Sačuvati ljepotu

0
Sačuvati ljepotu

Opština Kotor bila je juče domaćin trećeg sastanka radne grupe zadužene za realizaciju projekta “Održivo upravljanje otpadom u prekograničnom području Bosne i Hercegovine i Crne Gore”.

Sastanku Prekogranične radne grupe, pored domaćina (predstavnika Opštine Kotor, komunalnog preduzeća i NVO “Eko centar Delfin”), prisustvovali su članovi partnerske organizacije “Lokalna inicijativa razvoja” iz Bosne i Hercegovine, predstavnici Ministarstva turizma i održivog razvoja Crne Gore, Opština Nikšić, Plužine, Tivat, te predstavnici lokalnih uprava i javnih komunalnih preduzeća iz Trebinja, Foče, Bileće i Gackog.

Realizacija ovog projekta počela je u januaru ove godine, uz podršku Evropske Unije, u okviru programa IPA prekogranična saradnja između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Na jučerašnjem sastanku razmatrani su planirani poslovi koji treba da doprinesu podsticanju zajedničkog održivog razvoja.

Povećanje uspješnosti u upravljanju otpadom u prekograničnom području biće realizovano osnivanjem dva klastera, dvije zelene eko-reciklažne stanice i edukacijom javnog, privatnog, civilnog sektora i građana o važnosti upravljanja otpadom i njegovim ekonomskim, finansijskim i socijalnim aspektima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].