Sa San Đovanija je božanstven pogled na stari kotorski grad

3
kotorski bedemi

Damir Počanić

Damir Počanić

Od polovine aprila do juna ove godine kotorsku tvrđavu posjetilo je oko 8 hiljada turista, što je na prošlogodišnjem nivou za isti period, uglavnom sa velikih kruzera i izletnika koji svakodnevno turističkim autobusima stižu u Kotor.

Turiste najviše interesuje istorijat tvrđave San Đovani i gradskih bedema, koji su u pretsezoni očišćeni i pokošeni, a postavljene su i ove godine  ograde i konopi zbog bezbijednosti na pojedinim mjestima, kazao je za Skala radio Damir Počanić, koordinator javnih radova-kotorski bedemi.

On je podsjetio da su do tvrđave od 8 do 20 sati otvorena dva ulazna punkta, i to sa Parila iza crkve Blažena Ozane i sa Škaljarske pjace.

Ulaz za posjetu kotorskih bedema je i ove godine 3 eura.

3 KOMENTARI

  1. A što je sa putem za tvrđavu koji vodi pored Škurde? Nekada je to bio najatraktivniji dio za dolazak do vrha, a danas je ulaz pun smeća. Ili je možda u međuvremenu očišćen, jer nisam taj dio vidio ima mjesec dana. Vidio sam da je angažovan magarac da tegli materijal na San Giovanni, da li se radi o tome da su uredili i taj dio bedema? daj bože da jesu napokon.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].