Savez komunista: Prikoči doktore, nijesi ti oslobodio Pljevlja

1

Vranes-krivicna-prijava-ilustracija-portal

Predsjednika opštine Pljevlja treba smijeniti jer je kontroverzni političar svojim izjavama to zaslužio, s obzirom na to što je činio otkako je postavljen na tu funkciju, a ako ostane i dalje tu đe je može da postane faktor još većeg međunacionalnog razdora – saopšteno je iz Saveza komunista Crne Gore.
Govoreći dalje o posljednjim postupcima i izjavama predsjednika opštine Pljevlja dr Darija Vraneša, Komunisti poručuju da postaje sve očiglednije da je on „zalutao“ u politiku, te da, nažalost, nije jedini u Crnoj Gori. Zbog toga, smatraju, poslije svega što je uradio, oni koji su ga postavili na tu odgovornu funkciju treba da preispitaju svoju odluku da bi bile izbjegnute tenzije u opštini koju vodi ne razmišljajući o posljedicama.
-Vjerujemo da velika većina zdravomislećih građana herojskog grada Pljevalja ne dijeli stav nacionalističkog predsjednika opštine i da će smoći snage da mu stave do znanja da mu neki stavovi i razmišljanja o budućnosti Pljevalja neće proći, a iz Saveza komunista Crne Gore mu više nego glasno i jasno poručujemo: Prikoči doktore, nijesi ti oslobodio Pljevlja. Nijesi ti Crna Gora, nije ona tvoja prćija, zato ako već nećeš da uvažavaš tekovine Narodnooslobodilačke borbe protiv fašizma i Pete kolone, moraš poštovati Crnu Goru u kojoj živiš, njen Ustav, ili podnijeti ostavku – kaže se u saopštenju.
Komunisti dalje navode da je ,,taj političar u ulozi predsjednika opštine Pljevlja, izgleda, opterećen poraženom ideologijom i umišlja da od njega i njegovih istomišljenika počinje istorija, grad Pljevlja i ova sloboda, i zato mu neko iz vlasti mora skrenuti pažnju na te apsurde i više nego
opasne zablude, jer ni on i takvi ideolozi kao on ne mogu da omalovažavaju zemlju u kojoj žive, a posebno da udaraju na njen suverenitet i državnost”.
– Njemu su, izgleda, ekonomski razvoj Pljevalja, bolji standard i uslovi života svih građana velika nepoznanica i zato on čini to što čini; pokušava da mijenja istorijske datume za crkvene, odnosno prebrojava građane Pljevalja po nacionalnosti i slavi rođendane drugih zemalja, a svoje države poništava – poručuju iz Saveza komunista.
Zaključuju da je Crna Gora slovila do sada, te da će tako biti i po sada, za antifašističku, sekularnu, slobodnu i nadasve partizansku vječnu zemlju svih njenih naroda i narodnosti.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].