S brigom i pažnjom za kulturno nasljeđe pod zaštitom UNESCO-a ali bez zastoja u razvoju grada

7
gradonačelnica Marija Ćatović i ministar Predrag Sekulić

Predrag Sekulic

Predrag Sekulić

U susretu sa Predragom Sekulićem, ministrom turizma i održivog razvoja u Opštini Kotor otvoreno je niz tema vezanih za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine, ali i pitanje gradnje hotelskih objekata, rješavanja pitanja deponije, izgradnje zaobilaznice.

Već tokom ove sedmice predstavnici opštine će u Ministarstvu precizirati sve ono što je dogovoreno, kazala je novinarima Marija Ćatović, gradonačelnica Kotora.

Sekulić je podsjetio da u Kotor tokom ljeta stigne više od 300 kruzera sa oko 150 hiljada turista i Kotor jeste  grad turizma.

On vjeruje da će ova sezona biti mnogo bolja od prethodne.

U toku je izrada prostornog plana za Kotor, a tokom prethodnog perioda lokalna uprava je donijela oko 20 planova, što je za svaku pohvalu, jer bez njih nema kvalitetnih investicija, kazao je Sekulić.

Vlada je nedavno usvojila i posebnu studiju lokacije 15 i 16 za prostor bivšeg “Fjorda”, rezervisan za elitni turizam.

Sekulić je podsjetio i na status Kotora pod zaštitom UNESCO-a, što obavezuje kada je zaštita prostora u pitanju.

“S druge strane možda se i plašim da se to što je pod zaštitom UNESCO-a ne pretvori u suprotnost i da stane čitav naš razvoj”, kazao je ministar turizma.

Stoga će  se otvorena pitanja kao što je izgradanja zaobilaznice  pokušati riješiti u komunikaciji sa Ministarstvom kulture, Regionalnim zavodom za zaštitu  spomenika kulture ali i sa ekspertima UNESCO-a kako se ne bi ničim dovela u pitanje zaštita UNESCO-vog grada.

7 KOMENTARI

  1. Lijepo bi li bilo da cete se vi(zi) bataliti Boke i njenog razvoja….vi ste je usrecili,ka i vazda!
    Austrijoooo,da ces nam se vratiti!

    • Svaka čast na komentaru! Pitanje za Ministra: Što ćemo sa novim zemljištem A kategorije na pjenu od mora u Lipcima? Oćemo li i tamo dobit otel sa delux?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].