Šempijani Kotor pod maskama

2

otvaranje karnevala

Uz Kotorane i brojne goste, koji su neskriveno pozdravili autentične karnevalske fešte, sinoć je na glavnom gradskom trgu osvečano otvoren ovogodišnji XIII Internacionalni ljetni kotorski karneval.

Uz đenise i bombardine, karnevalske note kotorske Gradske muzike i buketom šarmantnih mažoretki “Fešta”, kapa i kraljicu karnevala Luku Knezovića i Ivu Mirošević, đirom ulicama starog grada počele su maškarane fešte.

kapo i kraljica karnevala

Podigle su se karnevalska i zastava FECC-a ispod gradskog sata, a uru od karnevala pozdravili su i svima poželjeli dobru zabavu kroz karnevalske noći kapo i kraljica karnevala.

Otvaranje karnevala vodio je Brane Knezović, novinar Skala radija.

Potom je vatromet obasjao Trg od oružaja na kome se fešta nastavila izvanrednim koncertom originalne violončelistkinje Ane Rucner iz Zagreba.

Ana Rucner

Takođe je po običaju prve karnevalske večeri na muljanskoj rivi održana fešta od ribe vina i piva.

U petak 1. avgusta su na programu karnevalske igre bez granica od 20 sati na otvorenom bazenu, a na Trgu od oružja od 22 i 30  iris mediteranske pjesme donosi klapa Kumpanji iz Korčule.

U subotu 2. avgusta od 21 sat je karnevalska povorka.

Slijedi karnevalska noć u starom gradu, a na Trgu od oružja nastupa grupa Amadeus iz Dubrovnika.

Organizator ljetnjeg karnevala je NVO Fešta iz Kotora, pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, Ministarstva turizma i lokalne Turističke organizacije.

pogledajte video:

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].