Ruže UNESCO-v grad i stvaraju gužvu

10
vitrine za sladoled đe im mjesto nije

Zoran Vučinović i i Slavica Vojinović

Zoran Vučinović – Slavica Vojinović

Na glavnom gradskom trgu u Kotoru nove slike ali i neprilike.

Ispred dva ugostiteljska objekta su postavljanjene vitrine za sladoled na udarnom mjestu koje štrče i pravi su neukus u ambijentu starog grada.

I da je sve pomirena estetika, a nije, ove vitrine, to jest privremeni objekti, biće razlog velikim gužvama i čepu na glavnom gradskom trgu, posebno kada u grad uđu grupe turista sa kruzera.

Rješenjem o postavljanju terasa ispred ugostiteljskih objekata nije definisano postavljanje vitrina za sladoled, ali se izašlo u susret ugostiteljima i odobrilo da se u granicama terasa, prema urbanističkom planu starog grada, postave.

Ovo pod uslovom da vitrine ne ometaju pješačku komunikaciju i da se vizuelno uklope u mobilijar terase, kazala je za Skala radio Slavica Vojinović, sekretarka opštinskog Sekretarijata za urbanizam.

Vitrine ispred dva ugostiteljska objekta na glavnom gradskom trgu vizuelno nijesu uklopljene u mobilijar terasa, mišljenja je  Vojinovićeva.

Ona smatra da bi trebalo na nivou prošlogodišnjeg postavljanja vitrina u okviru terasa, naći način da se uklope u ambijent starog grada, a ne da je  ruže.

Kontrola svih stavki postavljanja terasa, pa i vitrina za sladoled je u nadležnosti Komunalne policije, koja treba da konstatuje činjenično stanje, kazala je Vojinovićeva.

Zoran Vučinović, načenik Komunalne policije za Skala radio je izjavio da su ove vitrine postavljene u gabaritima terasa, da predstavljaju dio djelatnosti ugostiteljskih objekata i da je pitanje ukusa smataju li vizuelno ili ne.

I on je potvrdio da ugostitelji nemaju adekvatna rješenja za postavljanje vitrina i da je napravljen kompromis u smislu njihovog postavljanja u gabaritima terasa.

Vučinović smatra da ugostiteljima treba predložiti da vitrine izmjeste na adekvatnija mjesta u okviru terase, kako ne bi bile toliko uočljive i kako ne bi ometale komunikaciju građana i turista kroz stari grad.

Što će novo osvanuti pitaju se i nagađaju mještani u komentarima na našem sajtu.

10 KOMENTARI

 1. Vucinovicu i mi znamo da nekim ugostiteljima ne smijes nista, pogotovo ovoj trojici cetvorici na glavnom trgu.Ako je nedoumica kome se radi evo ti imena: joketic-bojanic-barovic i istureno odjeljenje maximusa.Sve malim imenima.

  • Meni samo nije jasno do koje mjere ide pohlepa ovih nazovi kafedzija.Nije im dosta sto su prosirili tarase da se ne moze pasati pjacom,nije dovoljno sto su skuplji u odnosu na ostatak starog grada,nego jos i ove skalamerije postavljaju.Cekam samo da naloze gradele izbace aparat za kokice i secernu vunu.A sve manje-vise pusti Kotorani.

   • sta ces kad komunalna policija nema onu rabotu da kaze ovim gazdama DOSTA! a mozda i neko opstruise iz vrha gradske vlasti komunalnu policiju,to bi bilo odlicno pitanje za Vucinovica!

 2. Jos fali da se pojavi ‘Giros’ i pokoja kolica sa kokicama , klasovima i cevapima.
  E onda mijenjajte naziv grada i stavite mu ime Kotor na Moracu.
  Ovim ugostiteljima je bas zinula guzica pa gledaju da upotpune svoju ponudu vodenim sladoledima. Ajmo narode Kotorski svi da lizemo sladoled ……

 3. jos fali stand sa brzom hranom da postave i slika ce biti potpuna! ociglednom da im komunalna policija ne smije nista!

 4. Dabogda nasred pjace ormarune i postelje postavili . I oće kako su krenuli, niše, tinele, spavaće kamare i ostalo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].