Šetajuća družina u posjeti Kotoru

3
Jedna od ponuda

Pomoćnici ministra održivog razvoja i turizma, zaduženi za sektor turizma Nebojša Popović, Željka Radak-Kukavičić, i direktor NTO-a Saša Radović boravili su 2. juna radnoj posjeti Opštini Kotor, drugoj u okviru aktivnosti obilaska turističkih opština.

O ovom sastanku Skala radio nije obaviješten.

Saznao je nakon završetka.

Šteta jer je imao što da pita učesnike sastanka, naročite nacionalne turističke organizacije čiji direktor rijetko ima vremena za Kotor.

Skala radio izražava protest zbog nepozivanja, ali cijeni da to nije slučajno zato što ljudima zaduženim da uspije turistička sezona na nacionalnom nivou odavno ne vjeruje.

Razloga za to ima mnogo.

Svake godine slušamo priču ministra turizma i direktora NTO da će biti mirno i da neće biti buke.

Svake godine prevare i slažu javnost.

Tako će zasigurno biti i ove jer već imamo dovoljno pokazatelja koji govore da je šetanje čelnika i dočelnika turističkog karaktera i da će biti po onoj staroj: obećanje-ludom radovanje.

Skala će pratiti aktivnosti, posebno kada je u pitanju obećanje da će se posebna pažnja posvetiti izdavanju odobrenja za rad, izdavanju privatnog smještaja, dilerima, buci, evidenciji prometa, naplati boravišne takse, vodosnadbijevanju i kupalištima.

Skala radio bi pitao gospodu koja putuje iz grada u grad što je sa velikim brojem apartmana čiji su vlasnici izvan naše države, a koji redovno izdaju svoj prostor.

Njihove recepcije su na evropskim aerodromima i drugim putničkim i turističkim destinacijama.

Država nema evidenciju, ali je činjenica da gubi svakog dana značajne sume novca.

Pitali bi što su uradili da se ponte oslobode za pristup građanima, za inspekcije koje treba da kontrolišu naplatu boravišne takse.

Posebno za buku kojoj ne mogu i ne smiju stati na put.

Zbog tih i takvih pitanja Skala i nije pozvana na ovaj sastanak.

3 KOMENTARI

  1. Sramota da ne zovu vas koji svojim kritikama usmjeravate boljitak turizma u Kotoru i u Crnoj Gori. Oni idu kod onih kod kojih mogu dzabe da se nakrkaju,a do turizma im je ka do lanjskog snijega.

  2. Svaka vama čast. Bolji je ovaj osvrt nego sve hvale i hvalospjevi koje su prenijli neki mediji! Zato vas i nijesu zvali -I bez sastanaka očekujem od Skale realnu sliku, kritiku i pohvalu kad treba i kome treba. Trabunjanja tipa biće, obećavaju uspješnu sezonu i slično sa frazama nam je dosta!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].