješačke staze na dionici Risan – Dom slijepih u dužini od 530 metara.

Vrijednost ovog posla je preko 68 hiljada eura, a rok za završetak je 70 dana.

Za nastavak uređenja treće faze šetališta u Dobroti u dužini od 145 metara od “Ele” do Isntituta za biologiju mora, konačno nakon dugog čekanja i obaranja tendera, izabran je izvođač radova firma konzorcijum Đokić d.o.o.  Bar.

Ugovoreni iznos je oko 238 hiljada eura, radovi koje će kompletno finansirati JP Morsko dobro će početi po završetku glavne turističke sezone, i biće izvedeni na isti način kao i prethodne dvije faze.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].