Saradnjom građana i komunalaca za čistiji gradski park

0
park se održava

Kotorani o gradskom parku

građani Kotora o gradskom parku

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Na primjedbe građana našem radiju o čestom vandalizmu u glavnom gradskom parku u Kotoru u kome se bacaju klupe i kante za otpatke u more, smeću, čestom ulasku vozila i parkiranju na zelenim površinama, uz pitanje ko održava park, pozvali smo Zorana Mrdaka, direktora kotorskog Komunalnog preduzeća.

Građani se pitaju što radi Komunalna policija i službenici ispostave policije, i zašto se nikada nije javno prozvao i kaznio počinilac ovih nedjela.

On nam je potvrdio da su primjedbe građana opravdane, posebno u posljednje vrijeme i da je problem unutrašnje organizacije u preduzeću, jer radnik koji je zadužen za održavanje gradskog parka, i to dva puta dnevno, nije radio svoj posao.

Ovaj problem biće odmah riješen, a Mrdak je pozvao građane na saradnju, i rekao da je ovo vrijeme proljećnog uređenja i čišćenja gradskog parka, sadnje novog sezonskog bilja.

Mrdak je podsjetio da se park više puta generalno uređivao i osvijetlio, da je postavljen parkovski mobilijar uz dječije sprave za igranje, ali da vandali ne prezaju.

Video nadzor bi riješio problem čestog vandalizma, ne samo u gradskom parku, već i na ostalim zelenim površinama, ulicama i u jezgru starog grada, ali je na žalost ova investicija skupa u vremenu krize i besparice, kazao je Mrdak.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].