Saradnja Kotora i Trogira imaće samo uzlaznu putanju

0
Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović i Trogira Damir Rilje

Marija Ćatović i Damir Rilje

Marija Ćatović i Damir Rilje

U novootvorenoj galeriji solidarnosti sreli smo gradonačelnicu Kotora Mariju Ćatović i gradonačelnika Trogira Damira Riljea.

Razgovor o saradnji i zajedničkom radu na projektima od značaja prvih ljudi gradova prijatelja, gradova Svjetske kulturne baštine, prepun je idejama koje se u bliskoj budućnosti trebaju realizovati.

Gradonačelnik Trogira Damir Rilje nam je kazao da saradnja Kotora i Trogira već postoji.

“Mi imamo Ugovor o partnerstvu, prijateljstvu i saradnji, a mislim da je to i normalno za dva zaštićena stara, ali potencijalna grada koji predstavljaju kulturnu baštinu ovih prostora na našem lijepom Jadranu i puno zajedničkih stvari koje se tiču i ekonomije i turizma i svega onoga što svima nama jako puno znači”, kazao je gradonačelnik Trogira.

Rilje je kazao da se sad intenzivira saradnja i sve ono što će se u budućnosti dogovarati na konkretnim planovima.

Gradonačelnica Kotora je kazala da su Kotor i Trogir dva grada pod zaštitom UNESCO-a koja imaju dosta sličnu kulturu na prostorima obale Jadranskog mora.

“Mi želimo da počnemo od kulturne saradnje kroz razmjenu naših kulturnih specifičnosti i posebnosti. Ovo nije početak. Mi smo saradnju već počeli, a sada nastavljamo dalje”, kazala je Marija Ćatović.

Na pitanje u čemu su sličnosti, kada je u pitanju privredna saradnja, gradonačelnik Trogira Damir Rilje je kazao da se Kotor i Trogir u svemu mogu naći.

“Tu je orjentacija na more, na turističku industriju, kruzeri, luke nautičkog turizma, ali i samog turizma po sebi”, rekao je on.

Rilje je kazao da je i sama kultura dio turizma koju znamo prodati na odgovarajući način našim gostima, uvažavajući to što ona uistinu jeste, ali je zato moramo sami poštovati.

“Mislim da je gradonačelnica Kotora, moja draga prijateljica Maja, večeras pokazala da je Kotor ono što uistinu jeste grad kulture”, kazao je gradonačelnik Trogira.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].