Saopštenje OO DPS-a Kotor

5
DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je danas Socijaldemokratsku partiju (SDP) da prestane da obmanjuje javnost Kotora.

Nijesu tačni navodi SDP-a da nijesu ušli u koaliciju sa DPS-om za kotorske izbore “jer navodno nijesu željeli da da preuzmu odgovornost za postupke lokalne vlasti u prethodne četiri godine”.

Istina je sasvim drugačija.

SDP nije ušla u koaliciju zbog toga što je u toku pregovora o formiranju predizborne koalicije tražila više mandata nego što joj to faktička snaga na terenu omogućuje.

Takođe, DPS je ta koja odlučuje s kim će, kada i kako praviti koalicije.

Dakle, mi kao većinska partija biramo, a ne SDP.

Još jednom podsjećamo nosioca izborne liste SDP da aktuelni odbornički klub te stranke nema četiri, nego tri odbornika.

To su Branko Nedović, Olga Duhović i dr Bruna Lončarević.

Nije tačno ni da je SDP posebno doprinijela razvoju pomorske flote.

Prvo, inicijativa za obnovu flote potekla je od članova DPS Kotor i lokalne vlasti te dostavljena Vladi Crne Gore.

Tadašnji premijer Filip Vujanović je inicijativu iznio na sjednici Vlade, koja ju je prihvatila i odlučila da 2003. formira “Crnogorsku plovidbu”.

Drugo, na poslu obnove flote radio je tim dominantno sastavljen od kadrova DPS, dok je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, kao nadležni Vladin resor, radilo posao iz svoje nadležnosti.

Takođe, ne znamo ni po kom osnovu SDP prisvaja doprinos razvoju morskog dobra i uređenja obale, jer se djelatnost JP Morskog dobra na području naše opštine finansira sredstvima koja se ubiraju od korisnika tog državnog resursa na području kotorske opštine.

Takođe, Morskim dobrom upravlja Upravni odbor u kojem su, kako je poznato, i kadrovi DPS.

SDP nastoji u svakom segmentu da afirmiše samo “uspjehe”, a sve propuste da pripiše lokalnoj vlasti, pa i one koje nijesu u njenoj nadležnosti kao što je izgradnja treće faza šetališta u Dobroti o čemu svjedoče porušeni objekti – kućice.

DPS nijesu potrebna tuđa djela da bi bili bolji u očima drugih.

Sami smo već uradili dosta, a tek ćemo uraditi jer smo sigurni da će naši sugrađani glasati DPS i zaokružiti 1. Idemo dalje! Evropski Kotore!

Služba za informisanje DPS

5 KOMENTARI

 1. Vidjeli smo koliko je uradila aktuelna vlast DPS-LP-HGI. Danas je Kotor iza Tivta i Budve, to je sramota.
  SDP garantuje da će ovo biti razvijen i evropski grad.
  Zato će glasovi moje familije otići ovaj put ka njima, a siguran sam da neće biti jedini-

  • Moj dobri, nisu imali kad, preša je bila završavat privatne rabote. Sve bogastvo su im đedovi ostavili, to je priča ko da su svi zlatne rudnike imali. E da mi je dočekat da vidim da jednog dana odgovaraju.

 2. Trapavko….trapav ti je komentar…ovo je odgovor dps-a na saopstenja sdp-a, kako god, istina je jedna da sve sto je dobro to prisvaja sdp, tako je u kotoru, tivtu, bijelom polju, niksicu…pa nije bas tako u praksi…i to gradjani znaju…ajde djelite kafu…sa svih 40 aktivista iz podgorice

  • Tako je, a najradije bi ih natjerala da naprave pjeske dva kruga po tunelu kojim se takodje hvale, a onda ih poslala na rendgen, da vide koliko su posao dobro odradili!

 3. Samo vi napadajte SDP, nemate cime da se pofalite pa kaljate tudj uspijeh, ako, lijepo je to. No ubrzo ce izbori, zaokruzicu SDP samo zato sto njih najvise napadaju, a u tome se vidi njihova snaga. Najdraze mi je sto SDP ne pruza odgovor na ovakve gluposti, vec energiju cuvaju za prave stvari.
  VAZDA!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].