Saopštenje Crnogorske evropske partije: ČINJENICE SE NE POBIJAJU, KLEVETAMA I JEFTINIM MANIPULACIJAMA KAO ŠTO TO PODLO RADI NEOBJELAŠ SRDAN KOSOVIĆ IZ VIJESTI

0
Novan Adžić,  Foto: Novak Abramovic

SAOPŠTENJE CRNOGORSKE EVROPSKE PARTIJE

ČINJENICE SE NE POBIJAJU, KLEVETAMA I JEFTINIM MANIPULACIJAMA KAO ŠTO TO PODLO RADI NEOBJELAŠ SRDAN KOSOVIĆ IZ VIJESTI

Hajdemo odmah u metu problema. Neka neobjelaški agitator i samozvani “presuditelj” o nacionalnom crnogorskom pitanju Srdan Kosović, (svaka čast uglednom crnogorskom bratstvu iz Katunske nahije Kosovićima, ova fabula je konkretna, ividividualna i apelujem da se tako razumije jedino, nista u smislu bilo kakve generalizacije, daleko bilo, naprotiv), naprije odgovori na pitanje ko su bili i što su protiv Crne Gore radili nekada od 1918. pa nadalje recimo, Petar Kosovic i Živko Kosovic? Neka samo izvori, činjenice govore, a o tome dovoljno je pročitati dokumenta, provjerljiva arhivska koja je objavio akademik Šrebo Rastoder u svoim za crnogorsku povijest epohalnim naucnim djelima. Plus jos ponešto, a nije ni to malo, sto sam ja, odnosno, moja malenlost objavio, kao i dr Danilo Radojevic itd. I ova bjelaska (a u stvari moderna prica”Crne Ruke” vazda protiv CG) lako ce biti razoblicena. A nju promovise zlurado Srdan Kosović iz VIJESTI. Degradirani bivši urednik i politički obmanjivač.
Poručujem, ne nasijedajmo na podvale Vijesti i Kosovicevih mentora i nalogodavaca. Nije dovoljno prezreti ih, bitno je Kosovicu rećii da je fabrinakt neistina i podvala i da se nikad izvorni crnogorski indipententizam (suverenizam) i nacionalna misao u otporu velikosrpskoj agresiji ne mogu kriminalizovati, ni zbog koga ili bilo čega. Svako individualno svoj biljeg nosi. Jer je to dugotrajna cista misao, dominantno kristalno čistih nosilaca njenih i iskrenih crnogorskih suverenista, koji nikad u tome tražili i viđeli nijesu neko koristoljublje i bilo što bi bilo nemoralno i nepatriotski što bi bilo. Makar u izvornom smislu. Ne zanimaju nas oni koji nijesu služili našoj borbi, već njenoj zloupotrebi i neka svako za to odgovara pravno, moralno, politički i istorijski, jednoga dana, biće tako.
A da čitamo ove uvredljive, od ovog zajapurenog foliranta Srdana Kosovica, koji se odvazio da sudi i o Krstu Zrnovom Popovicu i ostalome a o tome pojma nema-što je mnogo mnogo je. Res non verba.
Jako je pokvaren danasnji Kosovicev tekst u Vijestima. Zlurad i klevetnički. Skup podvala. Suvise smo ozbiljni da nas ovakvi neučeni i naručeni sarlatni i analiticari nacionalnog pitanja -mogu prevesti žedne preko vode, a jos manje pokolebati ili dezavuisati. Pucanj u prazno jednog neobjelaškog medijskog epigona, koji, umisljen da zna ono sto ne zna, u tekstu miješa nespojivo, i babe i žabe itd…Elem, Kosovićev neozbiljan tekst koji je u funkciji u sustini anitcrnogorske propagande i lukrativnog foliranja i hipokrizije. Na kraju molim Vas procitajte sto je davno objavio akadrmik DANU dr Danilo Radojevic o djelovanju od 1918 itd, Petra i Živka Kosovica u Crnoj Gori, nakon njene aneksije i okupacije 1918.
Velikosrpski projrkat želi da urniše kako Bosnu i Hercegovinu kao državu, nezavisnu, suverenu, tako i Crmu Goru. Odlučno, legitimno i legalno oduprijmo se i kazimo No pasaran.
Novak Adžić, predsjednik Crnogorske evropske partije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].