Savjet za lijek

0

Snežana Stevović

Snežana Stevović

Opštinska kancelarija za prevenciju narkomanije, bolesti zavisnosti i rizičnih ponašanja u Kotoru radi već četiri godine, i prepoznata je od lokalnog stanovništva kao mjesto prevencije i savjetovanja kada su u pitanju bolesti zavisnosti.

Kancelarija nije mjesto gdje narkoman može da potraži pomoć u smislu liječenja, već u dijelu stručnog savjeta, kazala je za Skala radio Snežana Stevović, sociološkinja u ovoj kancelariji.

Pored djece školskog uzrasta, ovu kancelariju posjećuju i roditelji čija su djeca u problemu, rekla je ona.

Gotovo jednom sedmično jedna porodica traži pomoć u savjetovalištu od stručnjih saradnica, a najčešća pitanja putem sajta kancelarije su koja je cijena testa za utvrđivanje prisustva narkotika u organizmu mlade osobe.

U porastu je tendencija dolaska u savjetovalište, što znači da je Opštinska kancelarija prepoznata kao vid pomoći u prevazilaženju mnogobrojnih problema mladih i njihovih porodica.

Na naše pitanje koliko je zavisnika od droge na području naše opštine, Stevovićeva je odgovorila da Ministarstvo zdravlja raspolaže zvaničnom statistikom, a da ovaj podatak nema ppštinska kancelarija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].