Savjet Muslimanskog naroda Abazoviću: Ponovo nam u ušima odzvanja marš sedmog bataljona, ponovo se prizivaju aveti prošlosti

1

 

Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore uputio je apel predstavnicima vlasti, opozicije, evropskim institucijama da stanu na kraj “šovinističkim divljanjima” u Crnoj Gori. Kako su naveli u saopštenju, ne zanimaju ih rezultati izbora u Crnoj Gori jer nisu politička organizacija, ali poručuju da će na svaki demokratski način stati u zaštitu pripadnika svog naroda kojima je ovih dana, posebno u opštinama na sjeveru Crne Gore ugrožena životna egzistencija.

“Posebni apel upućujemo ključnoj figuri ovog trenutka u Crnoj Gori gospodinu Dritanu Abazoviću i svima onima oko i iza njega sa pitanjem da li je sloboda anarhija. Gospodine Abazoviću, ovih dana crnogorski Muslimani ponovo spavaju sa pasošima ispod jastuka, ponovo smo akteri istrage poturica, ponovo se vraćaju bolna sjećanja na Štrpce, Bukovicu, Srebrenicu (za koju se vaša visoka funkcionerka pita da li je genocid), Rožaje, Ulcinj, Tuzi, ponovo nam u ušima odzvanja marš sedmog bataljona, ponovo se prizivaju aveti prošlosti. I vi na sve to kao ključna figura svega ovoga poručujete da se ostane doma stvarajući još veći strah, jer ne osudiste kao demokrata šovinističke izjave mržnje koji odjekuju ovih dana Crnom Goru protiv našeg, ali i Vašeg naroda. Gospodine Abazoviću, ne vjerujemo više “Mladićevim čokoladicama“ iz Srebrenice nakon kojih je pobijeno hiljade neduznih Muslimana, ne vjerujemo priči o ubacenim Udbašima, jer je onda okupljeno desetine hiljada Udbaša na jednom mjestu, vjerujemo samo onome što vidimo sopstvenim očima , a to je ovih dana mnogo ruzno i zastrašujuće”, navedeno je u saopštenju.

Apel su uputili i nevladinom sektoru “koji još uvijek ćuti da se uključi i osudi sve ovo što se događa, isto onako kako su znali osuđivati evntualne pljačke i korupcije”. Apeluju i na međunarodne institucije da ne naprave grešku iz devedesetih, jer ovoga puta kažud da će biti sigurni da nije greška nego namjera.

“U dvadeset i prvom vijeku u jednoj demokratskoj državi doživljavamo da se od straha okrećemo na ulici da vidimo ko ide za nama, da se zaključavamo u svojim domovima, da ne damo djeci da izlaze iz kuća, da sa strahom odlazimo na posao, jer se „stečena sloboda“ od nekih doživljava kao mogućnost da se vrijedjaju i ugrožavaju manjinski narodi. Muslimanima je Crna Gora sveta zemlja i domovina koju ne damo i koja je naša jedina, za koju ćemo se zalagati do posljednje mogućnosti kao zemlju multietničkog sklada i demokratije u kojoj živimo djelivši dobro i zlo sa našom braćom i sestrama drugih nacija i vjera”, zaključeno je u saopštenju.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].