Saradnja bratskih gradova

3
Sa prijema

Sa prijema

Gradonačelnica Marija Ćatović sa saradnicima u Opštini je organizovala prijem za goste iz Santa Barbare, američkog grada pobratima Kotora, koji ove godine učestvuju na kotorskom pozorišnom dječijem festivalu, sa predstavom “Magični cirkus talenata”.

Izražavajući zadovoljstvo što mladi iz Santa Barbare učestvuju na kotorski festival, uz priliku da se upoznaju sa bogatim kulturnim nasljeđem Kotora i Crne Gore, Ćatovićeva je podsjetila da je Santa Barbara jedini od bratskih gradova sa kojim je do sada ostvareno nekoliko projekata.

Posebno je značajna saradnja na projektu Kulinarske akademije između Santa Barbare i kotorskog Zavoda za gluvu djecu.

Ovom prilikom Borislavu Kašćelanu, direktoru Zavoda, je uručena finansijska donacija bratskog grada Santa Barbare u iznosu od hiljadu dolara za potrebe ove ustanove.

Zahvaljujući na pažnji, Kašćelan je izrazio zadovoljstvo što je Zavod domaćin gostima iz Santa Barbare ovoga ljeta i kazao da će u septembru na šest mjeseci u Santa Barbaru otići druga grupa, dva učenika kotorskog zavoda koji će pohađati kulinarsku akademiju.

Na prijemu je pročitano pismo gradonačelnice Santa Barbare upućeno gradonačelnici Kotora u kome se kaže da i ovaj grad kao i Kotor ima bogato kulturno nasljeđe i veoma se brine o obrazovanju mladih, pa stoga i ova misija, navodi se u pismu Helen Šnajder gradonačelnice Santa Barbare.

Razmjena poklona
Razmjena poklona

3 KOMENTARI

  1. To su te velike medjunarodne saradnje, i projekti: ucestvovanje na fedtivalu i razmjena poklona.
    Ko sad moze reci da je Kotor mrtav?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].