Rutović na nacionalnom Upravnom odboru druge faze programa “Horizontal Facility” za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022

0
mr Željko Rutović

Na poziv Savjeta Evrope generalni direktor Direktorata za medije mr Željko Rutović učestvovaće na nacionalnom Upravnom odboru druge faze programa “Horizontal Facility” za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022, koji predstavlja zajednički projekat Evropske unije i Savjeta Evrope, a koji sprovodi Savjet Evrope.

Na sastanku, koji se održava u Podgorici  06. februara, prisustvovaće predstavnici Evropske unije i Savjeta Evrope i odabrani stručnjaci. Analiziraće se sprovođenje aktivnosti u Crnoj Gori u kontekstu slobode izražavanja, slobode medija, zaštite ljudskih prava, promocije različitosti i jednakosti, obrazovanja, pravosudnog sistema i sudske zaštite.

Direktor Rutović, između ostalog, upoznaće učesnike sastanka sa  aktuelnom reformom medijskog zakonadavstva, trenutnim aktivnostima na ovom planu i Planom implementacije preporuka JUFREX analize, koji je Vlada Crne Gore usvojila prošle godine, a kojim su jasno definisana konkretna institucionalna zaduženja, mjere i dinamika, na planu kontinuiranog unapređenju slobode izražavanja kao temeljnog ljudskog prava.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].